Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:1f7:b90f:84...–

peter
PHP › Chyba v nastaveni php ?
3. 8. 2015   #203962

2. Nez neco otevres, dobre je zkusit nejdriv fileexists.
3. pokud stejny program pouzivaji 2 lide, je dobre pouzivat flock a while se sleepem (viz priklad na php.net k funkci  fopen nebo flock), jinak o obsah toho souboru prijdes.

peter
PHP › ujel mi vlak ve webovém prog…
3. 8. 2015   #203960

Programujes to ty, udelej si to, jak ti to vyhovuje.

1. Nemusis, ale bylo by to lepsi. Kdyz to bude mit nekdo vypnute, zakazane, nemusi byt soucasti tve skupiny zakazniku.
3. Vzdycky je lepsi vsechny spolecne veci ulozit do jednoho php, treba konfig databaze + funkce pro login a pod. Ten pak naincludujes do vseho ostatniho. Stranky muzes ulozit do slozky pages/ a pak je includovat do sablony v index.

index.php?page=aaa
$page = array('aaa');
$page = isset($_GET['page']) ? $_GET['page'] : '';
$page = in_array($page,$pages)? $page : '';
$path = './pages/';
<html> ...
if ($page!=='' && fileexists($path.$page) {include $path.$page;}
else {echo 'error 404';}
</html>

4. "Míchání PHP kódu a HTML značek výstupu."
Tvuj program. V mem to nikdy nenajdes. Nejdriv zpracuji php a pak jej zobrazuji. Rychlost zobrazeni me a tve stranky za jinak stejnych podmink bude citelne lepsi u me. Pocitis to, az budes zobrazovat tabulku 1000 radku radek po radku. U mne to udela blik a tobe to se to bude zobrazovat radek po radku.
Nicmene, kdyz uz si takhle komplikujes prehlednost kodu, aspon pouzivej ob_start();. Rychlost zobrazeni pak bude podobne rychla.

5. Kdyz muzes, je dobre pouzivat kesovani. Treba, jestli znas hru rd2.cz, tak v dobe, kdy jsem to hraval, tak se tam kazdou noc generovali statistiky hracu a souboju. To by bylo ok. Ale kdyz pak statistiky prohlizis, tak vsem se zobrazuje stejnych treba 30 stranek se seznamem hracu a oni to cele soukali z db. Kdyby to ulozili do souboru a jen hledani resili pres php, tak se to zobrazuje asi 100x rychleji a nezatezuje tolik server. (Tam jsi proste dal listovat doprava doleva a on celou dalsi stranku resil pres db a php. dal jsi vyhledat sam sebe. Vyhledal pres db a opet stranku generoval z php a db. Silene. A ted si predstav, ze tech 2000 hracu, bylo treba 100 online a vsichni si prohlizeli statistiky. Protoze, to byl zaklad informaci. Sledavat nepratelzke tymi, jak si vedou, kdo je silny a slabi souper, ztrati valkou prilis uzemi a tak.)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý