Anonymní profil Zbyněk – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Zbyněk – Programujte.comAnonymní profil Zbyněk – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 217.197.146.–

Zbyněk
Delphi › Databáze v Lazarusu
13. 4. 2013   #174923

Zdravím vespolek!

Potřeboval bych vyrobit - nejlíp v Lazarusu - jednoduchou aplikaci, která bude zpracovávat poměrně malou hromádku dat: dvě až tři tabulky (v případě nouze si vystačím i s jednou), max 300 záznamů. Moje podmínka je, aby to byl autonomní program a nepotřeboval jsem k němu instalovat žádný další databázový stroj, v ideálním případě, aby se jednalo o jediný spustitelný soubor (vše potřebné slinkováno v jediném souboru).

Pro tento případ mi ze začátku jako dobrý nápad přišlo použití TDbf - ale velice záha jsem narazil na různé problémy, jako nefunkční pole typu lookup, pokud jsem jako lookup zdroj použil TMemDataset, následně mi došlo, že i řazení databáze jsem schopen dělat pouze podle jediného pole apod...

Moje prvotní otázka tedy zní - co mi poradíte za typ databáze, kterou bych mohl použít? Nejspokojenější bych byl, pokud by bylo reálné použít "něco", nad čím můžu používat SQL dotazy (stačí INSERT, DELETE, UPDATE a SELECT, max SELECT DISTINCT ve svých nejjednodušších podobách JOIN by bylo výhodou, ale obejdu se bez něj). Jediná podmínka je, aby se veškeré operace prováděly nad souborem a ne ve struktuře v paměti (což by jinak bylo naprosto dostačující) jednak pro případ pádu aplikace a druhák, že to s databází budu mít asi rychlej naprogramované a odladěné. Je mi jedno, v jakém vormátu budou data na disku uložené.

Díky za jakoukoili radu.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý