Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:26c:48b5:b5...–

peter
.NET › Počet vykreslení za sekundu
17. 6. 2016   #211495

"hry přece dokáží vykreslovat na celou obrazovku klidně i 60 snímků za sekundu"
:)
Je treba si uvedomit, ze vykreslovani grafiky hry resi GPU a ne CPU. Kdyz hraji Lol, nemam nb v zasuvce, tak mi prepne vykreslovani pres integrovanou krafickou kartu a nedostanu vic nez 15-20 FPS. Na druhe graficke karte mivam i 30-150 FPS.

Pozadi formulare vykresluje prohlizec. Ten nema akceleraci pres GPU. Ale uz na om pracuji aspon pro video. Takze se tu bavme o realne hodnote, pri trose stesti, do 10 fps :)
Zmin se treba o tom, jaky  web prohlizec pro to pouzivas?
FF na obrazky pouziva canvas objekt. Tam by to melo vykreslovat rychle. A mozna to ma urychlene i pres GPU. Chtelo by to mozna googlem zjistit, jak resi video a streamovani pres ten google format.
IE je na tom hodne spatne s javascriptem a mozna i videem. A nebo to pousti pres media-player, ktery ma optimalizovany.

Full screen mod. To je dalsi vychytavka. V tomto modu se potlaci vsechny ostatni procesy pc a preda se hlavni priorita programu. Pokud je teda vic programu, tak tomu aktivnimu. Takze najednou mas vic prostoru pro vypocty a nebrzdi ti rychlost v pozadi programy jako skype, antiviry, viry a podobne smejdy.
Ale prekresluje se strasne moc pixelu, treba u mne 2000x1000, 2MPX. Cim vic natahujes obraz na velikosti, tim vic je pixelu. 1950x950 = 1.85MP (92%), coz muze byt 8% k rychlosti a jen pri ztrate okraje 25px na kazde strane (oramovani win okenka).
Z toho plyne, ze cim mensi plocha se prekresluje, tim lepe. Uzivateli bych nabidl moznost zastavit animaci a nestahovat dalsi stream (coz mne vytaci na youtube, ze si chces zkouknou tak 5s videa a dal uz ne a on stahuje zbytecne dalsi data tech par sekund nez se ti podari zmenit adresu stranky; zbytecna zatez serveru...).

Oc presne bezi? Mas video? Nebo hru? A nemohl bys to resit tak, ze je tam stabilni pozadi a jen prekreslujes urcite male oblasti?

Nebo ted jsou 4 jadrove cpu. Tam se da vyuzit vice vlaken, pokud ti nestiha dekompresor videa (ale nejspis to nepodporuje).

peter
Visual Basic › Kvadratická rovnice
17. 6. 2016   #211490

Pokud to pise chybu, tak je dobre napsat celou chybovou hlasku. Treba "undefined", "divide by zero". Pripadne ji zkopirovat nejdriv do google.

VB nepouzivam, ale bezne se odmocnina pise jako funkce sqrt nebo pow(x,0.5). A odmocnovat lze jen cisla >0.
g = ((-b) + e) / f ... f, delit lze pouze cislem <>0

Pripadne bych si do nejakeho labelu ci textarea vypsat vsechny vysledky
Label6.Caption = d
Label7.Caption = e
Label8.Caption = f atd

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý