Anonymní profil Wlcheck – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Wlcheck – Programujte.comAnonymní profil Wlcheck – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 62.77.119.–

Wlcheck
Offtopic › Apple iPhone - koupili by js…
15. 9. 2009   #116007

Jak tak na to koukám, tak tu iPhona pěkně obhajuji, což nebylo cílem :) ale prostě jenom zkušenosti z cca 10 měsíců používání.

Wlcheck
Offtopic › Apple iPhone - koupili by js…
15. 9. 2009   #116005

To marioff : netvrdil jsem, že je iPhone v kategorii smartphone, i když tam asi má namířeno. Btw. existuje krásná věc jmenem Apple Device configuration manager (nebo tak nějak:)) přes který se to dá docela dobře nastavit právě do firemního prostředí. Ale musí se nechat jedna věc, WM zařízení se nastavují snadněji, u iPhona jedině přes programy třetích stran (a to k tomu ještě po "odemčení").
Nevím, asi mi opravdu padl do ruky :)
btw. multitasking lze, staří mít program Backgrounder :))

Wlcheck
Offtopic › Apple iPhone - koupili by js…
15. 9. 2009   #115994

marioff: já bych zase ovládání porovnával. Měl jsem pár PDA s WM, bez stylusu potíž. HTC Touch Diamond s jejich ala iPhone systémem, ztrácel jsem se v tom. Navíc multi-touch je vysoce návykové :)

jak jsem řekl, neplatil jsem za iPhona 20K, dostal se ke mě za mnohem příjemnější cenu, jinak bych si ho asi také nekoupil. Ve flame typu kdo ví co chce koupí WM, bych nepokračoval. Už bych se asi na WM zařízení nevrátil (tedy zatím, nemám k tomu důvod). Frajeřit nemám zapotřebí (vzhledem k mému věku i zaměstnání). Prostě jsem s ním spokojen. V práci máme hoooodně strojů s VNC, všude WiFinu, na služební cesty Navigona v iPhonu, prostě, jej využívám v maximální možné míře.

a nyní pár poznámek ke článku:
bez potíží píši jednou rukou; display se mi škrábnul v rohu až po pádu a jízdě po betonu; s kabelem souhlasím, je to pitomost; MMS iPhone umí; se Safari jako prohlížečem jsem spokojen, nemám na stránkách potíže (kromě Flashe); blesk (obecně foťák v mobilu) nepotřebuji, ale jako argument OK; hlasové poznámky má; Javu neoficiálně (zatím jsem jí nepotřeboval); ... ...

ale v tomto bychom mohli neustále pokračovat což nemá smysl. iPhone bez JB je jenom napůl, s čímž souhlasím, existuje dost neoficiálních programů, které jeho funkcionalitu zlepšují. A že Apple je "svůj", to si myslím nebude spochybňovat nikdo.

Wlcheck
Offtopic › Apple iPhone - koupili by js…
15. 9. 2009   #115988

Takže jsem majitelem iPhona. Je pravda, že 20K bych za něj nedal, ale jinak si ho nemohu vynachválit.
Ovládání oproti WM je na úplně jiné úrovni, absolutní pohoda (i má 60 letá paní-máma mi za 3 minuty prolezla SMSky, potom jednu poslala a hraje aktivně hry :)). Programů je také docela dost (ano, bez JailBreak je to trošku problém), ale zatím jsem nenašel prográmek, který by mi chyběl.
Baterie je také dobrá (celý den ONLINE na WiFi v práci, nějaké volání, mimo práci tu a tam mobilní data), výdrž cca 1,5 dne. Bez WiFi a dalších fičur cca 3 dny.
Modem má, umí jak přes BlueTooth tak i přes USB. GPS citlivá, rychle nalézá signál.
Odolnost proti poškození - nádhera. Spadl mi ze 3 metrů (s 2 mezizastávkami), jediné co to odneslo je kousek praskliny u systémového konektoru v plastu. Display i sklo neskutečně odolné. Manželce odskákal a sklouzl se v Praze v metru a bez problémů.
Co by se ale měli ostatní naučit je zálohování a obnova. Nahraju nový firmware a po obnově mám všechno úplně přesně tak, jak jsem měl (seznam a sms samozřejmostí, ale rozložení ikon, osobní nastavení apod.) A ještě se mi nestalo, že bych jej musel restartovat.
Na druhou stranu je to relativně dražší hračka. Bez JailBreak potíž při posílání souboru přes BlueTooth, nutnost mít iTunes apod.
Nějaké další otázky ? :)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý