Anonymní profil 5o – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil 5o – Programujte.comAnonymní profil 5o – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 95.102.92.–

5o
PHP › Mysql a (pravdepodobne nefun…
14. 12. 2011   #151213

Skus toto: mysql_query("SET NAMES 'utf8'");

5o
Software › V jakem jazyce predelat tent…
14. 12. 2011   #151208

Kamarát robil niečo podobné vo Fash, čiže ActionScript. Ber to ako tip.

5o
JavaScript, AJAX, jQuery › Jquery .load()
14. 12. 2011   #151206

Dá sa to cez PHP musíš sa s tým trošku pohrať. Prípadne môžeš skúsiť QueryPath.org na spracovanie obsahu tej stránky, ktorú chceš zobraziť.

5o
PHP › Chci být "web developer" kam…
14. 12. 2011   #151203

Ahoj,

je super, že ideš za tým čo ťa zaujíma a baví. Ja keď som pred 10 rokmi začínal tiež som nevedel čo je OOP a vtedy sa ani veľmi nepoužívalo. Pamätám si ako som si posťahoval rôzne Open Source CMS ako PHPBB a iné (už si nepamätám názov) a študoval kód. Čomu som nerozumel to som si našiel v manuály. Takto som sa naučil robiť celkom jednoduché webky a primitívne OOP (s pravým OOP to malo pramálo spoločné).

Potom som nastúpil na dva roky do jednej webovej firmy, kde som získal neodceniteľné skúsenosti. Nie vďaka tomu že by mali nejaký vypracovaný systém, práveže robili webky primitívnejšie ako ja, ale vďaka množstvu projektov. Takže som sa mohol realizovať. A popri tom som si robil vlastný systém doma kde som uplatňoval, čo som sa naučil. No stále to bolo ešte primitívne OOP.

Asi po roku a pol som nastúpil na rok do ďalšej firmy, tento krát na živnosť. Tu sa už pracovalo aj na Zend Frameworku, ktorý som pár mesiacov nenávidel pokiaľ som ho nepochopil a preto, že človek ktorý na ňom vytvoril CMS, ktoré som po ňom musel spravovať ho tiež veľmi nechápal. No teraz ho už nemôžem vynachváliť (ten framework ma v ničom neobmedzuje a je neuveriteľne flexibilný).

Avšak po zistení, že to boli op?ť len sladké reči (všade by z programátora najradšej stiahli dušu za almužnu) som z tej firmy odišiel. A pracujem z domu a rozbieham vlastné webové služby, vyvýjam štýlom TDD (test driven development) + CI (continuous integration). Všetko som sa naučil z netu.

V tvojom prípade by bolo super keby si si našiel parťáka (ak nejakého v okolí máš). Je to oveľa jednoduchší začiatok. Ja som začínal sám. Určite si naštuduj všetko o OOP čo píšeš, že nerozumieš (interface, abstract, private, protected, public, design patterns), potom napr. PHPUnit, PEAR atď. Predpokladám, že Anglický jazyk máš na dobrej úrovni, aspoň čo sa týka čítania, to je nevyhnutnosť.

Zo stránok, na ktorých som začínal a ktoré čítam ešte aj dnes spomeniem: php.net (ako inak), interval.cz, jakpsatweb.cz, jaknaweb.com. Ďalej napr. smashingmagazine.com, planet-php.net, blog.stuartherbert.com, fabien.potencier.org, sourcemaking.com, micro-optimization.com, framework.zend.com, forum.zendframework.cz atď.

Potom som si našiel veľa informácií na nete o OOP best practices v PDF formáte a rózne screencasty, o testovaní atď.

Ak to myslíš s vývojom aplikácií vážňe tak všetko to čo som hore spomenul je dôležité. Ak chceš vytvoriť webku čo najrýchlejšie tak si stiahni Symfony alebo CackePHP pozri pár screencastov a postupne sa niečo naučíš.

Na záver pripájam link na celkom pekný seriál o OOP v http://interval.cz/…zaklady-oop/

Zdar a držím palce.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý