Anonymní profil Slaine – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Slaine – Programujte.comAnonymní profil Slaine – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 89.103.126.–

Slaine
Vzdělání › FIT VÚT Brno
11. 2. 2012   #153446

jsem v prváku na magisterském a mám za sebou obávané kusy jako Teoretická informatika a spol... úspěšně. Můj pohled na FIT je veskrze pozitivní. Od nástupu na VŠ zároveň pracuji na poloviční úvazek a věř mi - jde to. Rozhodně nejsem výjimka, dělá to tak spousta studentů FITu. Takže hořekování, že není vůbec na nic čas je hloupost. Jen je potřeba si ho zorganizovat. Dost často - hlavně na bakalářovi - se mi stávalo, že jsem byl na přednášce, rozhlédl se a před sebou měl plný sál puštěných notebooků a na nich většina lidí něco pařila, sledovala filmy etc. Ano takoví pak nemají na nic čas :-).

Jako hlavní klad vnímám, že mne FIT naučil si čas zorganizovat, vypořádávat se s tlakem, řešit obtížné situace, bojovat, hádat se o body - a to je zásadní zkušenost. Školu beru jako výzvu a pokud se o ní mluví jako prestižní, tím lépe :-). Na FITu se nelze příliš specializovat, to je pravda -  jak na Bc., tak na Ing. dostaneš opravdu široký základ z informačních technologií. Ikdyž ti to možná bude připadat jako mišmaš, při učení na státnice to zapadne, srovná se a já si mohl říct - jo, šel jsem studovat informatiku a myslím, že o ní dost vím.

Pravdou je, že nabídka jazyků je slabá. Na druhou stranu, když se chceš opravdu dobře naučit jazyk, jdi do jazykovky. Já si v druháku po večerech udělal CAE z angličtiny. To že mne FIT nenaučí jazyk mi neva - není to jeho cílem.

Prostředí školy je perfektní, musím zmínit, že máme hned ve škole supr kavárnu, kde si můžeš nechat udělat kvalitní presso s sebou a usrkávat na přednášce. A taky dělají výborný vlastní bagety :-).

Závěrem bych chtěl říct - neposlouchej hořekovače. FIT není jednoduchý, ale jde udělat. Dokonce v termínu... a veškerý čas ti rozhodně nezabere (pokud tedy nebudeš chtít červený diplom, pak ano). Pokud uslyšíš někoho jak říká ten a ten předmět nejde udělat, nelekni se - není to pravda, to je má zkušenost :-). Často se stačí zamyslet, co ti asi chce vyučující předat a to se snažit naučit a pochopit.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý