Anonymní profil sedygrizly – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil sedygrizly – Programujte.comAnonymní profil sedygrizly – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 46.183.64.–

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
29. 1. 2014   #186780

Božínku, konečně to funguje, děkuji NotBeginner. Jinak omlouvám se za pozdní reakce, teď sem neměl skoro žádný čas..

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
16. 1. 2014   #186376

Tak jsem se do toho po kratší pauze pustil , ale stále nejsem na konci. Jar soubor vytvořím, ale při pokusu o spuštění dostanu chybu, že v tom souboru není Main manifest atribute.

No pak jsem našel, jak Jar soubor vygenerovat přímo netbeansem, čili tam by pak s manifestem problém být neměl. Jenže při pokusu o spuštění jar souboru vytvořeného Netbeansem dostanu chybu Unabble to acces jar file.. Jedinou radu, co sem zatím zjistil je pouštět to přímo se složky se souborem, což ale dělám a nejde. 

Ješte jsem zkusil vzít obsah manifestu z toho jar souboru vytvořeného netbeansem a zkopčit to do toho manifestu v texťáku. Furt mi hlásí no main manifest attribute. Přitom když ten .jar otevřu v netbeansu, tak tam ten manifest je....

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
12. 1. 2014   #186268

Hele bez package mi ten soubor nefunguje v netbeansu....takže buď mi půjde jen v netbeansu nebo jen v příkazovém řádku? Javac konečne funguje, udělal jsem to tím bat souborem.

Teď válčím s vytvořením jaru, nějak mi ta příkazová řádka ty soubory nechce najít :D. BTW: dotaz úplného blbce, ty dvě tečky před tím názvem souboru znamenají, že to má hledat o složku výš? Samožřejmě jsem tam teda hodil celou cestu místo nich pro jistotu..jen se ptám. Tohle nakonec dokoumu snad, jen radši píšu kde teďka jsem, protože pomáháte takřka online :). Plánuju dokončit ten Jodikuv postup.

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
12. 1. 2014   #186257

Takže..aplikaci s názvem javac mám v bin v JDK. Tam jsem měl předtím nastavený PATH, fungovalo to..po přeinstalu javy to fungovat prostě přestalo. Zkusil jsem PATH nastavit i na bin JRE, bez efektu. Co čtu v knížce i podle toho co mám na disku, javac je v JDK...

Upřímně vůbec nechápu, proč ta Java nechce chodit. Zkusil jsem nahodit starý ntb co jsem používal ve škole, kde mi vše fungovalo v poho, spokojeně jsem programoval, kompiloval a spouštěl... a od školy jsem tam nic neměnil. No a teď tam mám stejné chyby jako na tomhle PC. Mi přijde jak kdyby to dorazil nějaký update Java...ten na tom ntb proběhnout mohl.

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
12. 1. 2014   #186252

po změně lib na bin žádná změna, furt stejná chyba.

Po přeinstalaci Javy  už mi nefunguje ani javac prvně bez PATH, potom i s nastaveným PATH.... já se snad budu muset učit jiný jazyk.. :(

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
11. 1. 2014   #186248

Ne, nejede.

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
11. 1. 2014   #186246

#10 Kit
jasné, ten soubor jsem tam přesunul.

Jako nevím no, používám knížku Java 6 výukový kurz a tam ty složky a názvy mají úplně stejně jak já. Škoda že to CD se vzorovými soubory nemůžu najít.. :(..by mě zajímalo jestli by šli vůbec pustit.

BTW: doufám že u těhle základů je jedno že se učím podle knížky Java 6 a na kompu mám Java 7. Rozdíly jsem zatím nezkoumal (což jsem asi měl)...

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
11. 1. 2014   #186242

Zkoušel jsem "java ahojsveteapp/Ahojsveteapp" i jen "java AhojSveteApp" v obou složkách **/Java" i **/Java/ahojsveteapp/" (fakt netuším souvislosti tak zkouším všechno... myslel jsem že je jedno kde soubor je, a že se volá prostě názvem). Stále stejná chyba.

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
11. 1. 2014   #186237
sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
11. 1. 2014   #186231

#4 Kit
Mně to bohužel nejde ani tak....

jinak teď jsem si všimnul, že mi ve zdrojáku oproti učebnici chybí "public AhojSveteApp() {

}"

ovšem po dopsání tohoto se nezměnilo nic..

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
11. 1. 2014   #186229

,Tak snažím se to spustit příkazem "java AhojSveteApp", žádnou příponu tam nikde nepíšu. Do složky jsem zkopíroval  AhojSveteApp.java, zkompiloval jsem to do AhojSveteApp.class, který se snažím spustit příkazem " java AhojSveteApp".

zdroják zde: 

package ahojsveteapp;


public class AhojSveteApp {


public static void main(String[] args) {
System.out.println("Ahoj, světe!");
}

}

sedygrizly
Java › Nejde spustit v příkazovém ř…
11. 1. 2014   #186225

Zdravím.
V Java jsem víceméně úplný začatečník, kdysi jsem něco uměl, ale teď jedu zase od začátku. Bohužel jsem narazil u klasického programu Ahoj světe při pokusu spustit ho v příkazovém řádku. Nefunkční javac jsem vyřešil nastavením Path v systémových proměnných. Když jsem se pak pokusil pomocí "java" spustit aplikaci, dostal jsem chybu "Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError....". Opět jsem zagooglil, přečetl něco o "classpath", zkusil jsem použít na spuštění java -cp, nepomohlo, tak jsem nastavil classpath takto: "***\jdk1.7.0_45\lib". (tady fakt nevím jestli odkazuju na správnou složku, moc jsem ten classpath nepobral). Po nastavení classpath mi to při pokusu o spuštění hodilo chybu "could not find or load main class AhojSveteApp". Zkoušel jsem ten java soubor hodit do té složky co mám nadefinovanou v classpath a spustit ho tam, nebo v classpath nastavit druhou cestu k tomu java souboru...bez výsledku. Samozřejmě tu aplikaci spouštím ve složce, kde ten soubor je, název opisuju správně. Samotné programování mám rád a dokážu si poradit, ale tyhle věci okolo moc nezvládám :(.. určitě to bude nějaká prkotina. Byl bych hrozně vděčný za pomoc. Tyhle dvě chyby se na netu vyskytují často, ale pomocí classpath lidem ta chyba zmizí, ne že se změní v druhou :(.

PS: jinak samotný program funguje v netbeansu bez problému, takže je hádám správný...jen v příkazovém řádku mi nejde spustit.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý