Anonymní profil manro – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil manro – Programujte.comAnonymní profil manro – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 147.232.180.–

manro
.NET › DataSet (DataTable) a uvolno…
10. 7. 2009   #111674

Este ma napadlo ci pre vecsie objemy dat nie je vhodnejsie pouzit trochu krkolomnejsi DataReader namiesto DataAdapteru. Mate niekto skusenosti s porovnanim vykonosti? (viz. http://www.bestdotnet.com/2007/11/dataadapter-vs-datareader.html)

manro
.NET › DataSet (DataTable) a uvolno…
10. 7. 2009   #111667

Zdravím,
mám dosť veľký problém. Implementujem aplikáciu (IS), ktorá zobrazuje množstvo dát z databázy v DataGridView (DGW). Tabuľky obsahujú pomerne dosť záznamov (cca 50k) a sú v programe sú ukladané do DataSetu (DS), plneného cez adaptér databázy a následne do DGW. Jednak by som sa chcel opýtať na možnú optimalizáciu, keďže fill DS trva značný čas (rovnakú tabuľku v DBF súbore loadne stare foxpro vpodstate okamžite (aj keď zo značne iným prístupom k problému)).
Hlavným problémom je, že dáta sa po ukončení pohľadu na DGW nevymažú z pamäte. Dispose na DS a GC.Collect() nepomáha, DS.Clear() už dačo spraví aj keď zjavne neodstráni všetko. Alebo je to tak, že Dispose na každý jeden objekt si musím implementovať sám? Nechápem prečo keď zruším nejaký kontajner (napríklad Panel), neuprace mi všetko čo je v ňom, pri oknách to zjavne funguje. Využitú pamäť meriam cez GC.GetTotalMemory() poprípade triviálne cez Správcu úloh (čo sa pre .NET aplikácie zjavne nedoporučuje ako som sa dočítal). Komponenty vytváram runtime v kóde (DGW, obslužný menutoolstrip)...
Poraďte mi prosím, lebo už fakt neviem...

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý