Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:1f7:c505:2b...–

peter
Hardware › Nejde vobec nastartovat poci…
24. 4. 2015   #201703

"Nejde vôbec naštartovať Windows 7 Professional"
Co to znamena, co se presne deje? disk, bios, win,...
Co se delo pred tim, kdyz to slo? Neinstaloval jsi neco, aktualizace nebo tak? Nekdy po aktualizacich mu to chvili trva nez se zbrcha. Nekdy aktualizace selzou a pak zacne spoustet z bodu obnovy, coz pak take chvili trva a silene u toho blika disk.

"Nedá sa vôbec bootovať z CDROM-ky,"
Co to znamena? Mas nastavene v biosu, ze se ma bootovat z cd? Nabidne ti takovou tu hlasku, ze bude bootovat z cd nebo z disku? Atd...

"núdzový režim Windows 7 Professional"
Nouzovy rezim se spousti preci pres F8. Z cd jsem jej zatim nespoustel, teda. Z cd jsem spoustel jen Opravny rezim, ktery umel vratit bod obnovy nebo prepsat instalaci win.

"Zasvieti sa kontrolka disku, ktorá po chvíľku zhasne. Na obrazovke sa nič neukazuje. "
A pred tim nastartoval bios nebo ne? Takove ty pismenka nez blikne cerna obrazovka a pak obrazovka s obrazkem startujiciho se win. Disk muze blikat z ruznych duvodu a pak prestat. Treba, ze odesel disk. Treba, kdyz je to ssd, tak odejiti disku je celkem mozne. Ale stava se to i u novych pc. Taky mohl odejit zdroj. Povytazena pamet. Deska. Nebo cokoliv dalsiho.

" Pocitac bol v zarucnej lehote jeden rok aj pol.  "
To samo o sobe je podezrele, minimum, aspon v cr je 2, lepe 3, nekdy i 5 let.

Pokud to je nove, v zaruce, tak bych sel do reklamace.
U desek a zdroju je zivotnost kondenzatoru limitovana starim. Pokud to mas nekde z bazaru a stalo to pred tim treba 5 let nekde v garazi... Tipoval bych to prave na zdroj, desku.

A potom je tu uzivatelska cast, cisteni. Pokud mas v mistnosti hodne prachu, pc na zemi, pak je dobre cas od casu vysat z pc prach, treba u meho nb po 2 letech v prasnem prostredi ostravska. Netoci se ventilator nebo pomalu, tak odmitne cokoliv startovat. Pripadne se to prilis zahriva.
Zahrivani muze nastat dost za horkeho dne a take za tepleho destiveho dne. Dest nejak mate cidla nebo je ridky vzduch a vic se to zahriva. Jenze ventilator nereaguje. Tak treba uprostred graficky narocne hry mas najednou blik a pc nechce startovat, dokud neschladne :) Velmi neprijemny zazitek, kdyz nevis, co se deje a proc to nechce startovat.

peter
Hardware › NTB do školy
24. 4. 2015   #201694

Jo, a treba tady provozuji zabezpecenou wifi sit. Pokud nejsi zamestnanec, tak se na wifi nedostanes. Kdo nema kartu pro normal drat a kabel tak ma smulu, pokud neda 2 dny predem vedet, aby mu admin udelal docasny ucet. Nekteri naivkove si mysli, ze kdyz maji doma otevrenou wifi, kam se pripoji kazdy na navsteve, tak, ze to ma provozovat i firma a riskovat hackovani a blokaci firemni IP :)

peter
Hardware › NTB do školy
24. 4. 2015   #201693

Acer, Aspiree (znacky na A), Lenovo, Fujistsu a spol jsou prosnule nespolehlivymi pc. Nevim jiste, zda stolni pc nabo notebooky. Ja mam duveru v Dell, Toshiba. Konkretne ted byla jakasi afera, ze jeden z tech dvou nabizel predinstalovany spy-ware. Cili, idealni by bylo mit vlastni instalacku win. Co se tyce win, tak pomerne slusne se mi chovaji ted win8. Mozna by se dalo jit do win10. Ale osobne mam z toho strach, protoze na ne delaji spoustu recenzi a bude to mit spoustu viro-der :)
Cad a 3Dmax jsou narocny sw, to vyzaduje grafiku aspon intel7, idealne spis herni grafiku.Tez je dobre mit hodne RAM pameti, aspon 6G, pri nejhorsim 4G. Radeji ozelet velikost disku (vetsinou totiz nenabizi disk i pamet velkou najednou).
Disk by mozna bylo dobre jit do ssd. Ale treba na hernim pc mam 7200 otacek obycejny. Ale ssd ma limitovany pocet zapisu, takze by se s nim nemelo hazardovat castou manipulaci s daty. Obvykle je resena partition tak, aby to vydrzelo 2 roky bezneho provozu. Takze, kdyz to budes setrit, tak i 5. Nebo lze snizit kapacitu a on pak nevyuzite misto pouzije pro opravne bloky. Konkretne jsem cetl clanek, ze pro serverove ssd se pouziva 2/3 pro data 1/3 nealokovana.

1000 euro, to je neco jako 27.000 czk :) Tolik nestal ani muj herni notebook, myslim :) Na alza.cz maji u mini notebooku limit 24.000 (nevim zda s dph nebo bez)

Taky muzes popremyslet, zda tam chces mit vga vystup kvuli promitani pres projektor. Nebo se to da mozna dokoupit jako rozsirujici karta, s tim nemam zkusenosti.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý