Anonymní profil Štefan Kakaš – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Štefan Kakaš – Programujte.comAnonymní profil Štefan Kakaš – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 92.62.224.–

Štefan Kakaš
.NET › Typedef void* ve VB.NET
25. 9. 2010   #133918

Zdravím, potřeboval bych radu. Pro svůj program potřebuji použít jednu průmyslovou kameru, na webu výrobce k ní dodávají SDK s API funkcemi pro kameru, bohužel je to v jazyku C, zde je základní definice z manuálu (MUCam_Handle se používá skoro ve všech dalších funkcích např. MUCam_openCamera(MUCam_Handle camera) atd.):

Type Definition
typedef void* MUCam_Handle
The camera object handle type. The handle is the "void *" type, never convert it to "int" or "long", especially in 64-bit operating system.

PROBLÉM: Nevím jak zadefinovat MUCam_Handle ve VB.NET když nesmí být typu integer ani long. Děkuji mnohokráte za jakoukoliv odpověď.

Zde je ke stažení manuál s API funkcemi a definicemi: http://leteckaposta.cz/746735633

.NET › C# ako zmenit BalloonTipIcon ?
4. 9. 2010   #133314

Ahoj, vítej na fóru :)

notifyIcon1.ShowBalloonTip(3000, "hlavička",

"text",
ToolTipIcon.Info);

čtvrtý parametr je to co hledáš?

Máš na výběr z enumerace ToolTipIcon http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.windows.forms.tooltipicon.aspx. Pokud chceš použít nějaký vlastní, tuším že se to dělalo přes Marshal a externí volání Win32, ale jak přesně to z hlavy nevím... Jestli tě to zajímá můžu to najít.

Edit: Počkej, teď jsem si to přečetl znovu a ty chceš změnit standartní... Tak to jsem teď asi trochu urazil tvojí inteligenci a sry :D

Edit2: Mno, tak jsem to nenašel... :(

.NET › rozhrani
2. 9. 2010   #133244

To PeterM : Zkus, uvidíš.
Jestli jsi jako já línej pouštět Visualko, tak... To neprojde při kompilaci. Bude ti to říkat že některé položky interface nejsou vyplněny a app se prostě nezkompiluje. Je to logické, protože když už jsi implementoval interface, může přes něj k tobě kdokoliv přistupovat. Takže je to vlastně to samé, jako by jsi napsal this.MetodaKteraNeexistuje() - taky ti to neprojde :)

To alp : np :)

Hezký den :)

.NET › rozhrani
1. 9. 2010   #133238

To PeterM : Jop, správně :) To by se dalo označit za "základní použití" -- další třeba je... eee... Komunikace mezi dll, pluginování... Představ si systém na načítání plugin (bezva funkční příklad: http://programujte.com/?akce=clanek&cl=2006041802-C%2523-aplikace-s-podporou-pluginu-c - i když jsem v něm svého času krapet tápal co je ten parametr u CreateInstance() ;) ). Tobě je vlastně jedno co daná plugina bude provádět, potřebuješ jí ale ve správný čas říct "dělej co umíš". Takže si vytvoříš sérii několika interface, šoupneš je do vlastního .dll a všechny pluginy budou importovat jen tuto knihovnu. Core aplikace pak každou jednu pluginu používá jen přes interface - jen přes to, na čem jsi se "domluvil" pomocí interface. Core prostě nemůže tušit co je v každé jedné plugině... Když bude v plugině "mojeUzasnaMetodaKteraHackneInternetDoDesetiSekund(string kdeZacit, string jmenoPritelkyne)" tak je ti to úplně na nic, protože core nemá křišťálovou kouli aby zjistilo že jí má někdy zavolat.
Nebo, jiný příklad, představ si že plugina potřebuje přístup k databázi. Tak jednoduše implementuje rozhraní "IWantDB" kde je definice nějaké vlastnosti "IDb Database{set;}" - Core pak zkusí každou jednu pluginu přetypovat na tohle rozhraní a jestli se to povede (nevyhodí to vyjímku, try catch, klasika...) tak použije metodu "_instancePluginy.Database = xxx" - a plugina dostane co potřebuje.
Tyhle interface použité v pluginách musí být samozřejmě předem domluvené - volání metod z nich je natvrdo nakódované v core a žádná plugina je z logiky věci nemůže změnit. Respektive teda může (přepíše natvrdo celé .dll s interfacema) ale core bude volat stejně jen ty metody z těch interface které zná (a nebo celá aplikace spadne, pokud nějakou umazal a ty jí, neexistující zavoláš - při kompilaci by to neprošlo, ale stačí kdyby někdo prostě zkompiloval .dll zvlášť a jen přepsal soubor. To je už takovej extrémní případ a na 99% jde o zpackanej a dost ubohej (nebo naprosto geniální :) ) pokus o hack nebo čiré amatérství), prostě jen ty které jsi v něm ty sám někde v kódu nadatlil.


To alp : Přesně tak. Až na to "výchozí rozhraní" - nic takového neexistuje, "object" nic neimplementuje :) Prostě to spadne na pokusu o přetypování na rozhraní. To s tím Sort() je jen příklad, v frameworku je milion dalších použití. A v příkladě pro PeterM, s pluginama, to vlastně ani jinak nejde, než komunikovat přes interface. A miliony dalších věcí které mě zrovna teď nemůžou napadnout :)
"Hledá" je možná moc nadvznesený výraz, prostě to zkusí přetypovat (object x, y; try{((IComparable)x).CompareTo(y);} catch {throw new Exception("Je třeba implementovat IComparable!");} -- a je dost možné že se ani s tím přepsáním Exception na srozumitelnější nezdržuje :) ) a hotovo.


Interface je vlastně takové "hele, kámo, je mi totálně jedno co nebo čeho jsi za instanci, tady máš seznam věcí které po tobě můžu chtít". V příkladě nahoře, IComparable, jde o .net frameworkem předdefinovaný interface který říká konkrétně o "Hele, když ti řeknu 'object Á' tak buď schopnej mi říct zda jsi větší, stejný nebo roven, jo?" - a tuhle větu použije třeba zrovna metoda "Sort()" u Listu. Ale prakticky může jít o cokoliv, nejen pro porovnávání. Třeba "Hele kámo, chceš se nějak vykreslit? Tak si udělej metodu 'Draw(GraphicContext gr);' a až budu potřebovat kreslit tak se ti přes ní ozvu." Et cetera et cetera...


BTW: Autor tohoto příspěvku před napsáním přišel z hospy, kde měl tři pivka s kámošema. Snad píše srozumitelně :)

BTW2 a edit: Slovíčkaření... Interface se "implementuje", dědičné věci (abstraktní třídy, Form ( :) ) atd) se "rozšiřují". V javě se to musí psát "implements / extends", v c# se píše jen dvojtečka, což někdy může být matoucí (na první pohled nepoznáš jestli kolega rozšiřoval nebo implementoval), proto je také dobré začínat jméno interface písmenem velké i - "I". Někdy jsou výsledná jména kouzelná, viz třeba to "IWantDB - Já chci DB" :)

.NET › rozhrani
1. 9. 2010   #133225

No jestli to bude fungovat... Záleží co s tím budeš chtít dělat. U IComparable předpokládám že řadit :)


Příklad #1:
Budiž tedy program co řadí obdélníky podle obsahu (to už skoro máme ;) ). Budiž List<Obdelnik> s několika instancemi obdélníku.

Jelikož jsem si podctivě vyplnil IComparable, stačí mi teď na na onom Listu zavolat metodu "Sort()" a voila, je seřazeno :)

Pokud mám vlastní implementaci, musím projít celou kolekci a použít třeba quick sort pro řazení podle mé metody. To je hafo psaní navíc, ale v takovémhle příkladě se to ještě dá.

* * * *

Příklad #2
Zatím nuda a rozhraní skutečně netřeba. Uděláme si to trošičku komplikovanější - ale myslím že dobře uvidíš sílu interfacu. Budiž tedy program co řadí obdélníky, čtverce, trojúhelníky, kosočtverce, kosoobdélníky, sudokopytníky a lichokopytníky, hrnce a kastroly, knihy a stromy a domy ( ;) ) podle obsahu.

Pokud si u všech podstivě implementuju IComparable, můžu v klidu řadit všechny najednou.

Vsuvka:
Obdélník jak jsi ho popsal ty, budu tedy muset lehounce přizpůsobit (nepůjde přetypování na "Obdelnik" protože až bude "other" třeba sudokopytník, spadlo by to) ale elegantně si pomůžu jedním interfacem navíc:

public interface IHaveObsah : IComparable{ // Je docela hloupé používat takovejhle česko-anglickej mix jmen, ale příklad.

int Obsah{get;}
// int Obvod{get;}
}

Tenhle interface také implementuji (stačí ho přidat do hlavičky protože už jsme ho vyplnili) a změním řádek
Obdelnik other = (Obdelnik)obj;
na
IHaveObsah other = (IHaveObsah)obj;

Konec vsuvky

Nyní tedy budiž List<IHaveObsah> do kteréhu nacpu všechny věci:

List<IHaveObsah> list = new List<IHaveObsah>();

list.Add(new Trojuhelnik(40,30,20));
list.Add(new Trojuhelnik(50,10,20));
list.Add(new Sudokopytník("íhahaaa"));
list.Add(new Dum(VelikostDomu.velký)); // jsou to jen příklady ;)
list.Add(new Ctverec(40,30,20,60));
list.Add(Tree.GetOak());
list.Sort();


První kouzlo: List má jako generikum Interface. Pokud všechny tyto třídy tento interface implementují, můžu do něj všechny tyhle instance v klidu nacpat.

Druhé kouzlo: Protože IHaveObsah rozšiřuje IComparable (dědičnost, klasika...) bude Sort() fungovat. Kdyby jsi chtěl vlastní implementaci (volat nějakou metodu která není kryta žádným interfacem), tak se asi zblázníš, protože jde o strašně moc druhů objektů.

* * * *

Jasná? :)

.NET › Volíní SQL funkcí v .NET
1. 9. 2010   #133219

Trošičku posthunt (už jsem myška! :D ), ale k věci:

Skalární fce vypadá nějak třeba takhle:

CREATE FUNCTION dbo.ScalarFunction()

RETURNS BIT
AS
BEGIN
RETURN 1
END
Tahle je hodně triviální, vrátí jen true :)
Query na ní bude "select dbo.ScalarFunction() as vzdyTrue;"

Table-valued funkce vrátí celou tabulku a vypadá kupříkladu takhle:
CREATE FUNCTION dbo.DataProTiskFaktury (@idFaktury int)

RETURNS TABLE
AS
RETURN SELECT Faktury.id, Faktury.datum, Faktury.splatnost, Polozky_objednavky.mnozstvi,
Zakaznici.jmeno, Zakaznici.prijmeni, Zakaznici.ulice, Zakaznici.cp, Zakaznici.mesto,
Zakaznici.PSC, Kvetiny.rodovy_nazev, Kvetiny.druhovy_nazev, Kvetiny.jednotka_mnozstvi, Kvetiny.cena
FROM Faktury INNER JOIN
Objednavky ON Faktury.objednavka = Objednavky.id INNER JOIN
Polozky_objednavky ON Objednavky.id = Polozky_objednavky.id_objednavky INNER JOIN
Zakaznici ON Objednavky.zakaznik = Zakaznici.id INNER JOIN
Kvetiny ON Polozky_objednavky.zbozi = Kvetiny.id
WHERE (Faktury.id = @idFaktury);

Na tuhle bude query "select * from dbo.DataProTiskFaktury(1);" (je z jednoho hodně starého projektu do školy)


Pak jsou ještě inline fce ale přiznám se že těm moc nerozumím.

.NET › Volíní SQL funkcí v .NET
1. 9. 2010   #133216

Nemyslel jsi to takhle nějak?

var _connection = connection; // ... 

SqlCommand cmd =SqlCommand("SELECT ScalarFunction(@prvni, @druhy) as blabla;", _connection); // vlastni query
cmd.Parameters.Add("@prvni", SqlDbType.NVarChar).Value = "ahoj"; // parametr jedna co tam posilam
cmd.Parameters.Add("@druhy", SqlDbType.NVarChar).Value = "světe"; // parametr dva
bool jaktotedaje = (bool)cmd.ExecuteScalar(); // scalar - vrátí první


Totiž ta Query co psal Chrasty je jen pro table-value funkce - funkce ktera vrátí celou tabulku. Pozor ale:

Ty jsi ale psal "které vyhledají data v databázi s návratovou hodnotou True / False." což je trošinku zavádějící :-/

Pokud má fce návratovou hodnotu třeba BIT (tzn právě true nebo false) nebo jakoukoliv jinou - za předpokladu že je jen jedna jediná - mluvíme o "skalárních (ang Scalar) funkcích" a ty se volají jak jsem ti napsal v příkladě ( select fce(); ). Podle tvého popisu jsem napoprvé pochopil že takovou fci máš, kupříkladu kontroluje zda jsou data třeba přítomná a vrátí "ano, tenhle záznam tu je/ne, záznam tu není." nebo tak.

Pokud ovšem jsi chtěl říct "tabulku s hodnotamy true nebo false" - "table-valued funkci" (tedy těch true / false bude třeba milion) tak k vlastní fci skutečně přistupuješ jako k tabulce a voláš nad ní select jako nad jakoukoliv "fyzickou" a platí přesně to co napsal Chrasty.

Nejlepší by bylo kdyby jsi sem poslal tu svou db fci ať na to můžem mrknout.

Edit: Jéééé, tímhle postem level myška! :D

.NET › event Delegate - vysvetlenie
16. 8. 2010   #132701

Je to vlastně docela jednoduché... Moc jsem nepochopil ten tvůj příklad, ale zkusím to nějak vymyslet:

V tomhle příkladě třída Zakaznici při přidávání nového zákazníka zkontroluje jestli je ID rovno stu - pokud ano, vypálí event (to je to na co se tu asi ptáš...) a pokud ne, tak přidá delegáta na Zákazníkovu metodu "AzBudeStoZakazniku" na event. Jde jenom o ukázku, delegáti se budou přidávat každému zákazníkovi (vyjma toho stého) i poté co už event nikdy nenastane (zákazník s ID 101+ už ho nikdy nezažije, přestože bude k eventu přihlášen ;) )

public delegate void MujStyZakaznikDelegat(Zakaznik kterejToJe); // delegát, vrací void a jako parametr posle prave toho zakaznika....


public class Zakaznici{
public event MujStyZakaznikDelegat MujStyZakaznik; // vlastní event


public void PridejZakaznika(Zakaznik zakaznik){ // tohle je jen priklad, tady prave netusim jak to mas uz napsane :)
if(zakaznik.ID == 100){ // kontrola zda se jedna o steho zakaznika...
this.OnMujStyZakaznik(zakaznik); // Kdyz ano, vypálíme event.
} else { // pokud sty neni, pridame ho k "čekajícím"
this.MujStyZakaznik += new MujStyZakaznikDelegat(zakaznik.AzBudeStoZakazniku);
}
}

private internal virtual void OnMujStyZakaznik(Zakaznik zakaznik){ // tradiční pojmenování pro funkci která vypálí event je On<JmenoEventu>
if(this.MujStyZakaznik != null){ // pokud k eventu neni nikdo prihlasen spadlo by nam to s null exception.
this.MujStyZakaznik(zakaznik); // Vypálíme event - a to tak ze ho vlastne zavoláme.
}
}
}

public class Zakaznik{
public int ID{
get;
protected set;
}

public void AzBudeStoZakazniku(Zakaznik zakaznik){
//blablabla
}
}
Psáno z hlavy, jsem línej pouštět visualko ;)

Vlastní event žádné tělo nemá, jen se k němu přihlásí n delegátů (proto se při přidávání používá "+=" a ne "=" ;) ) a ty se pak zavolají všechny najednou. Myslím že odpověď na tvojí otázku je zahrnuta v metodách "PridejZakaznika(Zakaznik zakaznik)" a "OnMujStyZakaznik(Zakaznik zakaznik)".

.NET › MS SQL
10. 8. 2010   #132429

To Petrroll : Ne vždy je LINQ k dispozici...

Pokud jsem to správně pochopil chceš aby byla jména unikátní, ne? Potom máš ale nejlepší hodit si na sloupec s jménama prostě a jednoduše unique index - a c# ti pak při vzniklé duplikaci vyhodí vyjímku, tu chytneš a řekneš bfu ať si změní jméno...
Dělá se to tak, že v Server Exploreru klikneš Pravým myši na sloupec který chceš a vybereš "Index/Keys" (nebo tak nějak) a tam už si snad poradíš :)

Pokud ne, tak triviální query:

SELECT COUNT(*) AS pocet FROM [tabulka] WHERE meno='Peter';

vrátí počet řádků s jménem Peter :)

Kdyby jsi chtěl bejt drsnej tak si můžeš napsat skalární funkci:

CREATE FUNCTION dbo.JeVDB(@jmeno varchar(50))

RETURNS BIT
AS
BEGIN
DECLARE @value INT
DECLARE @result BIT

SELECT @value = COUNT(*) FROM
[tabulka] WHERE meno = @jmeno;

IF(@value = 0)
BEGIN
SET @result = 0;
END
ELSE
BEGIN
SET @result = 1;
END

RETURN @result;
END

a pak query bude jen takováhle:
SELECT JeVDB("Peter") AS jetamneboneni;
No a pak v c# zavoláš na sqlcmd.ExecuteScalar()

Ale to už je jak s kanonem na vrabce a dávám to sem jen pro zajímavost :) Nejlepší řešení je asi ten unique index.

Jo a píšu to z hlavy, takže možná je tam někde chybka...

.NET › Má smysl programovat v .NET?
5. 8. 2010   #132263

Stáhnout nějakých 50 MB může jen těžko někomu ublížit

Hůř, 35 MB :) Jde o to že to je úplně obyč člověk co s ním chodím na pivko a fotbal a sice ví kde se pouští počítač ale... Prostě když to zastaví jeho, tak pro nějakou sekretářku to může být nepřekonatelný problém. Ne všichni vědí že "framework" není vulgární nadávka. Sekretářka má alespoň systémáka kterej udělá hromadnou instalaci, ale jako sw "pro obyč lidi"... Nevím jak to popsat.

Říkat něco ve stylu "dotnet ruleeezZzZz!!!!", je strašně omezený. Myslím, že to není nikdy na místě.

Přesně to se snažím celou dobu říct a uvést na příkladech. A já se těšil na flame :D No, snad příště ;)

.NET › Delegáti &amp; události
5. 8. 2010   #132261

To Petrroll :
Jenom drobnost... Je to starší vlákno ale proč to tu nechávat s chybou...

Správně je to takhle

delegate void mujDelegat();

event mujDelegat mojeUdalost = new mujDelegat(mojeMetoda);
a (nebo :) )
delegate void mujDelegat();

event mujDelegat mojeUdalost = mojeMetoda;
Prostě do ukazatele se nepíší parametry() - protože ty už jsou definované jako parametry delegáta a target musí být v parametrech totožný.

Nevím, jestli jsi to jenom nevynachal kvůli příkladu, ale pokud by se sem někdy někdo progooglil tak ať je to komplet: pozor na to
event mujDelegat mojeUdalost = new mujDelegat(mojeMetoda);
To si můžeš dovolit při inicializaci (vyhneš se NullReferenceException kdyby jsi vypálil event a neměl na něm žádného delegáta, většinou se ale event před vypálením kontroluje zda != null místo aby se na něj věšel prázdnej delegát...) jenže pokud by jsi na něj chtěl navěsit víc delegátů, jako třeba

delegate void mujDelegat();

event mujDelegat mojeUdalost;
// tělo metody:
mojeUdalost = mojeMetoda1; // nebo mojeUdalost = mujDelegat(mojeMetoda1);
mojeUdalost = mojeMetoda2; // atd
mojeUdalost = mojeMetoda3;
mojeUdalost(); // tím jsem vypálil event

tak se logicky provede pouze mojeMetoda3, protože první dvě jsou přepsány. Pokud chceš na event navěsit víc delegátů než jednoho (občas se to hodí :) Nakonec, je to přece event, ne? Jinak by stačila obyč proměnná s typem mujDelegat ) tak stačí = nahradit za +=

delegate void mujDelegat();

event mujDelegat mojeUdalost;
// tělo metody:
mojeUdalost += mojeMetoda1; // nebo mojeUdalost += mujDelegat(mojeMetoda1);
mojeUdalost += mojeMetoda2; // atd
mojeUdalost += mojeMetoda3;
mojeUdalost(); // tím jsem vypálil event

a teď proběhnou všechny tři metody.

.NET › Má smysl programovat v .NET?
5. 8. 2010   #132256

To djanosik : Penetrace: No, a to já mám právě historku s kamarádem kterého už lehce přes rok spamuju "aby si to konečně sosl" a ještě nebyl schopnej / ochotnej i když měl na icq link už mockrát. Jsou prostě lidi kteří zabrzdí kvůli dososávání frameworku.

Blahé paměti a dle wiki* je .net out-of-box jen v Vista (3.0) a W7 (3.5) a ruku na srdce, XP má pořád strašně moc lidí.

WPF je mocný nástroj, bezesporu, ale začátečníka může právě proto docela dobře ubít. To mi nevymluvíte. Naučit se pořádně WPF není otázka pár hodin a pan Jakub se ptal na jazyk a ne gui hejblátka :) Když už jsme u toho psaní nových (forms) prvků, ještě bych podotkl že i .net codebase obsahuje několik bugů s ktrerými se nikdo od Microsoftu neobtěžoval** a vlastně tak jen házej klacky pod nohy.

Trochu zkoriguju sám sebe... Zabíhat do tvorby forms prvků je trochu extrém, připouštím, hlavně pro začátečníka - mělo to sloužit jako porovnání s javou, kde je toto vyřešeno mnohem jednodušeji. Chci tím jen taktně naznačit že se rozhodně nedá říct "dotnet ruleeezZzZz!!!!11" protože všechno má svá slabá místa.

Ale to už jsme strašně daleko od původní otázky - prostě a jednoduše, smysl to má, určitě ano :) Jen všechno není absolutně dobré nebo absolutně špatné.


To Krychlik : Zajímavý odkaz :) To mi skutečně uniklo...


*viz http://en.wikipedia.org/wiki/.NET_Framework#Versions
**viz http://objectlistview.sourceforge.net/cs/blog3.html

.NET › Má smysl programovat v .NET?
5. 8. 2010   #132231

Lets Flame begin :)

U .net počítej s tím že když si tvou aplikaci bude chtít pustit kámoš s OS jiným než w7 (kde je framework předinstalovaný) budeš ho muset ještě donutit stáhnout cca 35MB .net redist - občas je to těžší než by se mohlo zdát :) Pro javu platí to samé, třeba pro c++ ne :)

Taky je trochu problém že .net je ve svém jádru "tajné" - neuvidíš jak fungují vnitřnosti* a třeba takové vytvoření vlastního GUI prvku (nemyslím komponenty ale zcela nového prvku - třeba kulatý checkbox :) ) je pak docela porod. Taková Java je v tomhle na úplně jiném levelu, a i když jsou některé implementace tajné (proto třeba linux není distribuován s javou...) v praxi jsem na ně nikdy nenarazil a vesele se šťoural ve zdrojáku frameworku :)

Pokročilá grafika... .NET je v grafice zvláštní. Jako vlajkovej framework microsoftu se v něm nedá dělat** s DirectX (podpora D3DX skončila před dvěma lety...) takže buď OpenGL a nebo (někdo říká že pomalé) wpf (pozor, wpf je sice mocný nástroj ale do nějakého pokročilého 3d bych se s ním rozhodně nepouštěl - nějakej graf či křivku klidně...). Java má několik implementací OpenGL (DirectX bez šance) a není problém.

Jinak jestli se chceš začít učit... Myslím že s .net není problém. Nás na vejšce první naučili s Javou a pak až s .net ale z praxe můžu říct že když umíš s jedním umíš po dvou minutách i s druhým.
Ono není zas tak důležité naučit se datlit kód, jako samotný návrh a architektura projektu. Ve chvíli kdy povyšuješ proměnné které jsi měl jako instanční na statické bývá něco špatně s OO návrhem :) ) Je sice pěkné že hned po "hello world" si naprogramuješ batch run (třeba, prvni co me napadlo :D ) ale u větších projektů to prostě není o datlení.

Rozhodnutí je jen na tobě :)

Hezký den :)

*s .net reflector uvidíš, disassembly do zdrojáku, príma věcička a free :)
** dá, můžeš použít sexy XNA framework - ten je ale zaměřený na hry, pokud potřebuješ jen vykreslit graf je blbý uživateli nutit novej framework.

.NET › Pripojenie k MS SQL ked mam…
5. 8. 2010   #132229

Nejsnažší je použít SqlConnectionStringBuilder (namespace System.Data.SqlClient) kterej, pokud netušíš jak connestionString vypadá, ho za tebe vytvoří.

SqlConnectionStringBuilder csb = new SqlConnectionStringBuilder();

csb.DataSource = "192.168.1.5"; // adresa databaze
csb.UserID = "db2943"; // jmeno uzivatele
csb.Password = "vbasic"; // heslo
csb.InitialCatalog = "db2943"; // jmeno databaze
csb.IntegratedSecurity = false; // tohle je třeba aby se použilo "jméno a heslo", při true by to bralo windows credentials

SqlConnection cn = new SqlConnection(csb.ConnectionString);
cn.Open();
new SqlCommand("DROP TABLE * :D ;)", cn).ExecuteNonQuery();


Takhle se připojíš z programu, samozřejmě...


Pokud se ptáš na připojení pro správu a tak, zkus Sql Server Management Studio a nebo ve Visualku máš zabudovaný "Server explorer"

Java › Spuštění programu
5. 8. 2010   #132228

nebylo by snažší přidat

public static void main(String[] args){ new Ukolnicek(); }

a zkompilovat program do .jar ? :)
http://download-llnw.oracle.com/javase/tutorial/deployment/jar/ nebo kazde normalni IDE (i BlueJ ;) ) mívá klikátko na kompilaci.

.NET › Vypnutí IntelSense u 1 proje…
5. 8. 2010   #132227

Cesty Microsoftu jsou nevyspitatelné :) V VS08 se to zapíná/vypíná Tools - Options - Text Editor - All Languages - General a check na Auto List Members a Parameter Information ;) a myslím že v VS10 to bude podobné nebo stejné.

Stejně by jsi ale měl mít Inteli přístupné na vyžádání - [ctrl] + [space].

Hezký den :)

splite
.NET › C# : Ukládání dat ve WForms
24. 3. 2010   #125717

splite napsal: public databazeOsob() {
databaze = new List<osoba>
}

[/Citace]

Oj, samozřejmě že hned překlep... tady má samozřejmě být:



databaze = new List<osoba>();



a ještě bych to vylepšil touhle vlastností:


public osoba this[int index]{
get {
if(this.database.Count < index){
return null;
}
return this.databaze[index];
}
}


aby jsi potom někde v kódu mohl používat parádní:


databazeOsob db = new databazeOsob();
db.Load();

for(int i = 0; db[i] != null; i++){
osoba obcanKane = db[i];
blablabla;
}

splite
.NET › C# : Ukládání dat ve WForms
24. 3. 2010   #125716

A při 21 osobách ti to spadne :)

Zkus radši generický List...



class databazeOsob {
private List<osoba> databaze;

public databazeOsob() {
databaze = new List<osoba>
}

public void vlozOsobu(string mesto, string jmeno) {
databaze.add(new osoba(mesto, jmeno));
}

public osoba ziskejOsobuDleJmena(string jmeno){
foreach(osoba x in this.databaze){
if(x.jmeno.equals(jmeno)){
return x;
}
}
return null;
}
}


Dále bych chtěl upozornit, že dobrým zvykem je začínat jména tříd velkým písmenem (takže ne osoba ale Osoba, ne databaseOsob ale DatabaseOsob atd) stejně tak public metody, proměnné a vlastnosti :) Narozdíl od Javy, ale i tam se class začínají velkým písmenem...


A pak to ukládání... No, XML by bylo nejlepší, jenomže pro začátečníka nic moc všechny ty childs, parent, sibling etc...

Proč ne prostě .txt s odřádkováním jako delimeter a tak? :)




using System;
using System.Collections.Generic;
using System.IO;

class databazeOsob {
private List<osoba> databaze;
private string mujSoubor = Environment.CurrentDirectory+@"\db.txt";
private bool isSynchro = false;

public databazeOsob() {
databaze = new List<osoba>
}

public void vlozOsobu(string mesto, string jmeno) {
databaze.add(new osoba(mesto, jmeno));
}

public osoba ziskejOsobuDleJmena(string jmeno){
foreach(osoba x in this.databaze){
if(x.jmeno.equals(jmeno)){
return x;
}
}
return null;
}

public void Save(){
TextWriter tw = null;
if(this.isSynchro){
tw = new StreamWriter(this.mujSoubor, false);
} else {
tw = new StreamWriter(this.mujSoubor, true);// to true je tam pro append k stavajicimu textu (jinak by se prepsal stary
}
foreach(osoba x in this.databaze){
tw.WriteLine(x.jmeno);
tw.WriteLine(x.mesto);
tw.WriteLine();
}
tw.Close();
}


public void Load(){
this.isSynchro = true;
StreamReader r = new StreamReader(this.mujSoubor);
string line = String.Empty;
while((line = r.ReadLine()) != null) {
string jmeno = line, mesto = r.ReadLine();
r.ReadLine(); //posun čtecí hlavičky o tu jednu mezeru kterou jsme si oddělili zaznamy v this.Save()
vlozOsobu(mesto, jmeno);
}
r.Close();
}
}


Pisu to z hlavy, takze mozna je tam nejaky preklep... Krasny den :)

Anonymní uživatel
PHP › uložení obrázku po zmenšení
24. 3. 2010   #125715

Mno, o tom že by se dalo nenápadně ukládat zpět na stanici sní asi každej hacker ;-)

Rozhodně by se dal napsat drobounkej script kterej by takovejhle "náhled" obrázku vnutil (s hlavičkou octet-stream) zpět k downloadu, ale skočilo by ti klasické okno "uložit/otevřít" a to asi není přesně to co jsi chtěl... A navíc, pokud by jsi chtěl aby to nebyla poslední věc co usr na tvém webu udělá, stejně by jsi musel ten obrázek uložit někam do cache na hdd.

Myslím ale, že skutečně řešíš něco jiného než by jsi měl, IO příkazy (nebo BLOB v sql pro ty co v ně věří :-) ) nejsou zas tak pomalé a smysl je má řešit až při opravdu velkém množství uživatelů ukládajících v jednu chvíli (a to tak že koupíš lepší řadič na server :-) ).

Jinak celkově mi to přijde jako hloupost. Kupříkladu, co uděláš v případě kdy data nahrál z práce a teď na to kouká doma?

Offtopic › V kolika letech jste začali…
13. 3. 2010   #125221

V 9ti HTML, po pár měsících PHP, se kterým dělám více-méně dodnes (není moc času a za ta léta přešlo i nadšení)

OS - Windows › Acer Extensa 5635ZG &amp; Wi…
23. 1. 2010   #123118

Dobrý večer. Mám problém se zvuk na výše uvedené konfiguraci. V základní verzi funguje vše bez problému, ale jakmile nainstaluju aktulizace, přestane mi fungovat zvuk z bedýnek. Při obnovení systému do doby před aktulizacemi vše jede v pohodě. Na internetu jsem viděl podobný případ jen dvakrát, ale obojí bez odpovědi. Máte s tím někdo zkušenosti?

OS - Windows › Win7 - Vytáčení
23. 1. 2010   #123117

Zdravím. Objevil jsem ve Win7 položku kontakty a hned jsem si tam začal přidávat kontakty, vč. telefoního čísla. Teď jsem zjistil, že mohu na ta čísla z notebooku volat. Nevíte někdo, jak je tohle ošéfovaný, resp. kolik se za to platí a jaká jsou omezení? Děkuji.

Návrhy na vylepšení › Prihlasenie na portal
17. 1. 2010   #122801

Monžné je všechno. Tenhle bug je tu léta a nikdy se ho nepodařilo nasimulovat a tím pádem opravit.

.NET › Jazyk vhodný pro online hru
17. 1. 2010   #122800

To gatuso : Rodina .NET, ale jinak i ta Java. I když si nemyslíém, že se hodí na rozsáhlejší projekty (Napadá mě teď program Vuze (Azureus), který je psán v Javě a žere na svůj program dost systémových zdrojů (je ale možné, že to je chyba vývojářů)

.NET › Jazyk vhodný pro online hru
17. 1. 2010   #122790

Do nedávna patřilo ke špičce C++, ale v dnešní době pomalu, ale jistě začíná zaostávat za přednímí C# a podobných.

Offtopic › Pomoc s překladem
9. 1. 2010   #122492

Ehm...tohle asi není z článku, co?
Nenašel jsem ani na internetu, co by mohlo slovo "bas" znamenat, google translate si byl taky bezradný.
Slovo Livermore je město. Snad je to v tomhle kontextu.

Takže:

Domácí bas byl domov Ridikovi sestry, Nuchi, a manžela Davida, v Livermore a později jeho (další) sestra Edna a manžel Gary je navštívili z Houstnu, Tx po čtyři dny.



Je to docela kostrbatý překlad, ale ty ho určitě vylepšíš.

Inzerce › Prodám 8-bitové domácí počít…
3. 1. 2010   #122163

To Anonymní uživatel : Někdo je třeba sbírá, někdo třeba provozuje muzeum a nebo někdo učí na ZŠ/SŠ a tohle by byla dobrá pomůcka na hodiny historie IVT.

Hardware › Notebook - několik dotazů
25. 12. 2009   #121652

Dobře, děkuji za odpovědi =)

Hardware › Notebook - několik dotazů
25. 12. 2009   #121649

Dobrý den. Pořídil jsem si svůj první notebook, Acer Extensa 5635ZG s Win7 Home Edition a mám hned několik dotazů.

1) Moje grafická karta, NVIDA GeForce G105M, nepodporuje DX11, avšak na notebooku je předinstalován. Nemůže toto působit problémy? Nebo grafická karta "inteligentně" zvolí jen ty funkce, které potřebuje a DX zase nepustí to, co nepodporuje?

2) V nastavení je psáno, že notebook obsahuje cituji:
Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4300 @ 2.10GHz (2 CPUs), ~2,1GHz
Znamená to, že notebook obsahuje dva procesory o výkonu 2,1GHz, tedy celkový výkon je 4,2GHz? Při rozkliknutí správce HW mi to dva procesory vypisuje, ale ještě jsem neslyšel, že by někde dva procesory fungovaly.

3) Je rozdíl, pokud instaluji do složky Program Files a Program Files (x86)? Pokud ano, jak poznám, kdy mám kam instalovat?

4) Štve mě, když musím spouštět některé programy jako správce (např. cmd). Dá se toto zabezpečení vypnout?

Děkuji za odpovědi =)

Offtopic › Veselé Vánoce...
24. 12. 2009   #121594

Přeji vše nejlepší redaktorům, kteří se vás snaží aktivně vzdělávat a řešit vaše starosti na poli programátorské i osobní (offtopic ;)).
Přeji vše nejlepší Vám návštěvníkům, bez kterých by tento web ztrácel smysl.
Přeji vše nejlepší našemu Ó ctěnému Curovi, člověka s mnoho zásluhy, který jich nezneužívá.
Přeji vše nejlepší tomuto portálu, ať žije dál, ať Ježíšek nadělí další léta a další návštěvníky a pomůže zdokonalit nás redaktory i Vás návštěvníky.
Přeji vše nejlepší všem, celému tomuto světu. Ale hlavně lásku a zdraví. Co víc člověk opravdu potřebuje? =)

Offtopic › moderní Alexandrijská knihovna
22. 12. 2009   #121505

To by ti disk nestačil, když některé objevy mají dokumentaci o tisících stran

PHP › Správa PC přes PHP
22. 12. 2009   #121482

Jenže exec jede právě přes příkazovou řádku a výstupy odtamtud nedostanu. Rád vidím, co se děje, i když to samozřejmě dokážu oželet.

Editoval survik1: Tak co nezvladne exec(), zvládne system(). Děkuji za pomoc =)

PHP › Správa PC přes PHP
21. 12. 2009   #121464

Zdravím. Nevíte prosím vás něco o správě PC přes PHP? Potřebuji ho vypínat, příp. by nebyl na škodu restart a ukončování procesů.
Není problém stáhnout externí knihovny, musí být ovšem předkompilovány (ve formátu dll).

Mluvíme o WinXP. Na serveru běží PHP 5.2.6, Apache 2.2.14 a MySQL nějaká pětková verze.

Články v češtině nebo angličtině.

Pokud něco najdete přes google, prosím o klíčová slova, mně se nepodařilo najít vhodnou kombinaci.

Děkuji za pomoc =)

Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess › Zamrznutí Apache
21. 12. 2009   #121463

To JJetmar : Super, díky, už to fakčí =)
Jen dvě otázečky:
Jak to může shodit Apache? Resp. co se stalo?
Dá se cache mazat ručně bez zavření prohlížeče? Jedu na 3.6b5 a našel jsem jen možnost mazání po zavření prohlížeče (no, pořád lepší něco, než nic)

Ještě jednou díky =)

Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess › Zamrznutí Apache
20. 12. 2009   #121454

Tak to nějakým záhadným způsobem dělal FireFox, pod IE se mi to nestalo.

Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess › Zamrznutí Apache
20. 12. 2009   #121431

Zdravím. Prosím vás, jak je možné, že Apache zamrzne? Příkaz ping na localhost funguje normálně, ale při načítání webové stránky prostě jen čeká... Žádný zacyklení v tom není, ani když chci dát F5 či jinou stránku, tak to nefunguje. Pomůže jen restart Apache. Už jsem z toho docela mimo, ani nevím co a kde hledat. Takže se spíše ptám, nesetkal jste se s tím někdo? Děkuji.

C / C++ › Client/Server
19. 12. 2009   #121393

Jsou dvě možnosti. Buď server bude jen prostředníkem, tz. že klient pošle požadavek na server od adresu cílového počítače, ten jej doručí zpět klientovi a pak probíhá komunikace přemío. Nevýhody i výhody zjevné.

Druhou možností je, že klient pošle požadavek i se zprávou, server zjistí cílovou adresu, uloží ji pro probíhající spojení a pošle zprávu cílovému klientovi. Nevýhodou plynou pro klienty, server si může ukládat komunikaci, navíc to může být značně zpomalené, je-li server nadměrně přetížen. Nicméně IP adresa druhého počítače je nezjistitelná, protože se nedostává ke klientovi. Pro server je pak problémem vysoká zátěž.

V obou případech však musí mít klienti unikátní identifikátor. U ICQ je to číslo, u MSN a jabberu je to email.

C / C++ › Client/Server
17. 12. 2009   #121296

http://www.builder.cz/art/cpp/tcp_server_windows.html

Máš tam v seznamu i další články zabívající se touto problematikou. Pokud by ti to nevyhovovalo, koukni se po knihovně SDL_Net. Není o ní moc napsáno, ale oficiální dokumentace postačí.

GKW: TCPServer

Návrhy na vylepšení › Pod Chrome se mi nedaří přih…
17. 12. 2009   #121295

To Curo : Mám to, uděláme si PRG technika, co bude jezdit za lidmi. :smile4: :smile18:

Offtopic › Doména .SU ?
17. 12. 2009   #121279
Offtopic › Chcete pomoct při kultivaci…
14. 11. 2009   #119085

Přibližný počet chyb: 174

Curo, nepiš tak dlouhé příspěvky xD

Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess › Subdoména z podložky
17. 10. 2009   #117422

ad a)Zápis do httpd.conf

Pro domena.org:

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot /var/www/virtuals/domena.org/
ServerName www.domena.org
ServerAlias domena.org domena
</VirtualHost>
<VirtualHost *:80>
VirtualDocumentRoot /var/www/virtuals/domena.org/%1/
ServerName *.domena.org
ServerAlias *.domena.org
</VirtualHost>

Autor Jan Mráček

ad b) Buď to můžeš řešit přes mod_rewrite a nebo přes php (na první možnostn ejsem odborník, takže přikládám ukázku v php)
<?

$dom_name = "sub.domena.org";
$url = $dom_name."?";
foreach ($_GET as $key => $value) {
$url .= "$key=$value&";
}
header("Location:$url");
?>

Snad to nějak poběží, netestoval jsem to. Kdyžtak si to trošku pouprav =)

C / C++ › Programovaní
2. 10. 2009   #116647

To KIIV : Assáči jsou skilly, před těma všechna čest.

C / C++ › Programovaní
1. 10. 2009   #116621

Já budu plakat. Ano, stačí to, když budeš dělat programy, které budou více-méně statické...spíš více než méně.

Offtopic › Název domény
28. 9. 2009   #116544

Já myslím, že zatím to vyhrává militaryclass xD Akorát s ldt EU =)

Offtopic › Název domény
27. 9. 2009   #116534

No, nehodlám každý rok měnit doménu =) To číslo totiž určuje ročník, "C" značí technické lyceum a a/b je četa =)

To Spectator : Ty stránky nehodlám provozovat na reklamu =) Potřebuji peníze jen na doménu a to klidně budu sponzorovat, web pojede na serveru školy =)

Offtopic › Název domény
27. 9. 2009   #116493

To marioff : No, tak to A tam nemůže být už jen z toho důvodu, že jsou to třídní stránky čet C1A a C1B. Takhle by to mohlo být rozporuplný ;)

Offtopic › Název domény
27. 9. 2009   #116489

To Chrasty : To nezní nejhůř. =)
To marioff : Co ta zkratka (čekám, že je to zkratka) znamená?
To pc_manik : I s editem bych to na soldiersplanet neviděl =) Pod tímhle názvem bych si spíš představil nějaký portál pro zaměstnance AČR, než pro vojenskou třídu =)

Offtopic › Název domény
26. 9. 2009   #116460

Člověk při zpětném pohledy do minulosti je rád, že věnoval tomuto portálu tolik svého času, který vlastně promarněný nebyl. Nevím, kde jinde bych se mohl ptát a téměř jisté čekat nenaduté odpovědi od malých debilních adolescentních výrůstků. Abych však nelezl do vod, kam se podívat nechci, raději k otázce, která je zmíněná již výše.

Zakládám třídní stránky na vojenskou střední školu a nemohu přijít na název domény. Napadá vás něco? Jazykové verze: Cze, Eng

Offtopic › Česko x Finsko
25. 9. 2009   #116408

To Garret Raziel : Od toho tu vlákna jsou. Já si naopak myslím, že lidé by měli tahat i starší vlákna. Ačkoliv mě štve diakritika.

GIMP › velikost obrazku
20. 9. 2009   #116190

díky.už jsem seděl dlouho u počítače, a tak jsem na to nemohl přijít.

GIMP › velikost obrazku
20. 9. 2009   #116186

Potřeboval bych poradit, jak zmenšit velikost obrázku tak, aby velikost pozadí zůstala stejná.

PHP › Uvozovky v textu
31. 8. 2009   #115254

mysql_escape_string() ? Jen nevím, co to přesně udělá v tomhle případě s odkazem. Každopádně to hodí lomítko před uvozovky, takže se to bude tvářit jako znak a ne jako konec uvozovek. Doporučuji prozkoušet.

› Google AdSense - minimální n…
31. 8. 2009   #115243

Tak jsem právě projel kvanta podmínek na google.com/adsense a nic takového jsem nenašel. Nemyslím si, že by to byla pravdivá informace už jen proto, že jsem viděl adsense již mnohokrát na malých, osobních webech.

Offtopic › Texas Hold'Em
30. 8. 2009   #115199

Hrajeme pro zábavu, blindy 1/2 =) I když se to občas pěkně zvrhne xD

JavaScript, AJAX, jQuery › Data ze &lt;script&gt;
22. 8. 2009   #114851

Ok, hledám na špatném písečku. Problémem je, že scriptLoader v té době ještě neexistuje, ačkoliv se vytváří před jeho voláním. Nechápu.

JavaScript, AJAX, jQuery › Data ze &lt;script&gt;
22. 8. 2009   #114846

Zdravím. Vytvořil jsem pomocí ajaxu script s id scriptLoader. Tento script dle FireBugu opravdu existuje. Avšak potřebuji kód v něm uvedený zobrazit na stránku samotnou. To se mi bohužel nedaří. Pročesal jsem kde co, ale ani moudrý google mi nic relevantního nevyhodil. Přikládám tedy kód:

<html>

<head>
</head>
<body>
<script>
var hlavicka = document.getElementsByTagName('head')[0];
var dataLoader = document.getElementById('scriptLoader');
if(dataLoader) hlavicka.removeChild(dataLoader);
script = document.createElement('script');
script.id = 'scriptLoader';
script.src = 'det_ali.php';
x = document.getElementsByTagName('head')[0];
x.appendChild(script);
</script>
<div id="test">
</div>
<script>
script = document.getElementById('scriptLoader');
text = document.getElementById('test');
text.innerHTML = script.innerHTML;
</script>
</body>
</html>

Nefunguje mi vybrání dat ze scriptu pomocí script.innerHTML. Nějaké jiné návrhy?

Pozn: Nahrazení script.innerHTML jakkýmkoliv jiným textem funguje.

Hry › Hledám hry - propracované
22. 8. 2009   #114841

Jinak, díky všem, snad budu mít konečně co hrát =)

Hry › Hledám hry - propracované
22. 8. 2009   #114839

To Sak : WC 3 jsem dohrál snad třikrát xD

Hry › Hledám hry - propracované
20. 8. 2009   #114686

To Kobi : Celá série DE?

Jinak, díky všem =)

Hry › Hledám hry - propracované
20. 8. 2009   #114676

Zdravím. Nemohli byste doporučit nějaké hry s opravdu těžce propracovaným příběhem? Budiž nám příkladem naše stará dobá Mafie. Jde mi opravdu o příběh, žánr mě nezajímá a grafika víceméně taky ne (avšak oželel bych MS DOS hry ;)). Jediné, co nechci, je klikací adventura (leda by to byla "fááákt hustáá peckáá") a logické hry - chci relaxovat, na logiku mám jiné obory.

Díky =)

Editoval survik1: Prosím o PC hry =)

C / C++ › Rady do začátku - pište PLEA…
20. 8. 2009   #114675

Mně pomohlo v takové obecné rovině pochopení, co jak funguje, PHP. Nedoporučoval bych však se začínáním na jiném jazyku. Prostě se uč, uč, uč (...). Nic lepšího ti ani ten nejmoudřejší člověk na světe nemůže doporučit. ;)

Právo a podnikání › Program orchany autorských p…
18. 8. 2009   #114596

To Tomas : Jo, jenže tohle se snaží řešit i oni sami. A jak jsem řekl, muselo by se to dělat BOTy, takže automatická registrace na warezfora (detekce asi podle copyrightu), tam obejít CAPTCHU a následně projíždět celé fórum a detekovat existující linky. Ty pak manuálně přebrat, roztřídit a podezřelé linky hlásit. To je vcelku náročný. Nevím, kdo by si takhle troufnul na univerzálního BOTa. I když, ne že by mě to nelákalo xD

Nicméně, ty jim to smažeš a oni to repuloadnou. Pak dostane tvůj BOT IP BAN. Ovšem, pokud by se dalo nějak postupovat právě proti těm, co to tam uploadli..to je totiž porušení zákona...

Jak jsem řekl, nápad je to dobrý, ale musí se vyřešit poměrně dost much ;)

Právo a podnikání › Program orchany autorských p…
17. 8. 2009   #114578

Tak to vezmeme postupně
ad a) Naše současná jurisdikce je proti tomuto slabá. Můžeš jít pouze po materiálu, který se beztak většinou nachází v torentech či na mimostátních serverech.
ad b) Tým je nesmysl. Muselo by se vše automatizovat pomocí robotů.
ad c) U samotných odkazů nic nezmůžeš, ty jsou legální.

Nápad dobrý, ale chce to dotáhnout a především, nic nevzmůžeš bez změny zákona (který se však již připravuje)

HTML / XHTML › Převod bodů v html
16. 8. 2009   #114562

No, dokázal bych si představit i docela složitou kostru HTML s JSS xD Ale bez PHP opravdu ani rána. =)

Offtopic › gravitační anomálie u Moravs…
16. 8. 2009   #114554

To jadus. : No a jak dlouho bude čekat? Už čekal tři roky, jak se na to dívám xD

Offtopic › Je dnešní internetové moře,…
16. 8. 2009   #114542

Vývoj tohoto portálu tenkrát ještě s pohledem nahoru na Root či Živě probíhal tak, že Curo zkrátka psal kurz C++ stylem pro blbé, radil jim a pomáhal. Přidal se Sunmay a byl tu doposud největší kurz o VB. No a jak článků přibívalo a jejich kvalita rostla, přibývalo čtenářů a pak i redaktorů. Změnil se design a šlo to ruku v ruce nahoru. Výslednou podobu vidíš dnes ;) A že tenkrát bylo proti komu stát. (to ještě fungoval i Builder, ne?) A že by tu proběhla nějaká rozsáhlá propagační akce, to si nemyslím ;) Ne tenkrát, pak už něco přišlo ;)

Abych to shrnul. Musíš zaujmout kvalitou. Ať se chceš pouštět do čehokoliv, musí to být kvalitní. Nemusíš mít design A+, záleží opravdu jen na kvalitě materiálu. A nenechat se odradit počátečním nezájmem, lidé tě musí najít. A to chvíli trvá.

PHP › mime_content_type
12. 8. 2009   #114417

http://us2.php.net/manual/en/mime-magic.installation.php

Hry › Vlastní games aneb prosím př…
10. 8. 2009   #114313

A-dy napsal:
A nespravili by sme si my dvaja nieco ? Len primitivnu bbosticku . Ak chces tak daj ICQ napisem ti tam :-)


Doufám, že to zůstane u primitivní blbůstky =)

PHP › PHP generuje JS -&gt; přímo…
10. 8. 2009   #114311

Hledej pojem ajax.

Delphi › Programátorská Akta X
8. 8. 2009   #114200

Zajímavý článek, hezky psaný =)

Pascal › Průchod bludištěm
8. 8. 2009   #114199

To soul_draco : Jednodušše nepochopil teoretickou odpověď, na tom nevidím nic špatného. Hlava mi taky občas nebere ani samozřejmosti. A nezapomínejte, že se jedná o dvě různé osoby. Jedna osoba řeší jak procházet bludištěm a druhá jak nainstalovat pascal. V tom vidím podstatný rozdíl ;)

Pascal › Průchod bludištěm
8. 8. 2009   #114175

To soul_draco : Vážený pane, mohl jste si všimnout, že to nepsala jedna a tatáž osoba. Už jen styl psaní je naprosto odlišný.

Java › přiřazení metody ke tlačítku
12. 5. 2008   #73760

Čauves, prosim vás, jak mám přiřadit metodu ke tlačítku, když mám:
private void buttonActionPerformed(ActionEvent e) {
a sem potřebuju dostat běžnou metodu aby se spustila po stisku tlačítka
}

díky

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý