Anonymní profil Tom – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Tom – Programujte.comAnonymní profil Tom – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 89.102.36.–

Tom
C / C++ › změna proměnné v cyklu
20. 11. 2012   #167227

Asi bych to resil polem a kazdy cyklus zvysil index.

Tom
Java › Nastavení hry;jaký jazyk?
13. 11. 2012   #166670

script je napsany v autoitu...google rekne o tomhle pseudo scriptovacim jazyku vic.

Tom
Java › Příklady v JAVĚ
2. 11. 2012   #165753

#2 Tom
Jeste doplnim, ze v tom debuggeru je dobre kazdy krok monitorovat zmenu promennych, aby ti dosli ty souvislosti. To same pak budes ze zacatku delat v hlave (pozdeji jen kouknes na cyklus a bude ti ve vetsine pripadu jasne, kolikrat probehne a co se jak zmeni).

Tom
Java › Příklady v JAVĚ
2. 11. 2012   #165752

No to si asi budes muset precist neco o programovani v JAVE (nebo o zakladech programovani obecne, pac tyto priklady budou mit podobny pruchod i v dalsich jazycich). A jakmile si prectes, jak funguje for cyklus a switch/case, tak bys to mel byt schopny pomoci tuzky a papiru projit a dobrat se vysledku. Pokud by ti to bylo stale nejasne, jak na to, tak si prvni priklad projdi v debuggeru krok po kroku a ono te to trkne, jak podobne postupovat pomoci tuzky/papiru (nebo v hlave, kdyz dokazes udrzet myslenku a par instrukci :)

Tom
C / C++ › Ruzne tridy do zasobniku
20. 8. 2012   #161810

#16 ingiraxo
Jo, uz mi dava smysl, co pravdepodobne chtel. Zrejme jsem to prvnim prispevkem pojal moc ze siroka...

Tom
C / C++ › Ruzne tridy do zasobniku
20. 8. 2012   #161808

Ja vim, ze budu opet pranyrovan, ale jste si jisti, ze autor prispevku potrebuje poradit s tim, jak vytvorit/navrhnout tridy Obdelnik, Kruznice, whatever? Mne se podle dotazu spis zda, ze tyto tridy uz ma navrzene/objekty vytvorene, ale potreboval by nejak pomoct s jejich pushnutim do zasobniku (at uz mysli jakykoliv). Polymorfismus (jak navrhoval KIIV) resi navrh trid...muj prispevek zase zasobnik (ac ne moc podrobne, pac nevim, jaky zasobnik mel autor na mysli).

Tom
C / C++ › Ruzne tridy do zasobniku
20. 8. 2012   #161805

#10 TheOndrap
Ok, beru....zrejme mame kazdy jiny pohled na "problematiku" stacku

Tom
C / C++ › Ruzne tridy do zasobniku
20. 8. 2012   #161801

#6 vitamin
...a jako dodatek bych doplnil, ze mi ten muj nesouvisly zvast o tom, jak se plni zasobnik vecma, prisel poucnejsi nez KIIVova puvodni odpoved slozena z jedineho slova "polymorfizmus" (editu jsem si vsiml, az po odeslani sveho prispevku....nicmene stejne...).

Tom
C / C++ › Ruzne tridy do zasobniku
20. 8. 2012   #161800

#6 vitamin
Dobre, dobre, evidentne jsem nepochopil dotaz....a stale bohuzel tapu. Ja to pochopil tak, ze ma uz napsane nejake tridy Kruznice, Obdelnik, atp. a ted potrebuje dostat jejich objekty na stack. Pravda....duvod jsem uplne nepochopil, ale treba slo o cast nejakeho zadani ve skole, kde probiraji rozdil mezi heapem a stackem....Co ja vim. Vstecka koule je zrovna rozbita :(

Tom
C / C++ › Ruzne tridy do zasobniku
20. 8. 2012   #161798

#4 TheOndrap
Mozna sem jen spatne pochopil zadani, ale zas tak nesouvisle jsem nemluvil ne? Stack, registry, vytvoreni promennych na stackua  ne na heapu....to spolu vsechno souvisi ne? Ale rad se necham poucit :)

Tom
C / C++ › Ruzne tridy do zasobniku
20. 8. 2012   #161795

Zalezi asi co s nima chces (predpokladam, ze mluvime o objektech a ne tridach). Pokud chces implementovat nejaky svuj vlastni zasobnik, tak toho najdes na netu tuny. Pokud se bavime o zasobniku procesu (ohranicenem registry EBP a ESP), tak tam by mohlo stacit je vytvorit jako lokalni promenne (bez operatoru new).

Tom
Java › Eclipse a vytvoření GUI
17. 8. 2012   #161664

WindowBuilder Pro ....tusim, ze by to melo byt uz v Eclipse, ale pripadne se da dotahnout i z jejich marketplace. Snad to jeste funguje....byl to projekt od googlu tusim. Pripadne UTFG (eclipse java gui)...

Tom
Vzdělání › Poradte kde sa ucit
7. 8. 2012   #161246

Pro zacatecnika je podle mne idealni python. Je jednoduchy (zacatecnik se muze zamerit na premysleni jak problem spravne popsat a na opravdu psani kodu misto na boj se syntaxi), spousta veci je v nem jiz predpripravena pomoci modulu (prace s poli, stringama, seznamy, dictionary, I/O, atp...) a zacatecnik tak nemusi jit uplne do low-level veci.

U nej se da bud zustat (hodi se na spoustu veci) a nebo se pak rozhodnout pro jazyk, ktery je blizko tomu, co chci delat nebo an cem zrovna pracovat. Prechod na jiny jazyk po nauceni se algoritmizace a pochopeni smyslu programovani je pak dost snadny nebo alespon vyrazne snazsi (nez zacinat treba s C++ bez jakekoliv predchozi zkusenosti s programovanim ...ale i to jde samozrejme).

Tom
Software › antivir?
29. 7. 2012   #160775

Jen namatkou:

nebo program,který si každý vytvoří svůj txt soubor a bude se spouštět víckrát a bude zapisovat dokud nebude zaplněný disk

- jak by treba tohle mel nejaky antivir zachytit bez toho, aby se nejakomu z firmy vyrabejici AV dostal pod ruku k analyze a vytvoreni definice? Dyt otevreni souboru pro zapis a zapis bufferu do toho souboru dela kazdy druhy program....

Chtělo by to antivir,kde by bylo třeba tlačítko blokovat škodlivé funkce,a když by se třeba blokovala klávesnice a myš 10 vteřin tak by to ten program zablokovalo a napsalo třeba zprávů s tlačíky pokračovat,ukončit program.

Ano, toto je v dnesni dobe casto soucasti AV a rika se tomu ruzne, ale vetsinou nejak jako behavior blocking, behavior analysis, atp. Samozrejme je ten prah nastaveny dost nizko, protoze je tahle technologie dost nachylna na falesne poplachy (by ses divil, co za chovani se vyskytuje v legitimnich programech).

Tom
C / C++ › Karel the Robot
29. 7. 2012   #160772

presne jak je popsano vyse...ja bych jen doplnil, ze cela logika by mohla vypada takto:

- vykresli hole hraci pole (proste pozadi se stenama, pokud mas)

- projdi pole cihel a vykresli cihly

- vykresli karla

- cekej na input od usera

a to cele v nejake "nekonecne" smycce

Tom
Software › antivir?
29. 7. 2012   #160771

Otazka cemu rikas vir. Taky je otazka, proc by mel nejaky AV detekovat kazdy domaci bastl, ktery se nesiri po svete (kdyz se k tomu domacimu bastlu pravdepodobne nikdo z AV vyzkumniku nedostane, aby ho pripadne zaradil do detekci). Mohl by detekovat neco na zaklade chovani vzorku nebo dynamickou heuristikou, ale to opravdu zalezi na tom, co si napsal. Nemohl bys ty exace nekam uploadnout (treba v zaheslovanem zipu a heslo postnout jen sem), abych se pro zajimavost podival? Pak bych ti mohl rict, proc to nebylo detekovane...

Jinak k tve otazce ohledne tvurcu malwaru....ano, vetsina velkych tvurcu, kteri chrli zacryptovany malware (casto stejny uvnitr, jen se meni ten cryptor/obalka) provadi nad kazdou novou varkou testy mnoha AV a upravuje cryptor tak, aby nebyl detekovany pokud mozno nikym. Az pak to vydaji do sveta.

Ano, casto je AV vzdy o krok pozadu za tvurci malwaru a to se asi v dohledne dobe nezmeni....nicmene jakmile tvurci malwaru vydaji neco noveho, tak to AV spolecnosti zachyti, zanalyzuji, zaradi a vydaji do aktualizace. Tim padem si myslim, ze AV ma cenu pouzivat....chrani pred slusnou radkou skodlivosti, ktere muzes chytit treba jen obycejnym navstivenim stranky, kterou si leta navstevoval, ale bohuzel ji nekdo napadl a nahral tam nejaky skodlivy script. Jen se nesmis trefit do toho kratkeho okna mezi vydanim malwaru a vydanim prislusne aktualizace, ktera ho bude detekovat....

Tom
Offtopic › Nový registr vozidel je naps…
25. 7. 2012   #160645

#7 KIIV
Nechci tu rozjizdet flame Java vs C++ (pisu v obou podle vhodnosti), ale fakt hodne zalezi na tom, jak je aplikace napsana a co za knihovny/frameworky se pouzije (ke vsemu se da dojit mnoha zpusoby a myslim, ze v JAVE to plati dvojnasob). Taky jsme meli od LOTUSu JAVA aplikaci pro komunikaci a kdyz clovek nemel aspon 4 jadro, tak to spolehlive v pripade prijmu zpravy vyradilo comp z provozu. Na druhou stranu jsem videl i JAVA aplikace, ktere bezeli rychleji nez jejich C++ protejsky.

Ano, souhlasim, ze nejake kriticke IO operace nebudu psat v JAVE, ale zrovna aplikace typu registr vozidel s jednoduchou databazi....proc ne....muze to byt treba nejaky web applet pro uredniky, co posila requesty do spravne navrzene databaze na serveru.

Tom
Offtopic › Nový registr vozidel je naps…
25. 7. 2012   #160630

#1 Jak na bič
Nemyslim si, ze zrovna JAVA by mela byt u takove veci bottleneck. Leda mizerne napsany kod v JAVE, ale to bude stejne ikdyz to napises v cemkoliv jinem. Spis bych to videl na chyby v navrhu, podceneni infrastruktury, atp...

Tom
Java › Načtení proměnných z jiné tř…
22. 7. 2012   #160436

Nevim presne jakym zpusobem to pak chces pouzivat, ale nabizi se asi vic reseni. Treba vytvorit instanci tridy Config a dotazovat se na instancni promenne (Config pak muze byt clenem tridy, ve ktere ho chces pouzit)...muze to byt i treba singleton, pokud chces jen jeden.

Pripadne jeste jednoduseji muzes ty lokalni promenne ucinit statickymi promennymi tridy a v init() metode jim pak priradit hodnoty. Pak se na ne muzes odkazovat takto:

Config.init();
System.out.println(Config.Reboot);

- ale to si psal, ze z nich nechces mit staticke promenne...ikdyz nechapu proc v tomto pripade.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý