Anonymní profil Tomi – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Tomi – Programujte.comAnonymní profil Tomi – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 94.124.145.–

Jan
.NET › Oddelenie DAL od BLL (ASP.NE…
10. 12. 2016   #214011

Ahojte, pokusim sa popisat problem s ktorym sa uz nejaky cas trapim.

Vyvijam aplikaciu (v ramci nejakeho samostudia) ktora by raz mala byt e-shopom. Aktualne pouzivam MVC 5 a EF 6, ale EF 6 chcem nahradit Dapperom. Koncept maleho ORM ma zaujal viac ako EF, navyse je vykonnejsi. V zasade to asi nie je podstatne.

Ide mi o to, ze by som chcel izolovat DAL vrstvu od BLL vrstvy. Aktualne su zlepene a pre ucely projektu to nie je neprekonatelny problem, ale chcem to urobit spravne. Momentalne to vyzera tak, ze mam nejake DB modely do ktorych EF mapuje data z DB. Tie sa nasledne preklopia do Biz modelov ktore maju identicku strukturu, co je mozno zbytocne, ale do buducna sa pocita aj s nejakou logikou (no vlastne skor dufam, ze tomu neskor dam nejaky vyznam).

Co by som ale chcel docielit je, ze az sa teraz rozhodnem vymenit EF za Dapper, alebo inu DAL vrstvu, malo by to ist hladko a bezbolestne. Moja predstava je taka, ze vytvorim interface (zrejme viac), alebo nejaku abstraktnu classu ktora bude obsahovat metody pre pracu s DB (create, update, delete ... ). Nova DAL vrtsva bude mat nejaku Provider/Service/Facade class ktora bude dedit od tohto "interface" a tiez ju bude implementovat.

Jediny problem aktualne vidim v objektoch/modeloch/entitach. Co by vlastne DAL mala vracat, co by mala prijimat ako parametre atd. Povedzme, ze mam metodu

public List<nieco> GetProducts();

ide mi o to, ze by asi nemala vracat objekty ktore pouziva EF. Druha moznost je, ze by mohla rovno vracat nejake BizModely, ale tym padom by DAL musela referencovat BLL a nie som si isty, ze je to spravne. Ina moznost je, ze by som BIZ modely vlozil do samostatnej DLL a pouzival ich v DAL a BLL. Asi najspravnejsie je pouzit nejake rozhranie, cize nieco ako:

public List<IProduct> GetProducts();

definovane zase mozno idealne v samostatnej dll. Tu mi ale vadi, ze tie interface zase neviem napisat, pretoze konkretne Product ma vacsie mnozstvo properties a z toho by vznikali velke rozhrania a to asi tiez mozno nie je najlepsi pristup.

Ospravedlnujem sa, mozno sa pytam hlupo, ale niekto snad pochopi o co mi ide a trochu mi s tym pomoze. Dost by som to ocenil. Vdaka :) 

Jon
CSS › Inline block - ako funguje ?
2. 6. 2016   #211091

Dakujem za odpovede. Uz som to pochopil. Ospravelnujem sa za hlupu otazku, ale som nervozny ked pouzivam nieco co neviem ako funguje :) 

Jon
CSS › Inline block - ako funguje ?
1. 6. 2016   #211054

Dakujem za odpoved :)

Prave padding by mal v inline fungovat (mal by sa zobrazovat) vzdy, nie ? 

Inak tu som nasiel nieco velmi zaujimave. 

http://maxdesign.com.au/articles/inline/

"While padding can be applied to all sides of an inline element, only left and right padding will have an effect on surrounding content. In the example below, 50px of padding has been applied to all sides of the <a> element. As you can see, it has an affect on the content on each side, but not on content above or below:"

To CSS by chcelo zjednodusit ... 

Jon
CSS › Inline block - ako funguje ?
1. 6. 2016   #211049

Ahojte,

snazim sa trochu preniknut do tajov CSS a tvorby layoutov a vcera som sa podla jedneho kurzu pokusil napodobnit isty web.

Bolo to velmi jednoduche, v podstate som hodil par block-level elementov pod seba a po nich nasledoval jeden <a> ktory mal vyzerat ako button. Natiahol som paddingy a zaoblil rohy a vsetko vyzeralo ok.

Za <a> som ale umietnil odstavec, ktory bol ale prekryvany tym odkazom (jeho paddingom). Patral som v zdrojakoch toho webu ako to riesia a vsimol som si, ze na <a> maju v CSS display: inline-block. Ked som to prepouzil, odstavec sa posunul pekne pod <a> element aj s padingami.

O inline-block viem, ze sa sprava ako inline, ale mozem mu nastavit block vlastnosti, ale neviem ktora jeho vlastnost toto sposobila. Asi by pomohol zdrojak, ale ten prave pri sebe nemam (som v praci). Mozem ho dodat neskor. Stranka o ktoru mi slo je tato: http://muz.li/

Tomi
.NET › Staticke premenne ASP .NET
25. 8. 2014   #193321

Tak toto som nevedel. Plati teda, ze staticka premenna je spolocna pre vsetky "user session" ? Potom mi je to jasne.

Dakujem za odpoved, 

Pekny den

Tomi
.NET › Staticke premenne ASP .NET
25. 8. 2014   #193319

Zdravim,

mozete mi prosim niekto vysvetlit (idealne) s prikladom, preco je nevhodne (trestuhodne) pouzivat staticke premenne vo webovych aplikaciach ? Ide mi hlavne o MVC. Vyhybam sa tomu, ale snazim sa prist na to preco.

Vdaka

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý