Anonymní profil Orockin – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Orockin – Programujte.comAnonymní profil Orockin – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 77.48.213.–

Orockin
JavaScript, AJAX, jQuery › Podnabídka menu pomocí JavaS…
8. 5. 2009   #100717

Děkuji za radu a za odkaz na příklad. Problém jsem díky němu vyřešil. Hlavní důvod mého dotazu (to co jsem nechápal) byla skutečnost, že skript dělá přesně to co má při události onMouseOver ale přitom ten samý skript funguje špatně při události onClick. Věřím, že to bylo způsobeno odkazem

<li><a href="" onClick="ukaz(1)">O firmě</a></li>
. Poté co jsem odkaz předělal na nadpis H3, jak to mají v tom vzorovém příkladu, skript začal fungovat. Možná šlo o to, že odkaz prozatím nikam neodkazoval... každopádně děkuji.

Orockin
JavaScript, AJAX, jQuery › Podnabídka menu pomocí JavaS…
3. 5. 2009   #100421

Zdravím,
Začal jsem se s JavaScriptem teprve učit a potřeboval bych poradit s projektem do školy.

V přiloženém souboru vidíte menu, ve kterém má každý odkaz svou podnabídku. Fungovat by to mělo takovým způsobem, že při kliknutí na hlavní odkaz (onClick) se spustí funkce ukaz(), která skryje, nebo odkryje příslušnou podnabídku tím že mění hodnotu display z block na none a naopak. To se ovšem neděje. Místo toho se podnabídka skryje a ihned zase vrátí do původního stavu.

Na druhou stranu, když místo onClick napíšu k odkazu onMouseOver (tak jak tomu je u posledních dvou odkazů), tak menu funguje přesně tak jak má! Nechápu, jakto že to funguje u onMouseOver a u onClick ne :(

Jinak ten skriptík ve spodní části co je zatím jenom v poznámce je tam proto, že chci mít podnabídky při prvním spuštění skryté, ale pro uživatele bez podpory JavaScriptu vždy odkryté.

Děkuji za každou radu, či vysvětlení proč se to chová jak se to chová.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý