Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.comAnonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 212.77.163.–

Anonymní uživatel
PHP › Regulární výraz
8. 6. 2010   #129911

To marioff : Okay, vyzkouším. Akorát jsem se c htěl zeptat, která funkce je na to nejlepší? Momentálně užívám

ereg();

Anonymní uživatel
PHP › Regulární výraz
8. 6. 2010   #129910

To marioff : Okay, vyzkouším. Akorát jsem se c htěl zeptat, která funkce je na to nejlepší? Momentálně užívám

ereg();

Anonymní uživatel
Offtopic › Doporučte kalkulačku
6. 5. 2010   #128468
Anonymní uživatel
Anonymní uživatel
Offtopic › Doporučte kalkulačku
6. 5. 2010   #128462
Anonymní uživatel
PHP › Zmenšení obrázku - funguje j…
26. 11. 2009   #119983

To roman : Nebo si ho napiš sám.

Delphi › Klasická křižovatka v Logo!S…
28. 10. 2009   #117971

To DragonBehemont : OMLUVA! Funguje Ti to správně, akorát, když jsem to schéme přepisoval do softu, tak se mi tam na jednom generátoru pulsů udělal invertor. Všiml jsem si toho až teďkom, takže se omlouvám, funguje Ti to správně :-( :-( :-(

Delphi › Klasická křižovatka v Logo!S…
24. 10. 2009   #117735

To Syntax : Já osobně bych Ti doporučil následující:

Nejdříve si vytvořit pravdivostní tabulku pro jednotlivá světla (každý semafór má 3 a máš 4 semafóry, což znamená minimálně 12 výstupů), což je poměrně jednoduchá záležitost.

Současně by sis měl určit jednotlivé časovače pro každé světlo, takže budeš potřebovat 12+4 časovačů (12 pro zapnutý stav, 4 pro vypnutý čas) a nebo to zvládneš napsat tak, že použiješ pouze 12 časovačů. A k nim budeš potřebovat jednak určit čas po kterou světlo bude svítit, dále taky čas mezi rožnutím červené na jednom semafóru a rožnutím zelené na druhém semafóru.

Akorát je zde otázka, jaký to bude typ křižovatky, jestli ten, kde se zelená "točí dokola", nebo ten typ, kde je zelená současně na protějších směrech? -> podle toho je taky potřeba upravit pravdivostní tabulku a počet časovačů.

Pokud si správně určíš tabulku a redukuješ podmínky pomocí karnafovy mapy, tak se už dá program napsat během pár hodin.

DragonBehemont
.NET › ftp klient
22. 10. 2009   #117643

To z_moravec : Právě, že já mám výhodu v tom, že si tam můžu vytvořit i vlastní "ftp server"

Anonymní uživatel
Sítě › adsl wifi a bezpečnost
15. 10. 2009   #117283

Ano, Wifi AP můžeš kdykoliv zapnout i vypnout, ale je to zbytečné. Navíc kdykoliv by si ho vypnul a chtěl se připojit na Wifi AP, tak by ses nejdříve musel připojit přes kabel a aktivovat ho.

OHledně zabezpečení. Já bych tam nedával nic, vždycky se najde nějaký dobrák, který odcení možnost serfovat zdarma na internetu :smile7: :smile3: A ještě si na routeru nech defaultní hesla, ať Ti může odříznout přístup na internet... :smile6:

Ale ať už si dam dáš cokoliv, hesla, či filtraci podle MAC adres, tak není zas tak velký problém odposlechnout jak heslo, tak i MAC adresy jednotlivých počítačů. A když nejsi připojený, potom už stačí jen změnit MAC adresu síťovky, zadat heslo a jedeš... :smile20: Navíc, dneska na to seženeš pěknou řádku programů.

Anonymní uživatel
PHP › Podstránky v PHP
15. 10. 2009   #117282

To Anonymní uživatel : Navíc tak kontrlojues, jestli ses k databazi pripojil, to je sice hezke, ze vypises, ze ses nepripojil, ale o par radku nize se presto pokousis s databazi komunikovat.

PHP › ftp_mkdir();
23. 7. 2009   #113556

To Figa : a proč vytváříš složku přes ftp?? No, ale když už, tak by se to dalo obejít docela jednoduše... aby Ti to zbytečně neházelo chyby, tak nedovol uživateli nahrát fotku dříve jak za 30s ... pokud tam máš DB, tak si čas vytvoření složky třeba ulož do DB a porovnávej čas vytvoření s aktuálním časem. A nebo tu složku vytvářej pomocí mkdir.

Anonymní uživatel
PHP › načtení PCX v PHP
1. 7. 2009   #111350
Anonymní uživatel
PHP › načtení PCX v PHP
1. 7. 2009   #111349

To Petr : Nelze, GD knihovna zvládá pouze GIF, JPEG, GD, PNG, WBMP

Anonymní uživatel
PHP › Nevysvetlitelny problem s LO…
23. 6. 2009   #110992

To JiriVavru : A ještě jedna věc, jsi si jist, že se v tom skriptu, přes který to nahráváš připojuješ k databázi a jsiz přihlášen? Podle té hlášky, co Ti to hodí bych řekl, že máš spíše problém s přihlášením k databázi.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100939

Ještě jedna věc:
Nikdy jsem na fóru nenapsal nic o tom, že bych chtěl založit nekomerční projekt, ani nic podobného. Ani nejsem žádná oběť vylévání si zlosti "pánů programátorů", jsem jen někdo, komu toto chování vadí.

Anonymní uživatel
Offtopic › Komunita kolem programujte.c…
12. 5. 2009   #100938

Už nějakou dobu chodím na tento portál a poslední dobou se mi zdá, že komunita zde pomalu upadá. Spíše se zdá, že se komunita dělí do čtyř skupin.

1.) Lidé, kteří opravdu umí a mají věcné názory
Jsou to lidé, kteří mají velké znalosti a opravdu umí poradit a najdou si ten čas na lidi. Jsou to lidé, kteří mi vždycky zpříjemní čas trávený tady na fóru, protože je radost číst jejich příspěvky. Těmto lidem se zaslouží poděkovat, protože drží aspoň oni nějakou tu serióznost tohoto portálu. Nebudu jmenovat, protože vím, že bych na někoho zapomněl, nebo bych zde jmenoval někoho, kdo sem nepatří.

2.) Lidé, kteří se považují za "pány programátory" a musí za každou cenu reagovat
Tyto lidi vesměs nechápu. Proč musí za každou cenu reagovat, i když jejich příspěvek je naprosto zcestný a bez nějakého přínosu do debaty. Většinou tím jenom vznikne nějaký flame, kdy se jedna strana hádá s druhou. Jeden příklad za všechny: Jakmile zde přijde někdo, že by chtěl založit nekomerční projekt a že hledá zájemce o spolupráci. Hned se někteří jedinci vytasí s tím, že oni zadarmo nědělají. No a co? Koho to zajímá, že někdo zadarmo nedělá? Nikoho! Téma bylo úplně někde jinde, téma bylo: "Spolupráce na nekomerčním projektu". Kdo nemá zájem, tak nereáguje. Proč zbytečně zakládat flame? Sáhněte si vy všichni takoví do svědomí, copak vy jste nikdy nedělali nějaký nekomerční projekt? Něco, na čem byste mohli nabrat zkušenosti? Něco, na čem byste se mohli učit? Nevykládejte mi, že jste hnedka první dílo prodali za nehorázné prachy! A takhle je to se vším. Člověk příjde, že by chtěl založit nějaký portál, hru, atd. A pomalu jediné, čeho se tady dočká je naprosté odsouzení, že nemá dos zkušeností... ale kde teda má člověk nabrat ty zkušenosti? Kde se má naučit spolupráci na projektech? A nebo mátetakový strach, že by se z něj časem mohla vyklubat velká konkurence? Že by měl více zkušeností? Že by vám "pánům programátorům" později dal nafrak?

3.) Začátečníci, kteří mají snahu se učit a pokládají dotazy opravdu až ve chvíli, kdy se jedná o nějaký závažnější problém
Rád vidím nějakého začátečníka, který má opravdu snahu se učit a zeptá se na něco, co mu dělá problém. V tom případě je radost tomuto člověku pomoct, protože má opravdu snahu a neklade zbytečné otázky.

4.) Lamy, kteří ani nejsou schopni otevřít si stránku Googlu a něco tam najít
Jeden příklad za všechny, člověk, který "vytvářel" portál tím způsobem, že mu každou komponentu napsali zkušenější tady na fóru. Že mu není hanba vydávat to za svou práci, když pomalu každou část kódu vytvořil někdo tady na fóru. Místo toho, aby nejdříve trávil nějaký čas učením a zkoušením, tak raději hodne dotaz na fóru, šak on to někdo napíše za něj. Ony ají existují vyhledavače jako
http://www.google.com
http://www.seznam.cz
http://www.atlas.cz
http://www.centrum.cz

A pokud neumíte používat tyhle, tak ještě existuje:
http://www.googleforidiots.com

Omlouvám se za gramatické chyby. Toto je subjektivní názor autora, ale přesto počítám, že se do mě hodně lidí pustí, hold, potrefená husa se vždycky ozve, že?

Anonymní uživatel
PHP › Captcha
30. 4. 2009   #100248

To 7raul : Změň font, některé Ty písmena jsou špatně čitelné ... a někdy se ty zelené a žluté pomalu spojují, že to nejde poznat.

Anonymní uživatel
PHP › Psaní textu do obrázku [Vyge…
29. 4. 2009   #100182

To Zuben : v tom případě potřebuješ následující funkce:

http://us3.php.net/manual/en/function.imagecreatefromgif.php - imagecreatefromgif
http://us3.php.net/manual/en/function.imagecreatefromjpeg.php - imagecreatefromjpeg
http://us3.php.net/manual/en/function.imagecreatefrompng.php - imagecreatefrompng

http://us3.php.net/manual/en/function.imagettftext.php - imagettftext

A zdroják by sis už snad měl zvládnout napsat sám, ne? Už tak jsem Ti to naservíroval doslova na stříbrném podnose.

Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess › FTP server
7. 4. 2009   #98625

To hrach : Jo, umím anglicky. No, právě zkouším Gene6 FTP server a můžu říct, že je velmi dobrý. Intuitivní ovládání a lehká správa uživatel i přímo z webové aplikace, navíc velmi přehledný webadmin. Dobře navržený a velké možnosti nastavení.

Python › Python web
18. 3. 2009   #97537

To Dr.Hosse : (X)HMTL umí každý? Jak by ne, když je to základ webových stránek... i ty Tvoje stránky obsahují (X)HTML.

Python › Python web
18. 3. 2009   #97536

To Dr.Hosse : Hmm, dříve, než se vůbec začneš rozhodovat, jaký chceš používat jazyk, tak by sis měl určit priority a očekávání od daného jazyka:

- má to být client-side nebo server-side skript?
- chci pracovat s databázemi (vkládání, čtení, mazání, úpravy, ...)?
- chci pracovat se soubory (vytváření souborů, psaní do souborů, čtení ze souborů, například vytváření log-ů, nahrávání souborů na server, ...)
- chci nějakým způsobem pracovat s grafikou (zmenšování obrázků, zvětšování obrázků, konvertování, vkládání loga do obrázků, ...)
- a ještě několik dalších aspektů.

viz. Quiark
Ale hlavně by sis měl udělat jasno, co to vůbec je HTML, JavaScript, PHP, ASP.NET, Python, Perl, client-side skript, server-side skript, databáze a Flash.

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
17. 3. 2009   #97484

To KIIV : já si říkal, že to není php. Jo, to jsem si všiml, že to ten prvek smaže... ale nenapadlo mě, že by ti tohle mohlo vadit :-D A předpokládám, že o pár řádků níže s tím polem ještě pracuješ, viď?

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
17. 3. 2009   #97482

To KIIV : Ještě navíc, to ani není php... takže tím padá, že by byl špatně název funkce shift... tak to fakt nevím, kde je chyba. Protože, když jsem si to přepsal, tak mi to funguje.

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
17. 3. 2009   #97481

To KIIV : no, nevím, jestli je to dobře, ale nemá tam být nahodou array_shift? A jinak, jestli jsem to dobře pochopil, tak to vezme první prvek pole @pole a hodí do num, současně přičte k $cnt jedničku a porovná, zda je menší než 100.

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
17. 3. 2009   #97479

To KIIV : 4) Zkoušet, zkoušet, zkoušet :-)))

Já jsem například "skutečný význam" středníku v podmínkách pro cyklus for pochopil ve chvíli, kdy jsem zacyklil server :-D

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
17. 3. 2009   #97477

Necháme přejmenovat topic na: "Jak správně hledat", ne? :-)

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
17. 3. 2009   #97476

To KIIV : Tak to já většinou používám originální manuály, pokud jsou dobře napsaný, tak v nich člověk najde vše. A když selže manuál, tak jdu teprve na google.

Offtopic › Jak vypadáte?
17. 3. 2009   #97474

To Kobi : já jsem pro :-)))

vypadám strašně, hlavně po ránu, to radši odcházím do práce dříve, než se vzbudí manželka :-)

Nejlépe vypadám asi na této fotce http://www.allegros.cz/IMAGES/FOTKY/CLENOVE/clen1.png... potom ještě na fotkách s dcerou, ale ty nejsou na veřejně dostupných stránkách.

PHP › odstranenie duplikovaneho od…
17. 3. 2009   #97473

To survik1 : Já neříkám, že vždycky všechno najdu hnedka, taky mám někdy problém se správným definováním hledané věci, ale když se podíváš na 7raul, tak mi to přijde, že se ani pomalu nesnaží hledat, možná se pletu, ale přijde mi to tak. Ano, taky jsem měl pár podobných témat, že jsem třeba celý den řešil to, že jsem přehlídl apostrofy a přišel na to až CommanderZ, čímž ze mě udělal naprostého tupce :-))

MySQL › pocetni ukony v SQL
11. 3. 2009   #97075

Tady máš dvě možnosti, buď to počítat při každém zobrazování, nebo to počítat během vkládání do tabulky sazky. Na tohle by byly nejlepší asi triggery http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/create-trigger.html.

Ale pokud by si to chtěl počítat při každém načítání:



//nejdříve si necháš vypsat zápasy a pak pro každý z nich vypíšeš kurz a současně, ke kterému tipu to patří.

SELECT tip,(SELECT SUM(vsazeno) FROM sazky WHERE zapas=id_zapasu)/SUM(vsazeno) FROM sazky WHERE zapas=id_zapasu GROUP BY tip


Ale lepší by si měl buď ty triggery a nebo to počítat při vložení sázky.

PHP › Vytažení čísla z textu
23. 2. 2009   #95781

To KIIV : Jj, díky za opravení ;-)

PHP › Vytažení čísla z textu
23. 2. 2009   #95777

A ty chceš vytáhnout všechny čísla a nebo jen to MemTotal?? Pokud je to MemTotal a text, který jsi zde uvedl odpovídá skutečnosti (včetně mezer), tak asi nejjednoduchší je použít funkci explode - neříkám, že je to nejčistší řešení, jsou i elegantnější.



$rozkouskuj=explode(" ", $tvuj_text);
$MemTotal=rozkouskuj[1];
unset($rozkouskuj);


Nebo to můžeš řešit přes regulérní výrazy:


if (ereg ("(MemTotal: )+(\b\d\b)", $date, $regs)) {
echo $regs[1];
} else {
echo "Nenalezeno žádné číslo";
}


Snad mám dobře ten regulérní výraz, radší si to překontroluj.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý