Anonymní profil Patrik – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Patrik – Programujte.comAnonymní profil Patrik – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 158.193.87.–

Patrik
Java › Ako sa naučiť algoritmycky r…
26. 11. 2012   #167682

jj jasne chapem tomu ale ide prave o ine mi sme si vytvorili 3 triedy Plan, Hra, Aplikacia.

S Hry som vybral metodu Hore tu je : 

public void hore()
    {
        if(x>0) // aspon v 1. riadku
        {
            if(plan.dajPlan()[x-1][y] == " * ")   // miesto nado mnou je volne
            {
                x--;
               
                plan.dajPlan()[x][y] = " P ";
                plan.dajPlan()[x+1][y] = " * ";
            }
            else
            if(x>1) // ci sa mozem pozriet 2 riadky nado mnou
            if(plan.dajPlan()[x-1][y] == " B ")   // miesto nado mnou je balik
            {
                if(plan.dajPlan()[x-2][y] == " * ")   // ci miesto 2 riadky nado mnou je volne
                {
                    plan.dajPlan()[x-2][y] = " B ";
                    x--;
               
                    plan.dajPlan()[x][y] = " P ";
                    plan.dajPlan()[x+1][y] = " * ";
                }
                else
                if(plan.dajPlan()[x-2][y] == " E ")   // ci miesto 2 riadky nado mnou je exit
                {
                    plan.dajPlan()[x-2][y] = " O ";
                    x--;
               
                    plan.dajPlan()[x][y] = " P ";
                    plan.dajPlan()[x+1][y] = " * ";
                }
            }
        }
    }

Ale proste nechapem ako to funguje proste stale na to pozeram a nemam sajnu ako je to prepojene. Pracujeme v programe BlueJ. A tiez mam problem pochopit ako su triedy Aplikacia Hra a  hra su prepojene ako spolupracuju nedava mi to zmysel.  Tu je subor ako to je ale nechapem jednotlive prepojenie medzi triedami a preco su prepojene prave takto a hlavne tie podmienk hore, dole, doprava, dolava to by som nikdy sam nenapisal nehladne na to kolko by som pri tom sedel. http://www.ulozisko.sk/569412/brandobur.zip

Patrik
Java › Ako sa naučiť algoritmycky r…
26. 11. 2012   #167655

Napadlo ma, že panačik sa musí vedieť hýbať do 4 strán (ale ako to zabezpečiť nemám šajnu) ak preskočí o políčko vpred musí sa zmazať s toho políčka na ktorom bol predtým a vpísať na poličko na ktoré ho chcme dostať. Ale ak narazí na bedničku seba musí premiestniť na miesto kde bola bednička a bednička musí skončiť o jedno políčko pred panáčikom samozrejme sa musí vymazať pôvodna pozícia panačika aj bedničky. Samozrejme je tu otázka blbu vzodrnosti čiže ak je bednička úplne v roku neda sa nou pohnuť tiež sa neda bedničku posunuť mimo pole alke to ani panačika. A keď sa bednička dostane do exitu (ktorý ma je ako pevný nemenny bod) hra sa skončí.To ma napadlo ale ako to spraviť nemám šajnu no viem, ťe cez fory a možno podmienky (a ešte nám nakazali použiť arraylist ktorý sme dovtedy nepoznali čiže sme si to museli najsť na oficialnej stranke javy) ale ako to skombinovať aby to šlo podľa slovneho popisu nemám ani šajnu. 

Teraz idem na cvika z informy ale kludne píšte ja odpíšem k večeru dik, že mi venujete pozornosť.

Patrik
Java › Ako sa naučiť algoritmycky r…
26. 11. 2012   #167653

Dobrý deň chcem sa spýtať ako sa da naučiť algoritmický rozmýšľať programujeme v Jave s písonky som mal pomerne slušný výsledok (=teória) čiže sa viem naučiť teóriu ale naprogramovať neviem asi nič snáď len kalkulačku jednoduchú (ale fakt len jednoduchú pre 2 čísla akonáhle by som mal spočítať,odčítať,vynásobiť alebo vydeliť  n čísel už som z toho v prdeli) ale akonáhle je tu zložitejšia úloha neviem ani ako ju mam začať riešiť. Napríklad sme robili hru sokoban kde sme mali pole hviezdičiek ktoré sme si zadali pri vytvorení inštancie napríklad 5x4 v poli boli hviezdičky potom sme si mali zvoliť pozíciu panáčika bedničky a exitu a dotlačiť s panáčikom bedničku do exitu pričom mal byť program aj blbovzdorný (tj. napr bednička sa nedala vytlačiť mimo poľa alebo ak je bednička v neakom rohu už sa ňou neda pohnúť a takto robili sme to cez for pričom sme tam kládli podmienky. Ale ja proste neviem na to prísť ako mam podobne úlohy riešiť. Mohol by som sa to naučiť naspamäť ale to my na skuúške nepomôže kedže neviem aký program bude potrebne vytvoriť. Preto prosím o radu ako sa mam naučiť programovať. Rada typu, že si mam zobrať hotový program a pochopiť mu mi nepomôže už som to skúšal jednoducho na to pozerám (samozrejme rozmýšľam nad tým) ale nechápem tomu čo to tie podmienky tam robia. Proste neviem rozmyšľať týmto požadovaným spôsobom napriek môjmu snaženiu. Inak samozrejme aj mám vlastnú knihu OOP bez predchodzích znalostí a ako vravím teórii chápem ale naprogramovať fakt neviem nič. Sám tomu nechápem ale je to tak jeden učiteľ mi povedal, že proste na to nemám predpoklady ale nemôžem s ním súhlasiť všetko čo sa niekto chce naučiť sa musí vedieť naučiť a hotovo či už mu to trvá dlhšie alebo kratšie. Tak poprosím o vaše rady ako na to. Vďaka.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý