Anonymní profil Sath – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Sath – Programujte.comAnonymní profil Sath – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.71.134.–

C / C++ › Jak zjistit jader procesoru,…
25. 2. 2015   #199593

Pokud by slo spustit prikazovou radku, zjisti to WMI pres prikaz "wmic cpu get" ve sloupci NumberOfCores. Predtim je ale mozna potreba nainstalovat nasledujici hotfix, jinak to vraci stejne jen logicka jadra: http://support.microsoft.com/kb/936235

Jinak ale nevidim duvod nepouzit logicka jadra. CPU jsou schvalne delana tak, aby (az na velikost cache, ktera je mezi logickymi jadry sdilena) opravdu nebyl rozdil mezi logickym a fyzickym jadrem - ten backend se stejne vetsinu casu flaka.

Dost dobre materialy, proc je to vetsinou jedno, jsou treba tady: http://funkcionalne.cz/2015/01/hyper-threading-aneb-jak-sakra-muze-bezet-vic-vlaken-na-jednom-jadre/
Doporucuju i ostatni tamni clanky o CPU, kde pak zjistite, ze vetsina podobnych predcasnych optimalizaci je uplne mimo. Nezbyva nez proste zkouset a merit, protoze CPU jsou docela slozite bestie, a kazde trochu jine.

.NET › VS 2013 v C# a přiložení kni…
24. 2. 2015   #199542

Trochu strela od boku po chvili googleni, ale neni potreba mit na cilovem pocitaci nainstalovane nejake SQL Server Mamagement Objects tools? Napr. zminka tady: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms162189.aspx 
Tipnul bych si, ze pridaji do Global Assembly Cache potrebne zavislosti.

Sath
PHP › Je toto porušení LSP?
13. 2. 2015   #199238

Co když budu chtít základní třídu dodat jako parametr do konstruktoru? Dám tam První nebo Druhá?

To podle me s LSP samo o sobe nesouvisi. Pokud ta dalsi trida (ktera v konstruktoru dostava Prvni nebo Druhou, rikejme ji C, at se to moc neplete) zavisi na funkcionalite tridy Druha, musi dostat Druhou. Jestli existuje nejaka trida Prvni ji pak vlastne nezajima - stejnetak muze x a y implementovat primo Druha a nebude v tom rozdil. LSP zacne hrat roli az v pripade existence nejake tridy Treti, ktera bude dedit z Druhe, bude nejak menit jeji chovani a bude "hrozit", ze C dostane instanci Treti. Vyber spravne zavislosti (jestli tam dat Druhou, nebo bude stacit Prvni) je pak spis otazka na http://en.wikipedia.org/wiki/Interface_segregation_principle.

Sath
PHP › Je toto porušení LSP?
13. 2. 2015   #199236

Proc by to melo LSP porusovat? LSP rika, ze pokud typ S dedi z typu T, pak by vsechny instance T mely byt nahraditelne insancemi S, aniz to narusilo spravnost programu. V uvedenem pripade trida Druha (S) jenom rozsiruje Prvni (T), takze jeji chovani nijak nemeni. Kdokoliv pracujici s instancemi T muze dostat S a nema sanci to v ciste objektovem kodu (bez reflexe) poznat. V chovani T neni zadna zmena a o opacnem smeru LSP vubec nic nerika, takze podle me o poruseni LSP nejde.

Sath
Python › Když dva dělají totéž
8. 2. 2015   #199000

Integer interning. Male integery byvaji v runtime object cachi pro usetreni vykonu, takze pak maji i stejnou identitu (podobne jako internovane stringy). Jestli interning probiha a pro ktere hodnoty, to zalezi na implementaci - CPython tusim internuje integery do stovky, ostatni nevim.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý