Anonymní profil raději beze jména – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil raději beze jména – Programujte.comAnonymní profil raději beze jména – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 147.229.200.–

raději beze jména
Vzdělání › FIT VÚT Brno
5. 9. 2011   #147155

#23 Mautinek
Na škole jsem měl dost kamarádů a spoustu známých a to jsem nebyl zrovna všeho účastnící se student.

Je ale zajímavé, že téměř všichni si myslí přibližně to samé co já, a to už nebude náhoda...
 a to většina z nich má přítelkyně a nejsou to vyložení informatici od narození...ale spíš lidé, kteří se o obor začali zajímat až vstupem na vysokou..

raději beze jména
Vzdělání › FIT VÚT Brno
4. 9. 2011   #147127

#20 raději beze jména
Takže bakaláře klidně zkus, ale magistrovi, pokud se věci nezmění se obloukem vyhni!

Lepší varianta mi dnes příjde dát si 2 školy, jednu hlavní, ne tak extra těžkou a druhou vedlejší (třeba nějakou ekonomku).

raději beze jména
Vzdělání › FIT VÚT Brno
4. 9. 2011   #147126

#18 Mautinek
Samozřejmě a to jsem zapoměl zmínit, jsou na škole i naprosto skvělí učitelé...např. Zemčík, Kunovský, Černocký, Herout, Chudý, Kršek (tituly si dohledejte sami, jejich předměty se dají dohledat na stránce školy) a další. U těchto pánů máte zaručeno, že vám chtějí něco předat, dělají to proto, že je to baví a určitě vás to bude zajímat.

Ovšem na druhou stranu je těch záporňáků až moc. Ty tady raději jmenovat nebudu.

O co mi šlo, že celkově škola neumožňuje věnovat se věcem které člověka vyloženě baví na úkor nepodstatných, a to mi nikdo vyvrátit nemůže. Pokud člověk nechce celé dny sedět u počítače, má přítelkyni a rád se socializuje, zbyde mu velmi málo času na vlastní projekty.

Co se týče školních projektů, tak vesměs mi přišly dobré, celkem zajímavé, motivující a občas i zábavné.

Ovšem půlsemestrálky, nedostatek času, zkoušky to všechno převáží do negativa.

Čím dál tím více arogantní postoj vyučujících vůči žákům je mi také proti srsti (nemyslím např. konzultace, reklamace, ale třeba nevybíravé způsoby hodnocení, neinformování atd...)

Nejhorší je že škola je vyloženě postavena na tom, že člověk doma drtí projekty a drtí se na zkoušky a ne o studiu samotném. Téměř žádný doprovodný program na škole nenajdete (např. výlety, exkurze a něco co to studium aspoň trochu osvěží). Nikde nebudete mít člověka, který vás tak trochu studiem povede. Prostě velkodobytčák se vší anonymitou, šedostí. Co jsem slyšel od kamarádů, co byli na erasmu v zahraničí, tak většinou je studium koncipované úzkoskupinově, kde se lidé dobře znají, člověk má přiděleného "dohlížitele" nad studiem, který s člověkem jednou za čas konzultuje jak mu to jde atd....

Také prezentační (pedagogická) úroveň značné části učitelů stojí za starou belu.

Shrnuto: Hrozně asociální škola s vysokým zastoupením starých struktur a struktur zcela nových zabývajících se školní politikou a ne studenty a jejich studiem.  (čest všem dobrým lidem na škole)

Pokud má člověk podstatné inteligenční rezervy, které může na studiu využít, prosím, asi mu to půjde a nebude to tak hrozné. Mě škola dobře zavařovala, a to se rozhodně neřadím mezi průměrné studenty, kteří jdou na vysokou. V prváku jsem nemusel hnout brvou a obecně mi na zkoušku stačil jeden, 2 večery abych vše pochopil. ALE, když takhle člověk zvládá celé studium bez problému a věcem celkem rozumí a příjde teoretická informatika, kterou jsem dal na šestý (poslední) pokus a učil jsem se na ní celý, kompletně celý leden, tak je někde asi chyba, nemyslíte? Předmět jsem dal nakonec za C a patřil jsem mezi 36 nejlepších v ročníku, ale měsíc života zabít takovouhle věcí?? Fakt nechutné.

Je to sice dost osobní zkušenost...ale polovina mých kamarádů a známých na škole tento předmět nedala ani na šestý termín...

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý