Anonymní profil RomanZ – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil RomanZ – Programujte.comAnonymní profil RomanZ – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 79.127.137.–

RomanZ
Hardware › W-7 32bit nebo W-7 64bit
15. 3. 2015   #200289

Jak bych se rozhodoval ja:

64bit system bych volil, kdybych mel pocitac s 4GB RAM a vice (nekdy je ta hranice od 3.5GB) a nebo kdybych potreboval testovat na 64bit systemu neco, co nejde testovat ve virtualce.

V opacnem pripade bych dal prednost 32bit systemu.

RomanZ
Inzerce › Potřebuji armadu obchoďáku p…
9. 3. 2015   #200043

#11 VladislavK
Vedle tlacitka Odpovedet  stiskni sipku dolu a vyber moznost Nahlasit jako spam.  U toho divneho prispevku samozrejme, ne u mne :-) 

RomanZ
Inzerce › Potřebuji armadu obchoďáku p…
17. 2. 2015   #199327

Hleda se prodejce a nevi se ceho :)

Podle tech tajnosti to bude konopi nebo pernik :)

RomanZ
C / C++ › Výpočet dnů v roce
17. 2. 2015   #199326

#10 pkaaa
Nevim jiste, ale prilohy mohou otvirat asi jen registrovani uzivatele. Pokud to tak je, je to hloupe, ale co. Ja se prece nebudu registrovat, abych mohl nekomu odpovidat na jeho problem ;)

RomanZ
.NET › Zahrnutí dll knihoven do pro…
12. 2. 2015   #199189

Na plochu prece patri zastupce, ne *.exe

Nareferencovane knihovny se pri buildu zkopiruji do stejneho adresare, v jakem se vytvori exe, nebo urcite to jde nastavit aby to tak bylo. Kdyz potom program kopirujes do jine slozky, musis vzit vse co k nemu patri, ne jen samotne exe. A na plochu davej jen zastupce, neni prece duvod mit na disku tolik stejnych exe, kolik je uzivatelu.

RomanZ
.NET › Dokumentace v C# jak psát?
12. 2. 2015   #199176

Ano, podle mne je to spravne. Pokud pouzivas visual studio, tak napis nad nazvem metody tri lomitka za sebou a ono to vygeneruje kostru pro dokumentaci - ty sede texty. Pak tam uz jen dopises ty zelene texty. 

Pokud je dokumentace napsana timto stylem, tak se z ni necha vygenerovat dokument. Ale hlavne, takhle napsanou dokumentaci rozpozna intellisense a pak pri psani kodu napovida uplne stejne, jako u trid od microsoftu.

RomanZ
Hardware › Môže byť lagovanie hier spôs…
2. 2. 2015   #198711

#4 lukas.balaz
Ne, rozdeleni na partitions nepomuze. Kdyz mas dva disky, tak kazdy ma svuj kabel, svuj buffer, svoje plotny a svoje cteci hlavy. Kdyz mas jeden disk, tak mas vsechno tohle jenom jednou no a logicky se pak pri soucasnem cteni dvou informaci naraz musi jedno cteni zdrzovat kvuli druhemu.

RomanZ
Hardware › Môže byť lagovanie hier spôs…
1. 2. 2015   #198668

Me se velmi osvedcilo mit v pocitaci dva disky. Na jednom system a na druhem data, aplikace, pripadne hry. Swapovani nevypinam, ale swap soubor mam na systemovem disku. V tomto usporadani je muj pocitac svizny a neseka se, i kdyz co do procesoru a graficke karty je to uz stara sunka. 

Zkontroluj, co Ti bezi na pozadi za procesy a ty, co jsou zbytecne, povypinej.

RomanZ
Digitální zpracování signálů › digitální zpracování telepat…
29. 1. 2015   #198513

Tak jestli je mozne vysilat a prijimat telepaticky, tak je nejvyssi cas zahodit mobily. A ten internet uz taky nebudeme potrebovat.

RomanZ
Matematika › hustota telesa plavajuceho v…
25. 1. 2015   #198360

K vypoctu hustoty je potreba znat objem a hmotnost telesa.

Objem bych urcil tak, ze bych cele teleso nasilim potopil pod hladinu. Pak odectu, o kolik se zvedla hladina a to je objem telesa. Teleso potopim nejlip nejakym dratem, abych nepridaval objem svoji ruky.

Hmotnost urcim tak, ze necham teleso volne plavat a odectu o kolik se zvedla hladina. Z toho spocitam hmotnost, protoze litr vody vazi kilogram.

RomanZ
Inzerce › Vydělávejte si pomocí domény
8. 1. 2015   #197938

Nabadat ke spamovani a nabizet za to odmenu muze jenom cune.

RomanZ
.NET › Nekonečný boj s nastavením E…
25. 12. 2014   #197541

Zkus dat breakpoint za nacteni te stranky do stringu a pak se podivej na obsah te stringove promenne, jestli je ta cestina rozbita uz tam. Ja odhaduju, ze v promenne to budes mit jeste spravne a zkazi se to az pri vypisu do konzole. 

RomanZ
Chytré telefony, komunikátory a jejich OS › jak zjistit operátora z čísla?
19. 12. 2014   #197412

Databaze prenesenych cisel existuje, ale pristup do ni je placeny.

RomanZ
C / C++ › kdo je schopen do 48 hodin n…
16. 12. 2014   #197323

#7 ingiraxo
Protoze by jeho kantor tady nasel, odkud to ma opsane :-) 

RomanZ
Hry › Nezabijácká akce typu Thief
8. 12. 2014   #197038

Kdyz se hitman hraje spravne, tak to prave neni tupa strilecka. Je to o premysleni, prevlecich, promyslenem postupu... Ja jsem to nedokazal. Vadilo mi, ze ta hra nema sandbox rezim, kde by se clovek naucil pravidla. Hrat porad dokola jednu misi pripominalo film Na hromnice o den vice. Proste pokazde, kdyz jsem udelal chybu, musel jsem xelou misi opakovat a te chyby se vyvarovat. No a tolik casu uz nemam.

RomanZ
Hry › Nezabijácká akce typu Thief
8. 12. 2014   #197037

Ja jsem mel hrozne rad Hidden and dangerous. Sice se tam zabiji, ale je to hodne o premysleni a opatrnem postupu.

Jeste lepsi pak byly hry Flashpoint. Tam clovek musi ze zacatku projit nekolik misi, kde musi delat, co se mu rekne. Ale postupne ziska vyssi hodnost a pak je moznost plnit ukoly uplne po svem. Opet je to v rozporu s Tvym pozadavkem zabijeni, ale ta svoboda v pozdejsich misich je skvela a velkou cast ukolu lze provest s minimem zabijeni. Ne vse, obcas je tam obrana nejakeho stanoviste nebo nutnost vysekat se z prestrelky a tam se to bez zabijeni fakt nedalo.

RomanZ
Hry › Lze skutečně hrát hry postav…
9. 11. 2014   #195852

Toto nema resit programator, ale level designer. Jsou na to ruzne osvedcene postupy, ktere designeri znaji a pouzivaji, no a programator, ktery nema nastudovano, to nevymysli. Napriklad mas velke mesto se spoustou ulic, kde by hrac snadno zabloudil,ztratil orientaci, nevedel kam jit. Zkuseny designer postavi na cilove misto treba vysokou vez, ktera je z mnoha mist ve meste videt a hrac intuitivne tusi, ze to nejvetsi zlo se skryva tam a vyda se spravnym smerem. Teda ne zadne vodeni za rucicku, zadna zelena sipka pres celou obrazovku, ale taky nenechat hrace uplne tapat. Musi se mu nabidnout prirozene nebo podprahove indicie. Ve hre simcopter byla jedna z misi zachranovat vrtulnikem zranene lidi a odvazet je z mista nehody do nemocnice. Jenze jak pri rychlem pruletu vysoko nad krajinou najit jednoho zraneneho? To by hrac letal porad tam a zpatky a marne hledal jehlu v kupce sena. No tvurci to vymysleli tak, ze v miste nehody se zastavila doprava, tvorily se kolony aut a nebo byl na miste aspon hloucek cumilu a to uz je z vrtulniku lehko videt. Zkratka jde o to nenechat hrace topit, dat mu pomoc, ale jen trochu a nejlip takovou, jakou by mel i v realnem svete.

RomanZ
Pascal › KTO SA NUDI ? A VIE POMOCT P…
6. 11. 2014   #195678

Kdyz sem napises otazku k programovani, tak na ni zpravidla brzy nekdo odpovi. Samozrejme ten kdo ma zrovna cas, znalosti a je ochotny.

Na nesmyslne otazky se odpovedi nemusis dockat. Ti, kdo neco umi, se nenudi.

RomanZ
.NET › Hledání v souboru bez komple…
1. 9. 2014   #193436

Na tohle jsou databaze. Pracovat se soubory v takovem objemu, jaky zamyslis, nedoporucuji.

Taky bacha na limity souboroveho systemu, neni mozne mit neomezene mnozstvi podobne pojmenovanych souboru v jedne slozce.

RomanZ
Mikrokontroléry › programování mikrochipu psa
24. 8. 2014   #193310

Zkus hledat RFID. Podle mne tam neni zadny program, ale jenom cislo/kod. Dost mozna tam ten kod je uz od vyrobce cipu, kazdy cip ma jedinecny, Prinejmensim u veterinare to tak je.

RomanZ
Sítě › Bratr mne asi vystrnadil z i…
18. 8. 2014   #193144

Ve chvili, kdy Ti na tom pc nejde pripojeni k internetu, zkus na tom pc restartovat sluzbu DNS Client. Je to v Computer, Manage, tam zalozka Services a v seznamu sluzeb najdi DNS Client a pravym tlacitkem na ni Restart. Jak se sluzba znovu spusti, vyzkousej, jestli uz pristup do internetu chodi. Pomohlo to?

RomanZ
C / C++ › C/C++ databanka
4. 8. 2014   #192599

A jaky je dotaz? Nebo to je jen oznameni?

RomanZ
.NET › Vyprázdnit frontu tiskárny
17. 7. 2014   #192244

#2 p3can
Ne, spustit to jako administrator nepomaha, chyba je stale stejna. Jde o winforms aplikaci, .net 4.0, a po nasazeni do produkce bude mit prava jako obycejny uzivatel, mozna jeste mensi.

RomanZ
.NET › Nápad na šifrování
23. 6. 2014   #191345

#13 Matěj Andrle
Ale to je porad to same. Ja to nevylustim, a ani se za svoji neschopnost nestydim. Znamena to, ze to nevylusti nikdo?

RomanZ
MySQL › Více přístupů / zbytečná data?
6. 6. 2014   #190823

Podle mne to opravdu resis zbytecne. Pocty clanku nepujdou do desitek tisic, predpokladam ze nejsi idnes. Delka clanku muze byt typicky 3 az 5 kB, do gigabajtu to urcite nepujde, to bys mel v jednom clanku celou MSDN. Takze pri takovem objemu dat by to nemuselo nijak zlobit. Jednoduse to cele nacti jednim dotazem, jak to mas od zacatku v planu. Kdyby to prestalo vyhovovat, predelat se to da vzdycky.

Mimochodem, doporucuju k precteni knihu Programator pragmatik, Hunt, Thomas, v CR vydal Computer press, myslim asi pred sesti nebo sedmi lety. Cas programatora je drahy, neni mozne ho palit na problemu, ktery mozna ani neexistuje.

RomanZ
MySQL › Více přístupů / zbytečná data?
6. 6. 2014   #190820

No to tmp by pomohlo v tom, ze uz je to v tmp serazeny. Nasledny dotazy nad tmp uz teda nemusi radit, vyberou pouze pozadovany pocet zaznamu. Je to dalsi inspirace , jak se vyhnout opakovanemu razeni.

RomanZ
MySQL › Více přístupů / zbytečná data?
6. 6. 2014   #190804

Narocnost razeni zavisi na vice faktorech. Napriklad jak moc radku je v tabulce. Jakeho datoveho typu je sloupec - samozrejme je rychlejsi radit podle integeru nez podle stringu, ktery muze mit nejen vetsi delku v bytech, ale jeste se u nej navic bere v potaz treba narodni nastaveni. A jestli je na sloupci, podle ktereho se radi, vytvoreny index a jestli se index pri razeni vyuzije. Proste tech faktoru je hodne.

Kdybych to delal ja, nechal bych si nacist jednim selectem ta serazena data s kratkymi texty a nejakym identifikatorem - primarnim klicem. Pak bych si druhym dotazem sahnul pro dlouhy text, ale uz jen pro jeden konkretni zaznam, jehoz primarni klic znam neb je to v prvnim resultsetu na prvnim radku. Jenze zase nemuzu s jistotou rict, jestli to bude rychlejsi nez reseni, ktera navrhuji ostatni, protoze pokud se mezi jednotlivymi dotazy zavira a otevira spojeni do databaze, tak to muze stat vic casu nez se usetri za zbytecne razeni. Zkratka pokud to chces vedet jiste, budes si to muset zmerit.

Dokud to nezmeris, resis problem, ktery neexistuje.

RomanZ
MySQL › Více přístupů / zbytečná data?
5. 6. 2014   #190787

Male mnozstvi dat sis urcite poridil rucne, abys mohl pri vyvoji testovat. Vetsi mnozstvi dat se da ruznymi fintami vygenerovat programove, bud mnohokrat zkopirovat ta data zadana rucne, nebo napriklad clanky postahovat z internetu, texty vygenerovat lorem ipsum apod.

Bez toho, aby byla databaze naplnena daty, bych se do zadnych optimalizaci nepoustel. Je tam riziko, ze zbytecne slozity dotaz ve vysledku ten vykon jeste zhorsi - na prazdne databazi nebo na malych datech se to nepozna.

RomanZ
MySQL › Více přístupů / zbytečná data?
5. 6. 2014   #190785

Ja mam osvedceny postup - napisu to nejdriv tak, aby to fungovalo, tzn delalo to co ma, vracelo vysledky, ktere potrebuju. Vykon vubec neresim. V dnesni dobe je velka sance, ze to co povazujes za problem je uz davno vyreseno nekym jinym, napr pomuze nejaka cache nebo v pripade databaze zafunguje vestavena optimalizace apod. No a teprve kdyz mi program funguje a zda se mi, ze potrebuje optimalizovat, tak se tim zacnu zabyvat. To nemusi byt jen rychlost, ale treba i mnozstvi obsazene pameti nebo neco dalsiho. Zkousim teda ruzne upravy a finty, ale bacha - nedelam to naslepo, ale vzdycky merim to co optimalizuju. A tady je dulezite, ze uz jsem pred optimalizaci mel funkcni celek, takze mam s cim porovnavat, jestli ta optimalizace pomohla, a jak moc.

Takze na Tvem miste bych zkusil nejprve tu nejjednodussi variantu, tedy tahat vse jednim jednoduchym dotazem. Zmeril bych cas, ktery to zabere. A pak bych to zkusil volat jako dva dotazy, nebo jeden dotaz s unionem, nebo cokoliv dalsiho Te napadne, a zase bych to zmeril. Tim dostanes objektivni vysledky.

Ja uz dlouho profesionalne pracuju s databazema, hlavne MSSQL a ORACLE, a u vsech plati takova obecna vec. Vetsina uloh jde provest nekolika ruznymi zpusoby a zaroven nikdy zadny navod nebo prirucka nerekne, ze nejaky zpusob je vzdycky lepsi nez jiny. Je to proto, ze nikdo nezna ta konkretni data, se kterymi zrovna Ty v danou chvili pracujes. Takze dotaz tady na foru je fajn jako inspirace, jakymi ruznymi zpusoby napsat ten select, ale potom to vyhodnoceni, co je rychlejsi, uz bude na Tobe.

RomanZ
Sítě › Online placení
28. 5. 2014   #190553

Aha, to se omlouvam. No mne zmatlo, ze se ptas jakou nejmensi hodnotu nastavit a uvazujes o jednom Bitcoinu. Myslel jsem ze planujes vlastni menu, jak byva bezne treba v online hrach. Jeden realny Bitcoin ma totiz hodnotu asi 400 euro, jestli spravne koukam. Tak mi je divny, ze by to mela byt nejmensi mozna castka. 

RomanZ
.NET › MessageBox bez tlacidiel
21. 10. 2013   #182632

Jde to udelat tak, ze nepouzijes messagebox, ale svuj vlastni formular.

RomanZ
Cinema 4D › problém s umělým osvícením i…
25. 9. 2013   #181628

Ja se vubec v grafice nevyznam,  tak po odborne strance nemuzu pomoct. Ale kdyz na ten obrazek koukam, tak se mi zda, ze mas zdroje svetla v rovine stropu. Ve skutecnosti je to tak, ze zarovka v kazdem osvetlovacim telese je nekolik centimetru pod stropem a tak muze svitit i na plochu stropu.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý