Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:26c:59ee:7c...–

peter
Java › Dešifrovanie/kryptografia
8. 3. 2016   #209170

Jenom jsem se nudil, v praci, trochu :) A ta sifra mne zaujala.

"ešte mám jeden oriešok" Tak, co tu neni, neexistuje :)
Pokud je text prepsany 1:1 na jine znaky a je dostatecne dlouhy, tak je mozne vyuzit k dekodovani poradi cetnosti znaku.
http://musilek.eu/…ekvence.html?…
(proste vytahnes nejakou knizku, zkopirujes tam text a ono ti to spocita poradi znaku; A totez udelas s tim textem, prepises ho na znaky, nechas si spocitat poradi a pak mas dve poradi s ruznym rozlozenim znaku; Otazka asi 5 minut na rozlusteni. neni to 100%, nektera pismenka muzou byt prehozena, ale uz by to melo dat srozumitelna slova)

Taky se muze jednat o sifru s mrizkami, kde by se pri dostatecne dlouhem textu dala pouzit cetnost znaku

_|_|_ a b c  j k l  s t u  a = _|
_|_|_ d e f  m n o  v w x  j = _.|
 | |  g h i  p q r  y z    s = _..|
(asi to nemam uplne spravne, ale orientacne to asi staci)

A pak jeste zajimava vec je mrizka derovana s otacenim. Jakoze si udelas treba 5x5. Jedno policko vybarvis a ostatni na stejne pozici po otoceni doprava proskrtnes. Takto pokracujes, dokud je co proskrtavat. Nakonez vybarvena policka vystrihnes a muzes psat zpravu. tady to resi programem :)
http://musilek.eu/…eissner.html?…

peter
PHP › Metódy
8. 3. 2016   #209169

Kde muze byt problem, kdyz auto v me garazi nekdy chytne a nekdy ne? Tak preci vemes to auto a dovezes ho k mechanikovi. Ten taky neumi z tveho vypraveni odhadnout problem :)

Pokud ma formular nastavenou metodu post, bude se odesilat pres post. Pokud mu to nejaky js nezmeni na get (treba pro listovani stranek tabulky). Pokud tam neni odkaz, ktery je get, prirozene. Pokud ten formular ma nastavenou nejakou metodu. Pokud tam nemas dva formulare v jednom. Pokud kod formulare negenerujes pres php s chybami, ktere ti pozmeni html kod tak, ze ve vysledku tam mas dva rozdilne formulare, jeden post, druhy get. Atd...

peter
JavaScript, AJAX, jQuery › Jak zobrazit obsah jednoho w…
8. 3. 2016   #209168

"něco podobného" - muze byt cokoliv, treba se to tykat erotiky dolich partii, nezajem :)

html: U iframe pomoci js lze nastavovat vysku, viz http://fpf.slu.cz/, ty clanky jsou iframe. Taky muzes pouzit frame. nebo object jako iframe.
php: file_get_contents si muzes stahnout jinou stranku, ale pak nepracujes na cizim webu, ale na vlastnim. cili, i vsechny odkazy bys musel doplnit.
js: V js je to neproveditelne, kvuli bezpecnosti ti nedovoli stahovat z jine nez tve domeny. Ale do sve domeny to muzes prevest pomoci php. Ale pak je treba proste prepsat linky.

Takove php reseni jsem pouzil tady
http://nora.fpf.slu.cz/…rame-fpf.php
Tvari se to jako stranky stranky FPF, ale je tam uplne jina adresa.

Ale proste pohybujes se na tenke hrane mezi dobrem a zlocinem. staci si registrovat domenu, ktera ma jedno pismenko jinak nez domena banky a vydavat se za banku, sbirat jmena a hesla uzivatelu :) Nebo to muzes pouzit k dobru.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý