Anonymní profil Kolemjdoucí – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Kolemjdoucí – Programujte.comAnonymní profil Kolemjdoucí – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 213.168.183.–

Kolemjdoucí
Vzdělání › Informatika Praha, Brno nebo…
2. 2. 2011   #138445

... Nejlepší informatika je zkrátka v Brně (VUT a MUNI) :-)



Určitě jak MUNI, tak VUT, ČVUT i Matfyz jsou velice kvalitní, ale mohu se zeptat proč takto usuzuješ, že nejlepší je Brno?

Kolemjdoucí
PHP › Objekty - pojmy
11. 1. 2011   #137730

KIIV napsal:
V PHP neni moc potreba sprava pameti.. nebehaj na tom obvykle sluzby -> tj. po skonceni se vse zase pekne uvolni..



Ano, protože to je skriptovací jazyk, že. Ale jde mi o to, jestli opravdu uvolňuje získané prostředky - objekty, na které nevede odkaz. Například, pokud by se vytvořila hromada instancí, které by byly komplexnější - nedošlo by k zahlcení kvůli nedostatku systémových zdrojů - proti tomu by právě měla i v PHP existovat správa paměti, a mimo unset funkce tam nic neznám. Jak to tedy je?

Kolemjdoucí
PHP › Objekty - pojmy
11. 1. 2011   #137725

Zdravím,

chtěl bych se zeptat na

1. V PHP existuje automatická zpráva paměti (Garbage collector) pro odkazy, které se nepoužívají?
2. Má operátor -> ,používaný u odkazu na objekt, svůj název?

Díky, všem co tomu věnují minutku svého času.

Kolemjdoucí
Vzdělání › FIT ČVUT
3. 1. 2011   #137458

Našel jsem tu na fóru spoustu informací, ale tady k fakultě - máte někdo nějaký důvod, proč byste nedoporučovali jít zrovna na FIT?

Kolemjdoucí
Vzdělání › Výběr jazyka
6. 11. 2010   #135559

Mě příjde zajímavé studovat Assembler. Měl a ještě mám jej na škole (pro jednočipy. u nás typ MCS-51) a myslím, že mi rozšiřuje obzory.

K PHP - nejsem zastáncem toho, aby byl prvním jazykem, kterým se chce student zaobýrat. Důvodem je to, že umožňuje "prasečiny".

Kolemjdoucí
JavaScript, AJAX, jQuery › jQuery .load()
5. 4. 2010   #126296

To KIIV : Samozřejmě že jsem myslel také z tvorby webu (výsledky z Google Anal.) :)


No, ještě sem se nedozvěděl na kterém IE ti to funguje. Odzkoušel jsem na IE 8 a je to OK. Typoval bych to spíš na překlep někde jinde :) Popř. pošli větší část kódu.

Kolemjdoucí
JavaScript, AJAX, jQuery › jQuery .load()
5. 4. 2010   #126292

Naštěstí už ne (alespoň u mě to tak není), ale jak říkáš, stále jej někteří lidé používají (hlavně ti s nelegálními Win XP).

Kolemjdoucí
JavaScript, AJAX, jQuery › jQuery .load()
4. 4. 2010   #126256

cecilconrad napsal:
vyser se na IE, takove sunty stejne nikdo uz nepouziva



Ehm. - http://toplist.cz/global.html - pokud ten kód není do školy (ale do práce, pro klienta, či jinak) tak určitě IE ano

O kterou verzi IE se jedná?

Kolemjdoucí
Offtopic › V kolika letech jste začali…
4. 4. 2010   #126255

Si připadám blbě.. ale až v 16 a to ještě v zavrhovaném PHP :)

Dnes pokračuji v PHP (a nadále hodlám) a JS (jQuery), ale také rekreačně se zaučuji v C#. Při studiu využívám (Object) Pascal a ASM.

Kolemjdoucí
Vzdělání › Nejlepší seriál o C# pro zač…
4. 4. 2010   #126219

Ahoj,

celkem povedená brožurka (jen jsem zběžně prolétl okem) je na oficiálních stránkách MS - http://download.microsoft.com/download/5/2/A/52A8DA40-4BC6-4D3A-9D95-AAA684EAE9A0/CS_40_PP.pdf

Je to koncipováno jako sada několika návodů, které tě krok za krokem provedou různými činostmi v objektovém programování. Ovšem je to psáno pro nadcházející C# 4.0, ikdyž většina věcí by měla být totožná s dnešní verzí. Možná to není pro naprostého začátečníka, ale myslím že se ti to (alespoň časem) hodí a dalších návštěvníkům také.

Kolemjdoucí
Offtopic › Jaký programovací jazyk
4. 4. 2010   #126202

Studuji zatím ještě střední školu a přitom se aktivně zajímám o programování. A toto je zajímavé téma, takže také přispěji svou troškou do mlýna.

V prváku jsme měli základy programování v Delphi. Ve druhém ročníku také, přibylo kódování v HTML a CSS. Ve třetáku je opět Delphi a k tomu ASM (pro 8051čky), příští rok Cpp a ASM pro x86. Jak to probíhá? Učitelé se snaží, ovšem studenti na to "dlabou" a začnou se o téma začínat až při závěrečných pracích. Dopadá to katastroficky a to tak, že co za ně neuděljí druzí tak nemají.

Ale v ideálním případě by to podlě mě mělo být o znalostech technik a algoritmizaci. V jednom jazyce (+HTML samozřejmě - to je tak jednoduché, že se ani nepočítá) se naučit algoritmizaci, naučit se "správně" programovat, vysvětlit si pojmy, dokázat samostatně řešit problémy a přemýšlet o nich, apd.

OOP bych vynechal - úplně. Když student nedokáže popsat a naprogramovat alespoň jeden třídící algoritmus, k čemu mu bude když to něj budete rvát polymorfismus, zapouzdření atd.? A jazyk - to už nechám na vás, nemám zkušenosti třeba z výše zmiňovaným Pythonem, ale asi nebude tak špatný :)

Kolemjdoucí
Vzdělání › FIT ČVUT
28. 3. 2010   #125871

Ahoj,

děkuji za odkaz. - Zadání prací vypadá velice zajímavě (třeba Ray tracer).


Měl bych hned několik dotazů :)

- Jak moc si jde určit kdy budeš mít přednášky/cvika u prezenčního studia (pokud to tedy jde), myslíš že by při tom šlo běžně pracovat (prezenční studium + dohoda se zaměstnavatelem - že prostě některé dny budu pracovat externě)

- Na jejich webu jsem se dočetl, že při výuce volitelných předmětů budou zapojeni přední experti i z firemní praxe. - Setkal jsi se s tím, popřípadně, je to tak dobré jak se na první pohled zdá?

- Svým návrhem se škola dostává napozici nejlepší IT VŠ (nejen podle mě) se zaměřením na SW. Zdá se ti to také tak, nebo by jsi něco důležitého vytknul?

- Od některých slyším názory, že je někdy škola nesmyslně těžká (matematika a operační systémy), ovšem na druhou stranu třeba nadřízený mi pověděl cca toto: "měl jsem denní studium, ale moc jsem tam nechodil, ale školu jsem udělal v pohodě". Je něco na co bych si měl dát bacha, popř. se na to připravit?

- K volitelným předmětům: Jsou jakoby na jeden rok (2 semestry), či jsou po celou dobu studia a látka na sebe dál navazuje a prohlubuje se řešení daných problémů? A z každého volitelného předmětu je závěřečný test (na konci každého semestru), tak jako z ostatních předmětů?

Kolemjdoucí
Vzdělání › FIT ČVUT
26. 3. 2010   #125807

Je tu někdo z FITka ČVUT v Praze, který by se podělil o své dojmy a zkušenosti ("ze zákulisí")?

Kolemjdoucí
Java › Shnáním dobrovolníky, kteří…
20. 6. 2009   #110791

Ahoj, pokud nevadí, že nemám zkušenosti (žádné) s Javou, ale jen s C# a PHP (obojí v objektech), tak bych se rád také zúčastnil. Mail: t.Kej91@gmail.com

Kolemjdoucí
PHP › Tutorial CMS
10. 6. 2009   #110372

To 7raul : K tomu bych řekl, že nezáleží na tom jak dlouho děláš onen jazyk, ale na tom jak dokážeš přemejšlet a rychle "zpracovávat data" v hlavě.

Kolemjdoucí
Vzdělání › Vzdělání vs. znalosti
10. 6. 2009   #110349

A já bych řek, že právě přesně co říkáš ty je výhodou..
Nemůže to dělat každý, s tím spojené dobré hodnocení, ale hlavně právě pořád se musíš zdokonalovat a myslet.

Jinak s tebou souhlasím, ale škola nám může dát vědomosti, které bysme se jinak museli učit sami, ale ten styl logického myšlení už musí být v nás.

Kolemjdoucí
Vzdělání › Kam na vysoku ?
9. 6. 2009   #110321

No.. nevím, zatím jen koukám na jejich web a sháním někoho kdo tam studuje abych mohl popovídat a probrat jaké to tam je. Díval jsem na jejich předměty a líbí se mi, že to je opravdu zaměřeno na IT. Navíc to nemám daleko.. ikdyž MUNI mě láká taky :)

Kolemjdoucí
Vzdělání › Kam na vysoku ?
9. 6. 2009   #110319

Myslíš, že stojí za prd? :) Jen se ptám a informuji, přemýšlím o vejšce víc.. :)

Kolemjdoucí
Vzdělání › Kam na vysoku ?
9. 6. 2009   #110317

Má někdo zkušenosti se školou http://www.uhk.cz/fim/ ? Univerzita Hradec Králové, obor aplikovaná informatika

Kolemjdoucí
Vzdělání › Vzdělání vs. znalosti
7. 6. 2009   #110253

A ještě jsem zapomněl dodat: Zcela irelevantní subjektivní názor někoho, kdo ani nechce pracovat v oboru IT technologií


Jak to myslíš?

Jinak brigády po známosti nemyslím, spíš přímo u menších firem (menší nároky, menší odměna, spíš mě vemou - velká firma by to toho nešla).
S těma spolužákama .. Dufám že si nemyslíš že sem shrbenej brejlatej a nevim co ještě šílenec co jen sedí u PC .. :D Zatím jsem neměl to štěstí narazit na spolužáky, který by se stali dobrými přáteli.

To Quiark: Nejde mi o programování jako řemeslo, ale o to myšlení a dostatečný rozhled. Stejně teďka se naučím něco a za 10 let to bude zase jinak, potřebuju pořád umět myslet a to je asi hlavní. Pak ten jazyk - teorii daného problém není tak velký problém vyřešit a naučit se to.

Kolemjdoucí
Vzdělání › Vzdělání vs. znalosti
7. 6. 2009   #110250

To Quiark :
Nasadil si mi brouka.. :D Máš asi pravdu.. Můžu se zeptat co studuješ za VŠ? Nebo jakou by jsi případně zrovna ty doporučil?

Protože řadových programátorů jsou hromady, ale kvalitní, třeba v tom jmenovaném PHP jako je David Grudl (s pohledem na návrh a napsání Nette frameworku) je podle mě nedostatek - tak bych rád rozšířil řady :)

Jak sám píšeš, na střední nedají ani základy o IT. Dodělávám 2. ročník a ze základů nemám nic. Jak psala Míša, tak se učí Object Delphi - protože učitelé nic jiného neumí (teda pak to PHP v procedulárním kódu co dělá každé dítě)

Kolemjdoucí
Vzdělání › Vzdělání vs. znalosti
7. 6. 2009   #110247

To retriwr : Praxi, v případě tvorby web aplikací to nemusí být takový problém. Když vezmu v potaz, že bych brigádně pomáhal rok v určité firmě (programování po škole).. ?

Jinak nejsem z těch co by si vybírali přátele povětšinou ve škole, takže nic než vzdělání nehledám.

Jinak "černé na bílém" - to je pěkné, ale je to papír. Co zaručí že ten člověk tomu fakt rozumí. Papír má takovejch lidí a z mého okolí můžu říc, že mít vejšku není takový problém, ale rozumět danému problému a být dobrým programátorem je něco jiného. Ale na druhou stranu mohou na škole učit lidé co tomu rozumí (a jdou s dobou), to je lepší než knížka a zkoumat v pár lidech jak to a ono funguje..

Kolemjdoucí
Vzdělání › Vzdělání vs. znalosti
7. 6. 2009   #110244

Ahoj ajťáci,

jsem studentem SŠ a chci se zeptat na vaši praxi při přijímacím pohovoru. Chtějí firmy spíš školu nebo zkušenosti a praxi s danou tématikou. Nerad bych ztrácel čas na škole, když bych se mohl zlepšovat v praxi a ve volném čase. Už teď mi škola požírá zbytečný čas a ikdyž je s IT tématikou tak 80% sem se musel naučit sám.

Kolemjdoucí
PHP › Proměné v objektu
25. 5. 2009   #101724

Ano, záleží,
ale ve většině případů je lepší udělat třídě soukromý atribut a přistupovat k němu pomocí metod (cizích nebo vlastních seterů a geterů).

Kolemjdoucí
.NET › XML s namespace v C#
19. 5. 2009   #101481

Tak sem to zkoušel, ale nepovedlo se. Neměl byste někdo link na praktickou ukázku, z té bych to snad pochopil. (Jsem v doNet začátečník, dělám to pár dní a bohužel tento problém jsem měl v PHP také, tam jsem to řešil vlastní knihovnou, ovšem to je práce na dlouho.) Dík

Kolemjdoucí
.NET › XML s namespace v C#
17. 5. 2009   #101382

Problémem je jak ty data získám, právě když to je s namespace :) Používám XmlDocument (asi to je primitivní, ale nějak mi to nedocvaklo)

Kolemjdoucí
.NET › XML s namespace v C#
17. 5. 2009   #101376

Ahoj borci, chtěl bych se zeptat jak můžu v C# zpracovat XML soubor s namespace.

Standartní XML není problém, ale ty namespace jsem zatím nevymyslel ani nevygooglil. Za jakékoli nakopnutí budu nesmírně rád.

Václav Makeš
PHP › Konverze obrázku na jpg
12. 9. 2008   #84994

Díky, opravdu se to musí udělat s podmínkami pro každý typ zvblášť.. díky všem

Václav Makeš
PHP › Konverze obrázku na jpg
12. 9. 2008   #84961

Díky, ale myslím to spíš obecně.. jaz z jpg tak třeba z pgn, nejlépe i tiff..

Václav Makeš
PHP › Konverze obrázku na jpg
12. 9. 2008   #84959

Díky..
Nevíte někdo o funkci (pravděpodobně v GD knihovně PHP), která by dokázala změnit obrázek na jpg (tj. třeba z gif na jpg)? Nebo teoreticky popsat jak bych si měl udělat vlastní. Díky

t.K
PHP › ZEND Studio for Eclipse
6. 7. 2008   #78844

Zkusil jsem Eclipse PDT -> kopie Zendu (prakticky všechno) a free, zůstanu o toho

t.K
PHP › ZEND Studio for Eclipse
5. 7. 2008   #78816

Jaké máte zkušenosti s tímto IDE (že je nejlepší, to jsem slyšel, čet viděl, ale chci vaše vlastní dojmy z práce s ním) moc díky..

t.K
Delphi › Delphi na Win Vistě
2. 3. 2008   #67561

Lidičky, nevíte někdo jak na vidlích Vistě rozjet Delphi? Delphi 7 Personal tu nejede, poradíte který jiný lze na ní provozovat.. moc bych to potřeboval. Díky za případnou reakci:)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý