Anonymní profil santa58 – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil santa58 – Programujte.comAnonymní profil santa58 – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2a00:1028:9194:e616:a185:...–

MySQL › MySql, Java - kombinování ví…
20. 11. 2015   #206550

Mně by php asi taky bavilo víc, líbí se mi že můžu někomu poslat link a může to být prostě webová aplikace, ale nesnáším sítě, a přijde mi že php má strašně složitou syntaxi, ruzné závorky, ty "dolary :D"  atd.,
Každopádně mi přijde blbost učit se více jazyků najednou, ale fakt je že mně php docela láká.

Chápu že nenalezení záznamu není chyba, ale stává se to chybou v momentě, když ten výsledek chci někam zapsat, nebo někde použít, v té aplikaci na ty slovíčka jsem to řešil pomocí cyklu, ale má to nevýhodu když tam je chyba už přímo v té databázi, že jí to například nenačte..

santa58
MySQL › MySql, Java - kombinování ví…
20. 11. 2015   #206544

#14 Kit
Aspoň něco to tvé IDE umí :)

:D

Myslím si, že s tím programem na slovíčka se ještě dá řádně vyblbnout. Ještě sis neudělal výběr náhodného slovíčka pro výuku nebo pro zkoušení.

Jasně, chci tam toho udělat hodně, to generování náhodného slovíčka tam mám(po stisknutí tlačítka nebo enteru se zkontroluje předchozí slovíčko, přidá to nebo ubere body a vygeneruje se další náhodné číslo od 1 do maximálního id databáze a načte se a zobrazí se, pak to čeká na vstup), můj další cíl byly právě jakési "sady slovíček", ale nakonec to udělám fakt jako jednotlivé tabulky. Ale hodně do bucoucna mám vymyšlenou databázi živatelů, něakou lepší administraci - v tabulce, zatím tam mám jenom přidání slovíčka

Nepřežeň to. Je toho hodně a mnozí se to učí celé roky.

Já taky, už zhruba dva roky, na začátku jsem začal s javou(byl to jedinný programovací jazyk o kterém jsem slyšel), učil jsem se jí podle tutoriálů na youtube, konzolové aplikace mně nebavily, a hned jsem chtěl na okna(to byla ta chyba),  nevěděl jsem o fx a Swingu, našel jsem prostě okenní aplikace a učil se Swing, který mi přišel strašně komplikovaný a přestalo mně to bavit. Po cca. měsíci jsem začal s C sharpem, bez konzole, rovnou v okně, to byl zase ten problém, parsování mi nic neříkalo, nechápal jsem to, pak zhruba další dva měsíce a začal jsem znova s javou, ale pořádně, zhruba před dvěma měsíci jsem začal fx, před měsícem databáze..

santa58
MySQL › MySql, Java - kombinování ví…
20. 11. 2015   #206541

Ještě bych se chtěl zeptat, k tomu tvému objektu databáze, co jsi mi tady navrhnul, a jak jsi psal o tom že try {} catch() {} je zbytečné, tak jak jde bez try, catch bloku udělat to, že když to bude hledat například id 343 které v databázi nebude ..co potom? Já jsem to mněl přes try, catch, boolean a cyklus..

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý