Anonymní profil tom – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil tom – Programujte.comAnonymní profil tom – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 195.113.118.–

Pavel
Sítě › Problém s kabelem
6. 5. 2015   #201985

Dobrý den,

mám problém s UTP kabelem. Na jedné straně mám MikroTik router, nad ním patch panel (krátký kabel z mikrotiku do patch panelu) a z patch panelu mi vede kabel dlouhý cca 80 metrů do místnosti, kde se nachází počítač. Na MikroTiku se mi často stávalo to, že se dané rozhraní stále přepínalo up&down, nebral jsem na to ohled, internet fungoval. Nyní se mi ale stalo to, že dané rozhraní již nenaběhlo. Tak jsem tedy vyzkoušel kabel zkoušečkou, porty 1-8 svítily na obou koncích zkoušečky. Kabel zapojený do MikroTiku ale nesvítí, když propojím notebook s tím portem na MikroTiku, tak funguje bez problému. Také jsem vyzkoušel to, že jsem měl na obou koncích kabelu zařízení (jeden počítač v místnosti s PC a na druhém konci byl port zapojený do notebooku místo MikroTiku. Na nich notebooku i PC jsem rozjel webservery. Z PC jsem se bez problému připojil k webserveru na notebooku, ale příkaz ping nefungoval. Z druhé strany se mi nepodařilo připojit se na webserver ani otestovat ping. Když jsem samozřejmě připojil na zkoušku notebook s PC přímo krátkým kabelem, tak mi fungovalo obojí. Tak se chci zeptat, zdali nevíte, čím by ten problém mohl být způsobené. Vůbec na nic nemohu přijít. Děkuji za odpovědi.

martin
Java › Java SSL socket, klietn a se…
2. 10. 2012   #163997

#5 Dano
Ja jsem ani nevedel, ze exituje ServerSocketFactory a SSLServerSocketFactory.

Tomu ServerSocketFactory certifikaty predavat nemusim?

Musi to byt pomoci "java -Djavax.net.ssl.keyStore=mySrvKeystore -Djavax.net.ssl.keyStorePassword=123456 MyServer"?

Staci to jen na serveru?

Rad bych si poridil certifikat od duveryodne CA (treba VeriSign, nebo StartSSL) a pouzil ho na serveru, klient by se pak uz jen pripojil a zadne certifikaty by nemusel resit. Je to mozne? Co musim pouzit ServerSocketFactory, nebo SSLServerSocketFactory?

Diky za pomoc :-)

tom
Java › rybicky v akváriu
11. 5. 2012   #157817

#1 Gesler
Ahoj, nevím jak přesně to řešíš, ale pokud ti rybička plave například zleva doprava, tak ti po souřadnicích jede například od [minX,100] do [maxX, 100], ve chvíli kdy rybička narazí na okraj okna, teda rybicka má souřadnice maxX, otočíš jí směr pohybu, takže tam někde máš metodu ve které rybičku posouváš třeba o 3jednotky, tak tam dáš mínus (-3), a rybyčka pojede od maxX do minX. Záleží teda konkrétním řešení, ale nejlepší by bylo udělat rybičku jako samostatný objekt s nějaký směrem který se bude náhodně měnit, a pokud by se stalo že rybička o nějaké velikosti (např. [10,5]) narazí na souřadnici v rozmezí [minX, minY] do [maxX, maxY], tak ji otočíš směr pohybu.

.NET › TV-Program
20. 4. 2010   #127409

Já jsem po tom kdysi taky šel, oslovil jsem několik serverů, ale neuspěl jsem.

.NET › C# Abstakrní metody & ro…
6. 4. 2010   #126401

To Petrroll : Myslím, že jsi řekl jejich nejpodstatnější výhodu, důvod jejich existence. V své podstatě umožňují komunikovat s třídami, o kterých ty třeba vůbec nic nevíš (cizí třídy např. v případě plug-inů), apod. Užitečných využití se najde hromada.

.NET › Načtení obrázku podle ID str…
16. 3. 2010   #125373

To Martin66 : Dobře, a co ti v tom brání?

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý