Anonymní profil Luky C. – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Luky C. – Programujte.comAnonymní profil Luky C. – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 87.197.139.–

Peter Kováč
Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess › Výber servera
26. 11. 2013   #184407

Zdravím, chcel by som poprosiť ohľadne rady s výberom vhodného servera. Vytváram jednoduchú browser hru a potreboval by som poradiť, ako vypočítať potrebné množstvo pamäte pre server. 

Povedzme, že hra by mala 1000 požiadavok za sekundu na načítanie napríklad obrázku dediny. Obrázok dediny môže mať okolo 2MB, takže ak správne tomu rozumiem, je to 2000MB požiadavka za sekundu na server. Čiže v tomto prípade potrebujem aj RAM-ku väčšiu ako 2GB. Rýchlosť siete by bola 100Mb/s, takže 12,5MB/s. To znamená, že je možné odpovedať len na päť 2MB požiadaviek za sekundu? 

Peter
.NET › uloženie dát do Bitmapy
21. 9. 2012   #163525

#4 Chrasty
Taká drobnosť a koľko času ma stála. Ďakujem ti pekne, bez teba by som zrejme ešte dlho hľadal chybu.

Peter
.NET › uloženie dát do Bitmapy
21. 9. 2012   #163522

   

Na obrázku sú vidieť aj ostatné triedy, ale všetko je ponechané v základnom automaticky vygenerovanom kóde. Len riadok s tou bitmapou som pridal.

Peter
.NET › uloženie dát do Bitmapy
21. 9. 2012   #163520

Snažím sa Bitmap premennej predať odkaz na súbor takýmto spôsobom:

Bitmap bitmapa = new Bitmap("C:\obrázok.jpg");

Bohužiaľ na tomto riadku mi kompilátor zasekne a niečo sa mu nepáči s predávanou hodnotou premennej.

Skúšal som spraviť aj premennú Image s odkazom na súbor ktorý sa nachádza v zložke priamo v kompilátore a tú premennú predať ako hodnotu premennej bitmapa, ale výsledok bol rovnaký.

Prosím poradte, aj som googlil, ale nikde som nenašiel dôvod prečo mi to nejde.

Peter
3D Studio MAX › Kniha o 3ds Max
25. 3. 2012   #155456

Zzzajda: ja tú knihu mám, je dobre písaná a dá sa s nej veľa naučiť. Ale ja osobne som sa najviac naučil z tutoriálov. Taktiež neviem dobre anglicky, tým videotutoriálom veľmi nerozumiem, ale kedže je to všetko pekne vidieť a ja to opakujem, tým sa to postupne učím. Tá kniha ma výhodu, že to tam máš všetko popísané, ale zas, ja ju často nepoužívam, lebo dokým sa vymotám v približne 1100 stranovej knihe, tak stratím aj polhodinu :-) Moja rada: kúpou nič nestratíš. Je síce dosť drahá, ale dá sa tam dosť naučiť. Keď teda veľmi nepreferuješ videotutoriály, je to asi najlepšia voľba.

Peter
Offtopic › Unity 3D
24. 2. 2012   #154059

Hehe, to teda bolo fakt stručne. Tam sa programuje? Lebo čo som pozeral nejaké videa a tak, tak mi to trochu prišlo ako Game Maker len v 3D.

Peter
Offtopic › Unity 3D
24. 2. 2012   #154054

Nevedel som, kde mám zaradiť túto tému, tak som ju dal sem.

Prosím vás, mohol by mi niekto aspoň stručne vysvetliť čo je vlastne Unity 3D? Pozeral som aj na nete, ale aj tak som nezistil čo to je. Porblém je, že mám aj slabú angličtinu a s programovania som začiatočník. Tak ak niekto vie a bol by tak ochotný, tak by som porosil nejaký popis tohoto nástroja. Ďakujem.

Peter
CSS › Vycentrovanie listu
26. 1. 2012   #152898

Ja mám pod tým ešte jeden obrázok. A na to dávam túto navigáciu. S tým margin: 0 auto; to ide zarovnať, len ja potrebujem aby to umiestnilo na pevné miesto. A cez position: absolute; mi to nepremiestni. Jedine pri relative. Prosím vás, prečo je to tak?

Peter
CSS › Vycentrovanie listu
26. 1. 2012   #152893

Chcem vytvoriť navigačnú lištu. Vytvoril som si zoznam, ktorý bude neskôr obsahovať odkazy a tie som si dal do float:left;. A chcem ich umiestniť do stredu obrazovky. Potom tam pridám nejaký background a upravím text a mal by som takú jednoduchú navigáciu.

Len mi to nejde hodiť do stredu obrazovky, asi kvôli tomu float. Idem vyskúšať tú tvoju radu :-)

Peter
CSS › Vycentrovanie listu
25. 1. 2012   #152876

Heh, tie tagy <ul> som si ani nevšimol :-P Ako by sa to dalo inak spraviť bez toho float? Lebo ja to potrebujem mať vedľa seba. Alebo dá sa to nejak inak vycentrovať, keď tam to float budem mať?

Peter
CSS › Vycentrovanie listu
25. 1. 2012   #152871

Dobrý deň. Snažím sa vycentrovať list, ale nejde mi to. Prečo? Napr. obrázky alebo aj text mi idú týmto spôsobom. Snažil som sa dopátrať niečo aj na internete, žial bezúspešne. Tak dúfam, že tu lepšie pochodím :-) Ďakujem.

Tu je kód:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>steam-ish slider</title>
<script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.min.js"></script>
	
<style>
	body {
		margin: 0;
		padding: 0;
	}

	#content {
		text-align: center;
	}

	#content li {
		float: left;
		list-style-type: none;
	}
</style>

</head>
<body>
	<div id="content">
		<li>Text</li>
		<li>Slovo</li>
	</div>
</body>
</html>

Tým text-align: center; som sa to snažil umiestniť do stretu. Ale nešlo.

Peter
CSS › Posúvanie obrázkov
11. 1. 2012   #152272

Pozrel som na moju starú správu a myslím si, že som to aj trochu divne popísal a niektorý nemuseli pochopiť, aký mám problém. Tak pre istotu to tu lepšie popíšem:

Chcem spraviť niečo takéto:

http://imageshack.us/photo/my-images/683/slideri.jpg/

Vlastne, to som spravil ja, ale jQuery plugin je stiahnutý a ja si to chcem spraivť od nuly. Tam som stihol zachitiť práve posunutie dvoch obrázkov(toho červeného a žltého).

V mojom kóde, čo si skúšam spraviť od nuly mám tri obrázky, ktoré sú umiestnené vedľa seba pozdĺž celého monitoru(šírky prehliadaču). A keď na ne kliknem, tak sa o jeden obrázok posunie doprava. Len problém je v tom, že ja to mám na celú šírku, takže mám hneď zobrazené tri obrázky, len ja potrebujem len ten stredný, ako na tom obrázku vyššie. Rozmýšlal som, že by som to spravil pomocou hidden, len by som to skryl, ale neviem či je to dobrý spôsob.

Peter
CSS › Posúvanie obrázkov
11. 1. 2012   #152269

Ďakujem za radu, vyskúšam to tak spraviť. Keď použijem ten lightbox, tak budem vidieť len tú časť, ktorá je v tom boxe hej?

Peter
CSS › Posúvanie obrázkov
9. 1. 2012   #152113

Mám zatiaľ spravený taký jednoduchý slider. Je ale po celej dĺžke prehliadača. A keď kliknem naň, tak sa obrázok o určitú dĺžku posunie. Len ja by som potreboval, aby bol vidieť len jeden (stredný) obrázok. Aby tie po okrajoch neboli vidieť. Teraz mám dlhý pás obrázkov, ktoré po kliknutí posuniem. A ja chcem spraviť taký slider, že tam bude vidieť len jeden obrázok, nie celý ten pás. Prosím vás, ako by som mohol všetko naokolo odrezať? Alebo ak niekoho napadá niečo lepšie, prosím, poradte. Mňa napadlo. napr. zväčšovať a zmenšovať z-index, ale to mi príde potom trochu chaotické.

PS.: nemyslím tým odrezaním to, že sa budem môcť pomocou posúvnika posúvať pro prehliadači, mne je teraz vidieť napr. 3 obrázky a ja chcem v nich videť len jeden. To ostatné, akokeby tam nebolo. Ten obrázok má rozmery okolo 1000 x 400px.

Peter
Offtopic › Lze programovat v čistém C++…
5. 1. 2012   #152002

#9 VFiser

Ja mám Samsung Galaxy Tab 10.1 a som s ním zatiaľ spokojný. Myslím si, že je lepšie si kúpiť nejaký Android tablet ako iPad. Aplikácií na Android markete stále pribúda (rýchlejšie než na Apple Store).

PS.: a trochu sa mi znechutil celý Apple kvôli ustavičným súdnim sporom kvôli patentom.

Peter
Offtopic › Lze programovat v čistém C++…
5. 1. 2012   #151994

#5 VFiser

Áno, dá sa to. Teda, aspoň na android markete sú dostupné nejaké IDE. Neviem či aj na Apple Store sú. Napr. na mojom tablete som skúšal robiť so C#, HTML atď. a všetko bez problémov išlo. Ale ako bolo spomenuté, nie je to práve najpohodlnejší spôsob.

Peter
› Zdravím
5. 1. 2012   #151992

Myslím si, že ani Pascal nie je na škodu. Budeš mať aspoň náskoť nad spolužiakmi, teda ak sa tento jazyk učíte na škole. A keď niečo málo budeš vedieť v Pascali a budeš tomu rozumieť, tak potom by si mohol skúsiť nejaký lepšeí jazyk.

Peter
CSS › Posúvanie obrázkov
26. 12. 2011   #151665

K mojej otázke by som chcel ešte niečo pridať, potom by som to už asi aj sám vedel:

Mám takýto style:

#arrow a:active {
background-position: top -150px;
}

Ak kliknem na odkaz, ktorý má pozadie obrázku, tak sa posunie. Ale ja ak kliknem na šípku, potrebujem aby sa iné obrázky posunuli. Pre príklad:

#arrow a:active --> (POSUŇ TENTO OBRÁZOK)

Slovne: Ak kliknem na obrázok šípky, posuň obrázok webu.

Teraz to mám takto: Ak kliknem na obrázok šípky, tak sa mi posunie tá šípka.

Ja to potrebujem nejak prepojiť, ak je jedna podmienka splnená, tak nech sa to neprejavý na nej, ale na druhej. Prosím poradte.
 

Peter
CSS › Posúvanie obrázkov
26. 12. 2011   #151662

Chcel by som si spraviť web, na ktorom by mal byť malí rámček a v tom rámčeku obrázky a po bokoch šípky (jedna na ľavej a druhá na pravej strane rámčeka). S nimi by som chcel posúvať obrázky o jeden obrázok do nejakého smeru. Mám napr. v rámčeku 5 zobrazených obrázokv, ale celkovo ich je napr. 15 a keď stlačím napr. šípku do prava, tak nech mi ich posunie o jeden obrázok doprava. Prosím vás, kto vie nech poradí. Alebo nejaký zdroj nech dá, kde by som sa to naučil. Ďakujem.

Peter
.NET › Zmena znaku
26. 11. 2011   #150520

Znak čiarky "," som na botku "." zmenil pomocou Culture Info. Len prosím vás, keď použijem :f2, ako je videť v príspevku vyššie, tak mi to nezmení na botku, ale ostane stále čiarka ",". Prosím vás, ako by to išlo, aby som tam mal botku a ešte aj aby mi pridalo tie nuly? (tak ako s tým :f2)

Peter
.NET › Zmena znaku
25. 11. 2011   #150479

Prosím ťa ešte, keby mám napr. číslo 1 a potrebujem ho zaokruhliť na dve desatinné miesta? Ako môžem spraviť, aby mi z tej 1 vypísalo 1,00?

Peter
.NET › Zmena znaku
22. 11. 2011   #150313

Dobre, ide to ako som chcel. Ďakujem za pomoc:-)

Peter
.NET › Zmena znaku
22. 11. 2011   #150311

Jéj, ide:-) Aké jednoduché. Ďakujem. Ešte len taká maličkosť: keby mám vektor s číselným dátovim typom (napr. int), tak aj potom to pôjdem tak zmeniť? Napr. mal by som zo súboru načítať riadok, kde by bolo napr. toto: 1-5-4-8--7-3. Tak potom by som tie pomlčky ako zmenil na to číslo 1? Alebo najskôr to spraviť ako char a zmeniť tie pomlčky a potom prekonvertovať na int?

Peter
.NET › Zmena znaku
22. 11. 2011   #150308

Jasne, tu je:

static void Main(string[] args)
{
    char[] vektor = new char[8] { '1', '8', '-', '-', '9', '-', '9', '-' };
    for (int i = 0; i < vektor.Length; i++)
    {
        if (vektor[i] == '-')
        {
            //TERAZ POTREBUJEM TEN ZNAK ZMENIŤ
            //NA ČÍSLO 1
        }
    }
}
Peter
.NET › Zmena znaku
22. 11. 2011   #150306

Prosím vás, mám vektor v ktorom mám nejaké čísla a pomlčky. Ja by som potreboval všetky tie pomlčky zmeniť na číslo 0. Budem to pole prechádzať a ak narazím na pomlčku, tak nech ju zmení. A to "nech ju zmení" neviem ako spraviť. Prosím vás, kto by vedel, poradte:-)

Peter
Offtopic › Všeobecné Info
13. 11. 2011   #150002

Ďakujem za rady.

Nefaritus: v akom prog. jazyku sa programuje pre iPhony? Aj to xcode?

Peter
Offtopic › Všeobecné Info
13. 11. 2011   #149990

Dobrý deň, prosím vás, mám pár všeobecných otázok, ak by niekto vedel, prosím poradte:

1) V akom programovaciom jazyku sa programuje pre iPhony, iPody a iPady? Nejaké tutoriály na stiahnutie potrebných programov, prípadne nejaké ukážky programovania pre tieto platformy poznáte?

2) V akom programovaciom jazyku sa programuje pre Android? Čo viem ja, tak Java. Ale dá sa aj napr. v C#-pe? Že by som napr. vytváral hru v C#-pe (XNA) pre Windows Phone a potom nejak prekonvertoval na Android? Dalo by sa niečo také?

Ďakujem za odpovede.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149700

#55 djanosik
Okay, ďakujem za všetkú pomoc :-)

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149698

#53 djanosik
A ešte to aj ukladá do poľa hej?

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149695

#51 djanosik

Hups, asi ma zabyješ. Ide to, len ja som teraz dával ako vstup tri slova. Díky moc za rady (hehe a trpezlivosť pri mne). Prosím ťa, ešte ak by si bol tak ochotný, mohol by si mi to podrobne popísať čo to robí? Lebo, aj keď to robí čo má, moc sa v tom nevyznám.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149693

Na začiatku mám nastavené to streamReader a tu je ten zbytok kódu: 

string radek = tr.ReadLine(); //tr je StreamReader tr
var slovaBezMezer = radek.Split(new [] { ' ' }, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries);
Console.WriteLine(slovaBezMezer[3]);

Nevypíše nič, skončí mi to s chybovou hláškou na tom poslednom riadku. Kde to chcem vypisovať.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149691

#47 djanosik

Napr. keď dám Console.WriteLine(slovaBezMezer[3]); tak mi to nevypíše štvrté slovo.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149689

#45 djanosik

radek = tr.ReadLine(); //tr je StreamReader tr
var slovaBezMezer = radek.Split(new [] { ' ' }, StringSplitOptions.RemoveEmptyEntries);

Ale neviem čo s tým mám robiť. Skoro vôbec som to nepozmenil, lebo neviem čo tam ešte treba.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149687

#43 djanosik

Ďakujem za radu, skúšal som to, ale nešlo mi to. Neviem to spraviť. Prosím ťa, nemohol by si mi ukázať kód, ako by to vyzeralo celé?

Peter
.NET › Zalomenie riadku
7. 11. 2011   #149684

Do tejto témy sa to nehodí, ale tak keď som ju založil a už som sem písal pár otázok, tak som sa rozhodol že moju ďalšiu otázku napíšem sem. Aby som kvôli nejakej maličkosti nemusel zakladať nové vlákno.

Prosím vás, potrebujem z jedného riadku načítať päť slov. Je to z .txt súboru. Slova:

mačka   pes   krava   koza   ovečka

Ako by som mohol každé načítať? Viem to spraviť pomocou ReadLine, ale to mi prejde celý riadok. Ja potrebujem len po slove a každé slovo dať do poľa. Sú medzi tými slovami tri medzere, nie len jedna. Prosím, poraďte.

Moderátor: nová otázka = nové vlákno

Peter
Offtopic › Anonymous
6. 11. 2011   #149651

http://www.zive.sk/podla-hackerov-anonymous-na-dnesny-den-nezabudneme-facebook-ale-nevypnu/sc-4-a-297122/default.aspx (správa je od včerajška - 5.11.2011)

Čo si o tom myslíte? Dokázali by hacknuť bankový sektor?

A keď už to tu spomínam, už niekto aj skúšal niečo hacknuť? A ako by sa vôbec niečo také dalo spraviť? Ako postupovať? Nie, že by som chcel byť hacker, radšej budem robiť niečo užitočné ako zožierať ľudí hackerskými útokmy a rôznymi vírusmy, ale ma to zaujíma, ako niečo také prebieha. Prečo ich nevedia vypátrať a zatknuť.

Kto by vedel, bol by som rád keby zodpovie aspoň na pár otázok, nech mám v tom aspoň trochu jasno.

Peter
.NET › Kniha o XNA
6. 11. 2011   #149650
Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149640

Stiahol som si tú Microsoft Mathematics. Je to super. Díky moc:-)

Peter
.NET › prvociselne delitele
6. 11. 2011   #149630

Neviem o čo ide, ale ak chceš nejaký veľký dátovy typ, tak použi decimal. Ak chceš, tak tu si popozeraj aký by bol pre teba najvhodnejší dátovy typ: http://msdn.microsoft.com/…ary/cs7y5x0x(v=vs.90).aspx

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149627

Už asi chápäm. Díky moc za všetkú pomoc:-)

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149625

Či vlastne nie, to by bolo (1-x) a potom to 4x by bolo ako 4x-4x^2. Tak isto ako prvý príklad však?

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149623

Keby je ale napr. 4x/2 a spoločný menovatel 2-x, tak potom by to bolo 4x*(-x) ?

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149621

Heh, musím sa to ešte teda doučiť. Lebo ja som to takto myslel, že sa má počítať:

Je tam v tom druhom zlomku 4x/1 a spoločný menovatel tých zlomkov je 1-x. Tak som myslel, že sa to potom robí tak, že akokeby sa tých jednotiek zbavím a už len vynásobim 4x*(-x).

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149619

V tom druhom zlomku ten čitatel mám vynásobiť 1-x hej?

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149618

U spoločného zlomku som nič nemenil, takže čitatela som ponechal. A u druhého som čitatela vynásobil -x. Potom mi v čitateli ostalo 1 - 4x + 4x * (-x). A to my vyšlo: 1 - 4x + 4x^2

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149615

   

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149612

Ďakujem:-) Ja som tam spravil chybu. Vyšlo mi to: (1-4x-4x^2) / (1-x)

Zlé som asi dal spoločný násobok. Ja som dal 1-x.

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149609

Prosím ťa, ak by sa ti ešte chcelo, tak skús tento vypočítať:

(1-4x)/(1-x) + (4x)/(1)

Nevychádza mi, aj keď so dosadzujem:-(

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149605

Aha. A nevieš, či existuje aj na nete nejaká kalkulačka na lomené výrazy?

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149603

Fú, už som sa vážne bál, že nerozoznám 2-ku od 3-ky.

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149602

Ty si napísal: "tj treba 3". Ja som si zle všimol a myslel som že 2 :-D Tak preto aj tá vyžšie správa. Tak to môžeš ignorovať. Už ani 3-ku od 2-ky nerozoznám :-D

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149600

Aha, to ma nenapadlo, že si to môžem aj tak kontrolovať. Díky moc:-) Ale 2-ka by asi v tom príklade nebola dobrá, lebo výraz nemá zmysel ak x=-+2.

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149598

Áno, je to k tomu prvému príkladu. Máš pravdu, asi sa pomýlili. Ďakujem ti za pomoc:-) Snažím sa vypočítať ododsť ťažšie lomené výrazy, ale nevedel som dobre základy, tak som si to išiel trochu oprášiť a pozerám, že mi to vyšlo zle a nevedel som prečo.

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149596

Toto je ten výsledok:

Ale tam som zakrúžkoval to plus. Nemalo by tam byť mínus?

Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149595
Peter
Matematika › Lomený výraz
6. 11. 2011   #149593

Prosím vás, komu sa chce nech skúsi tento príklad. Bude to asi pre vás hračka, ale mne to nevyšlo tak ako má. A neviem prečo, myslím si, že som to dobre vypočítal. Tak či náhodou nie je chyba aj v správnom riešení. Preto by som si to rád od vás skontroloval.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
30. 10. 2011   #149329

Ďakujem všetkym za rady. Trochu inak som to spravil. Zle som tu aj popísal môj problém.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
24. 10. 2011   #149067

Díky. A ako by som mohol spraviť v ´kóde moju vetu: ak sa nerovná číslam od 1 do 5? : if(cislo != ......

Ďalej neviem. Ten rozsah od do. Od 1 do 5. Takže 1,2,3,4,5.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
22. 10. 2011   #149003

Ďakujem za radu:-) Prosím vás, ako by som mohol napr. medzi číslicami 1 2 3 4 5 nájsť čísla aké chýbajú. Napr. keby mám len 1 2 4. Ako zistím že 3 a 5 chýbajú? U stringov by som to vedel pomocou IndexOfAny, ale u číslic neviem ako. Prekonvertovať? A nedá sa to nejak lahšie?

Peter
.NET › Zalomenie riadku
21. 10. 2011   #148961

Už asi posledná otázka (dúfam): ako môžem vytvoriť pole, keď neviem, aký počet bude? Napr.: int[] pole = new int[];

Peter
.NET › Zalomenie riadku
21. 10. 2011   #148959

Aha, díky:-) Aj keď mi to príde trochu blbé, ale aj tak je to lepšie, než bolo predtým(myslím ten 12 riadkový kód).

Peter
.NET › Zalomenie riadku
21. 10. 2011   #148954

Ako by sa to dalo spraviť? Keď chcem v poli napr. pole[0] po pole[4].

Peter
.NET › Zalomenie riadku
21. 10. 2011   #148948

Kód ide, ale zase mám problém:-( A neviem to už ani na nete nájsť. Mne to síce vyhodí najmenšiu hodnotu, ale len dvoch číslic. Ako by sa dalo spraviť, že mi to vyhodí najmenšiu hodnotu 5 číslic? Prosím, poraďte.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
21. 10. 2011   #148945

Už nič, našiel som to. Stačilo len trochu porozmýšlať. Dal som na pole metódu Max.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
21. 10. 2011   #148943

Dalo by sa nejak spraviť, že napr. s piatich desatinných čísel mi vybere to najväčšie, alebo najmenšie? Nechcem to všetko dávať do podmienok. Takto to mám teraz, ale je to veľmi dlhé:

if ((v[a] > v[b]) && (v[a] > v[c]))
                najviac = v[a];

To mám aj pre premenné b a c a potom ešte pre najmenšie hľadané číslo. Takže dokopy 3x 2 + 3x 2 = 12 riadkov kódu. A keby mám 10 číslic tak by som mal 40 riadkov kódu. Takže to je blbosť. tak či by sa to nedalo len nejak vyhľadať to najväčšie a zároveň aj najmenšie číslo.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
20. 10. 2011   #148921

No parádička, už aj s botkou mi to počíta. Dúfam, že sa už nikde neseknem. Ďakujem za pomoc:-)

Peter
.NET › Zalomenie riadku
20. 10. 2011   #148919

Si génius:-) Už ide. Len ešte jedna otázka. Dá sa to tak spraviť, aby botku bral ako čiarku?

Peter
.NET › Zalomenie riadku
20. 10. 2011   #148916

Hups, v tom kóde je jedna chybyčka. Dátovy typ premennej som dal double a konvertoval som to na Int32. Namiesto toho Int32 malo byť Double. Ale aj tak to nejde.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
20. 10. 2011   #148913

Tu je popísaný príklad vo veľmi jednoduchej podobe. Ale princíp(chyba) je tá istá.

        static void Main(string[] args)
        {
            string s = "22.5";
            double c;
            c = Convert.ToInt32(s);
            Console.WriteLine(c);
            Console.ReadKey();
        }
Peter
.NET › Zalomenie riadku
20. 10. 2011   #148912

To nie je číselne pole, ale stringové pole. Ale v tom stringovom poli sú čísla. A ja to potrebujem prekonvertovať(to textové pole na číselne-s desatinnými číslami). Lenže mi to nejde:-( Niekde chybu robím, len neviem príjsť na to, že kde.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148873

Všetko vyzerá v poriadku. Ale asi je problém v tom, že to je desatinné číslo (napr. 10.99) a ja to mám ako int. Mám to zmeniť na iný dátovy typ?

Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148871

Keď si dám prechádzanie kódu krok po kroku, chyba sa mi vypíše pri tomto riadku: values[x] = int.Parse(array[x]);

Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148870

Ospravedlňujem sa, zabudol som. Toto mi vypíše: Input string was not in a correct format.

Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148868

To čo som napísal v správe vyžšie mi nejde. Stále mi píše tú istú chybu:-(

Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148867

Nejak takto:

values[x] = int.Parse(array[x]);
Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148865

Niečo takéto som skúšal, ale nejde mi to spustiť:

        int[] values = new int[array.Length];
        for (int x = 0; x < array.Length; x++)
            values[x] = Convert.ToInt32(array[x].ToString());
Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148864

Ešte sa mi podarilo naraziť na problém:-( Prosím vás, ako môžem zmeniť pole stringov na intové pole? Skúšal som aj cez foreach, ale nešlo(aj iné spôsoby - napr. Convert.ToInt32).

Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148858
Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148856

Skúšal som to aj pomocou toho Peek(), ale toto je teraz druhý kód(iný spôsob).

Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148855

Díky za radu. A mohol by si mi ešte prosím ťa napísať, ako to použiť?

Tu je ten môj kód:

    //vyžšie mám zbytok kódu, ale ten tu asi netreba
        string slovo;
        slovo = tr.ReadLine(); //tu mi to uloží celý ten text
        slovo.Split();
        Console.WriteLine(slovo);
Peter
.NET › Zalomenie riadku
19. 10. 2011   #148850

Potreboval by som napr. takýto text: 0012 1508 40668 401 zalomiť vždy po medzeri. Aby každé číslo bolo v jednom riadku. Ale každe číslo by som chcel, aby bolo samostatne v poli. Skúšal som to pomocov funkcie Peek(), ale nešlo mi to uložiť do pola. Prosím, kto by vedel poradiť, nech poradí. Ďakujem.

Peter
.NET › C# pořád chyby i když dělám…
18. 10. 2011   #148768

Dávnejšie aj ja. Ale bola to pre mňa zbytočná kúpa.

Peter
.NET › Piškvorky-vyhodnocovanie
13. 10. 2011   #148606

#6 Mutagen
Prosím ťa, mohol by si mi ešte napísať čo znamená to ID 1 a 2? Skušal som spraviť vyhodnotenie, ale nejak mi to nejde. Jedine jeden riadok mi išiel. Ale neviem, ako mám spraviť aj ostatné. Ale tak, to ešte musím porozmýšlať.

Peter
.NET › Piškvorky-vyhodnocovanie
29. 9. 2011   #148028

Paráda:-) Veľmi ti ďakujem.

Peter
.NET › Piškvorky-vyhodnocovanie
28. 9. 2011   #147995

Som s toho ešte trochu zmetený, ale tak, aspoň si mi dal podklad pre moje ďalšie rozmýšlanie ako to spraviť.

Peter
.NET › Piškvorky-vyhodnocovanie
28. 9. 2011   #147993

Riadky a stĺpce by som asi vedel zistiť, ale ako sa dá uhlopriečka zistiť?

Peter
.NET › Piškvorky-vyhodnocovanie
28. 9. 2011   #147989

Dobrý deň. Prosím vás, mohli by ste mi poradiť ako vyhodnotiť výsledok piškvoriek? Či sú pri sebe tri znaky. Tak ako v piškvorkach. Ako by sa to dalo spraviť?

Peter
3D Studio MAX › Noise mapa
25. 9. 2011   #147870

Prosím vás, ako môžem použiť Noise mapu napr. na trávu? Ako sa používa Noise mapa? Robil som podľa jedného tutoriálu, kde ju dával do modifikátora Vol.Select a mne to tak nešlo. Bol to asi tutoriál s roky 2006, tak možno je to už aj inak.

Sawko
.NET › C# Odesílání emailů
21. 9. 2011   #147755

Uz ide. Diky za kod. Aj ked som tuto temu nezakladal, aspon som si mohol vyskusat to posielanie. Hehe, chyba bola v tom, ze som dal zle heslo k gmailu.

Sawko
.NET › C# Odesílání emailů
21. 9. 2011   #147735

Fu, tak to neviem preco mi neslo. Vyskusam to este raz, mozno som sa niekde pomylil. Tebe to vsetko v poriadku islo hej?

Sawko
.NET › C# Odesílání emailů
20. 9. 2011   #147714

Pls, ten kod mozem napisat aj do Console suboru? Lebo ja som to skusal, zmenil aj udaje, ale na konci mi vypisalo chybu.

Peter
CSS › Výuka kaskádových stylů online
15. 9. 2011   #147551

Myslel som to tak, že nemusíš brať veľa ľudí, ale len nejakých pár ktorý by mali o to vážny záujem. A mohli by ste si navzájom vymienať svoje skúsenosti. Ty by si nás napr. doučoval HTML a CSS a zase niekto iný ak by vedel to čo ty nie, tak by doučoval. Neviem, či vieš ako to myslím. Ja to tak sprosto vysvetlujem, ale neviem lepšie:-D Ale tak, to je len a len na tebe. Ja som dal len taký návrh.

Peter
CSS › Výuka kaskádových stylů online
15. 9. 2011   #147549

A ty si písal, že nejak nechceš ísť na zárobok. Samozrejme, určite by aspoň nejaký ťa potešil, aby sa mal napr. na počitačovú literatúru. Ale teraz nepíšem ohľadom zárobku, len moja otázka bude na to nadväzovať: Nechceš radšej spolupracovať napr. s tromi ľudmi, o ktorých budeš vedieť že majú o tvorbu webov záujem a s nimi spraviť nejaký menší tým a mohli by ste spolu tvoriť svoje weby? Asi by to bolo bez zárobku, ale mal by si taký svoj tým ľudí, o ktorých by si vedel, že sa tomu chcú venovať a mohli by ste si navzájom pomáhať. Ako taký príklad spomeniem školu: máme v škole profesorou, ktorý aj zadarmo pomáhaju keď študent potrebuje. Majú s toho dobrý pocit a keď študen nadobudne vedomosti môže spolupracovať aj s tým profesorom. Samozrejme, na také doučovania chodia len ľudia, ktorých do baví. Niečo také sa pýtam vyžšie, či by si radšej to nechcel? Alebo teda, nejaký ten menší zárobok v tvojej ponuke.

Peter
CSS › Výuka kaskádových stylů online
14. 9. 2011   #147526

Ahoj. Ja by som mal asi tiež záujem. Ale trošku viac informácií by sa hodilo. Ako si to všetko predstavujete, že to bude. No, aj ja dúfam, že tá čiastka nebude dosť vysoká. Lebo na nete je veľmi veľa free a nerad by som platil veľa peňazí za niečo, čo môžem mať aj zadarmo.

Peter
.NET › Windows Phone
13. 9. 2011   #147489

Aha, díky:-)

Peter
.NET › Windows Phone
13. 9. 2011   #147483

Takže napríklad rozsah 1, 2 bude vždy 1 však?

Peter
.NET › Windows Phone
12. 9. 2011   #147437

Chcel by som sa jednu vec spýtať. Viem, že to do tohoto vlákna nepatrí, ale na jednu otázočku je si myslím zbytočne zakladať new vlákno.

Random rnd = new Random();

rnd.Next(1, 3)

Keď mám rozsah 1, 3, to znamená, že vrátane jednotky až do trojky. Takže napr. to môžu byť čísla 1 a 2, tak?

Peter
.NET › Windows Phone
12. 9. 2011   #147426

Aha, tak:-) Zle som to prvý krát pochopil. Tak to je ešte celkom slušné. Ja som myslel, že to bude tak 50%.

Peter
.NET › Windows Phone
12. 9. 2011   #147422

Aj to by mohla byť asi jedna z možností. Ešte apsolutne neviem, keď ešte ju ani nemám:-D Ale ak by som to naprogramoval a graficky upravil, tak by som ti ju potom ukázal a aj dal poradiť, čo by si volil ty.

30,70% - kedy 30% a kedy 70%? Podľa čoho?

Peter
.NET › Windows Phone
12. 9. 2011   #147413

Už len, aby hra niečo zarobila :-) A koľko percent s predaja hry musíš odovzdať Microsoftu?

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý