Anonymní profil kuba – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil kuba – Programujte.comAnonymní profil kuba – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 88.101.151.–

kuba
Matematika › Dělení troúhelníků
20. 10. 2016   #213159

#3 peter
Tvrzení, že každý trojúhelník je obecný je bezesporu chybné. Znova opakuji, že jeho argumentace byla, že "pravoúhlost je nadřazená obecnosti". Kdyby přišel zákazník, že chce auto s hranatýma pneumatikama, já bych teda udělal pneumatiky kulatý a pak obhajoval, že jinak by to nešlo. To je ovšem můj osobní postup. Navíc...co bych se naučil, kdybych dělal věc, která nedává smysl ? Podle mně podstatně méně, něž kdybych dělal věc logickou.     "Proste je to trojuhelnik, neni treba upresnovat jaky." --- no jelikož podstatou onoho programu bylo právě rozlišení typu trojúhelníka....

kuba
Matematika › Dělení troúhelníků
20. 10. 2016   #213158

#5 JoDiK
Mé řešení, které jsem odevzdával nepřijal s tím, že je to špatně a mam to předělat. A moc se ti omlouvám za mojí gramatiku...snad budeš i po přečtení mého příspěvku dále normálně žít :) . V podstatě jsem se ptal jestli je vůbec možné mít kombinaci obecného a pravoúhlého trojúhelníka. Dle něho to nelze a když to tvrdí člověk, který má před jménem Ing. tak minimálně já o svém názoru alespoň trochu zapochybuju. To neznamená, že bych ho změnil a podřídil se jako ovečka.

kuba
Matematika › Dělení troúhelníků
20. 10. 2016   #213157

#6 peter
Troufám si říct, že dovedu. Strana ramen o délce 7,07106781186... (odmocnina z 50) a přepona o délce 10. Pokud se nepletu, tak jde o trojúhelník rovnoramenný, pravoúhlý. I program to potvrzuje.

kuba
Matematika › Dělení troúhelníků
19. 10. 2016   #213127

Ahoj, potřeboval bych poradit s možná primitivní věcí. Před několika týdny jsme ve škole psali program, který určí druh trojúhelníka podle uživatelsky zadaných stran. Program měl "vyplyvnout" jestli se jedná o trojúhelník 1) rovnostranný 2) rovnoramenný 3) obecný 4) pravoúhlý. Při trojúhelníku o stranách 5, 4, 3 (např. centimetrů) jde podle mého názoru o střet trojúhelníku pravoúhlého a obecného(různostranného). Obě definice odpovídají a tudíž by moje odpověď zněla, že se jedná o trojúhelník pravoúhlý, různostranný jelikož jde o dva různé druhy dělení trojúhelníka. Program jednal stejně jako já a vypsal v podstatě mojí odpověď. Problém nastával při konzultaci s učitelem. Ten tvrdí, že program je chybný a že správná odpověď je pouze pravoúhlý(dle jeho slov má pravoúhlost přednost před obecností). To samé tvrdí u trojúhelníka, který odpovídá definicím pravoúhlosti a rovnoramennosti. Následně jsem dostal pětku za neodevzdání programu. Kde je podle vás pravda ? Děkuji.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý