Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.comAnonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.160.4.–

Anonymní uživatel
Pascal › Návrh jazyka založeném na Pa…
24. 5. 2009   #101631

To Wimby : Proto snad píšeš ten parser, který zpracuje kód před posláním na překladač, tedy i ten tvůj text v uvozovkách převede na nějakou konstantu typu String, samotnou realizaci typu provedeš přes uživatelský typ a pointery (dynamické pole). Otázkou je, co si od toho slibuješ?
Mohl bys vysvětlit jak ten tvůj překladač má fungovat? Čeho hodláš docílit oddělením asi knihoven/jmeného prostoru(nebo jak se tomu nadává v Packalu) System?
Pro všechno(to jako od PC po mobil) a konkrétně ??? Asi máš hodně času a 100-ky spolupracovníků, pokud již výrobci HW podporují nějaký lepší jazyk, než stroják pak ASM a C, tak to aby sis napsal ovladače pro kde jakou myš, klávesnici a spusty MB, karet grafických, modemů, síťovek aj., prostudovat si architektury procesorů...
Studoval si už něco s unixem? Prostudoval si zdroják alespoň nějakého malého OS? Jaké typy programů už máš za sebou? A jaké knihy s teorií OS si pročetl?
No, jsem zvědav na tvůj OS, ale bojím se, že pořádně nevíš, co to je. Neumět si definovat si vlastní datový typ, nemít představu, jak se parsuje kód a s tím chtít napsat OS? Být na tvém místě začnu něčím jednoduším, třeba řádné barvení zdrojáku v editoru tvého kódu, což mě vede k otázce, v čem bude ten tvůj kód(jazyk mezi pascalem a adou) lepší oproti těm které máme, v čem bude přínosný?

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý