Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:258:202a:1e...–

peter
PHP › Alternativa za PHP funkce
23. 7. 2014   #192337

Bohuzel ti nemuzu prozradit konkretni kod. Pak bys videl, ze to tak snadne neni. Tam je treba podminka, ze ted zacina katerogie 1, ted kategorie 2, ... pak je ta, ze kdyz neni polozka vyplnena, tak tam dej to a ono. Jinou polozku prejmenuj, dalsi duplikuj s nejakou hodnotou. No, proste sileny php kod, ktery z toho nakonec udela insert dotaz a ulozi do souboru. Samotne soukani souboru do db je pak asi 5s.

peter
PHP › Alternativa za PHP funkce
23. 7. 2014   #192332

Mno, kdyz myslis :) Kdyz mas treba v xml nejaka pole a ty potrebujes jen nektera a jina potrebujes doplnit, tak tam musis mit php kod navic a nemuses pouzit jen import.

peter
PHP › Alternativa za PHP funkce
23. 7. 2014   #192330

Kit - zalezi na tom :) Treba, kdyz mas import script 10MB xml do db a trva 30s nebo 180s, tak uz je to celkem podstatna zmena psat rychlejsi alternativu.

Facedown - Nevim, zda je nekde tabulka. Spoustu tech veci verim, ze mam v hlave (kdyz napises dotaz, ze to chces optimalizovat na rychlost, tak urcite si s tim par lidi pohraje a kod ti optimalizuje s tim, co vi nebo vyzkousi). Urcite bych se ale snazil pouzit zapis, ktery nejlepe odpovida tomu, co s tim potrebuji udelat.
is_array($array); -- prijde mi srozumitelnejsi nez ten druhy zapis
$array === (array) $array;
Muzes zkusit polozit dotaz na jakpsatweb.cz, pripadne prohledat forum. Myslim, ze jsem tam neco takoveho kdysi zahledl. Pripadne navrhni, at to pridaji do php-faq/ucebnice (spesl forum pod kategorii php). Ja tam mam treba ban, takze mi to pise Pristup zamitnut, protoze aktualni moderatori davaji radi ban stalym clenum za stejne prohresky, ktere delaji sami :)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý