Anonymní profil Tereza – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Tereza – Programujte.comAnonymní profil Tereza – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 90.176.130.–

Magda
PHP › Filtrace výpisu se stránková…
13. 11. 2013   #183835

Ahoj, potřebovala bych prosím poradit se stránkováním výpisu. Mám přehled objednávek, ve kterém můžu filtrovat podle zákazníka. Když mám zobrazené všechny objednávky, tak mi stránkování funguje. Ale jakmile vyberu určitého zákazníka, tak při posunu na další stránku mám záznamy vybraného zákazníka, ale při posunu na předchozí stránku se objeví záznamy i jiných zákazníků. Nevíte jak to skloubit dohromady aby bylo stránkování funkční i při omezení výběru? Moc děkuji.

Tereza
PHP › Kontrola přečtení obsahu str…
7. 11. 2013   #183457

ještě mám takový asi hloupý dotaz. Když budu chtít, aby se uživateli po přihlášení zobrazilo, že má nové objednávky, tak stačí něco takového SELECT * FROM objednavky WHERE id NOT IN (SELECT id_objednavky FROM zobrazene_objednavky WHERE id_uzivatela = $id_uzivatela)  ?  a potom zjistím počet řádků a podle toho mu napíšu kolik má nových objednávek. Původně jsem tam totiž měla porovnávání data zadání objednávky a data posledního přihlášení uživatele, ale to už asi nebude potřeba že? 

Tereza
PHP › Kontrola přečtení obsahu str…
6. 11. 2013   #183430

#4 Ericsko
ajo jasně, už chápu. No momentálně to mám funkční pro jednoho uživatele, ale s tím, že nemám zvlášť tabulku přečtené objednávky, ale mám v tabulce objednávky sloupec "přečteno". Teď to ještě nějak dát dohromady, aby to fungovalo i s tím druhým uživatelem :)

Tereza
PHP › Kontrola přečtení obsahu str…
6. 11. 2013   #183428

#2 Ericsko
to zní dobře. Mám pouze 2 uživatele, kteří si objednávky můžou přečíst. Ale v tabulce zobrazene_objednavky, se bude pokaždé id_uzivatele přepisovat když si objednávku přečte jiný uživatel? 

Tereza
PHP › Kontrola přečtení obsahu str…
6. 11. 2013   #183415

Ahoj, potřebovala bych prosím poradit. Mám uživatele, u kterého se po přihlášení ukládá do databáze datum posledního přihlášení. Potom mám objednávky, u kterých je uloženo datum vytvoření. Chtěla bych, aby se uživateli po přihlášení zobrazilo upozornění jestli jsou nějaké nové objednávky. Mám udělanou kontrolu, zda je datum posledního přihlášení menší jako datum zadání objednávky, a na základě toho se uživateli zobrazí upozornění na novou objednávku. Potřebovala bych ale, aby se po přečtení objednávky upozornění už neukazovalo. Nějaký nápad jak toto udělat? Děkuji.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý