Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:26c:ec42:d6...–

peter
PHP › Stejná Opencart šablona ve v…
31. 10. 2016   #213291

Ale, co kdyz chces mit sablony odlisne? Kazdemu eshopu udelas vlastni slozku.

Muzes si vest zaznamy, co jsi kde pridal, zmenil. Coz evidentne nedelas. (svn a jine technologie, co umoznuji  verzovat soubory) Pripadne si udelat nejake vlastni FTP, kde bude aktualni sablona. Tu si stahnes a nakopirujes zpet + do eshopu. Pripadne muzes mit oboje eshopy a kdyz ta vec pro zakaznika nepujde, tak ji do original shopu nebudes kopirovat.

Tak, nastavit cesty urcite muzes.

V nejhorsim jde pouzit
include(url) nebo
echo file_get_content(url)
eval(file_get_content(url))
Jakoze, ty sablony v eshopu prepises, vse smazes a pridat jeden radek, ktery to bude tahat z url.

Jenze, jina url, to ma nevyhodu, ze kdyz treba nezaplatis hosting nebo udelas v php chybu, tak vsechny eshopy najednou prestanou fakcit :) Takhle, kdyz ma kazdy zvlast slozku a treba na jinem hostingu, tak n-1 shopu pojede a 1 vypadne. Tady by se pak tez vyplatilo svn, ze by ses vratil k predchozi verzi souboru.
Jenze, porad muzes neco posahat v db nebo prepsat nejaky soubor, ktery nemas pod svn hlidany. Proto je lepsi vest si vlastni verzovani jeste u sebe na disku. A zalohy, cele to treba zararovat/zipovat, pro jistotu. Jednou za cas i databazi nebo porad, jednou denne.

Ja treba, kdyz neco upravuji, tak se snazim to delat jen na jednom pc. Tam si to stahnu, zkopiruji do *.0. kazda zmena je pak *.1, 2, 3... Coz je hodne podobne verzovacimu systemu.
Blbe je, kdyz potrebuji udelat zmenu a nemam ten pc po ruce. To si pak poznacim nekde na papirek, mozna poslu na mail, zmeny, co jsem provedl, upraveny soubor. Ale proto se snazim nejdriv si stahnout prislusny soubor s eshopu. Porovnat s posledni verzi a kdyz je zmena, tak zvysim cislo. Cili, misto *.0 to zkopiruji treba na *.21, protoze 0-20 uz tam mam. A cas od casu to presunu do archivu a necham tba jen 2 posl verze.

peter
PHP › Jak udělat výběr přední stra…
31. 10. 2016   #213290

.htaccess

peter
Matematika › Usměrňování zlomků
31. 10. 2016   #213289

3 / odm(2 - odm(5))
odm 5 = odm 4 + nejake drobne, coz je vetsi nez 2
(2 - 2.neco) je zaporne cislo a nelze odmocnovat, jen jako imaginarni cislo
 

3 / odm(2 - odm(5)) ||| * odm(2 - odm(5)) / odm(2 - odm(5))
3 * odm(2 - odm(5)) / (2 - odm(5)) ||| * (2 + odm(5)) / (2 + odm(5))
3 * odm(2 - odm(5)) * (2 + odm(5)) / (4 - 5)
- odm(2 - odm(5)) * (2 + odm(5))
Ted se to da nejspis cele jen roznasobit. Za temi |||, to je vynasobeni jednickou.
1 = 9 / 9
1 = 3.6 / 3.6
1 = odm(2 - odm(5)) / odm(2 - odm(5)) ... tim si nejsem ted uplne jisty, protoze tam mas ty imaginarni cisla
1 = (2 + odm(5)) / (2 + odm(5))

peter
PHP › FB registrace
31. 10. 2016   #213288

Uvedom si jednu vec. Pokud pouzijes fb ucet a pridas k nemu dalsi informace, tak sbiras a propojujes informace. Z meho pohledu je tohle jednani zavazny prestupek vuci me osobe, osobnim informacem. Na techto informacich zavisi casto bezpecnost a zivot osoby. Pokud ohrozis muj zivot, chapu to stejne, jako bys mi bodal nuz do krku a jsem ochotny svuj zivot branit tim, ze dam nuz tobe na krk.
Proste se chovas jako pirat. Beres si, co se ti zlibi bez svoleni.
A i se svolenim je to proste strasne riziko. 99% si to neuvedomuje. Pospojovat informace a muze tomu cloveku vykrast bankovni konto, prevzit ucet na fb a pod.

Doufam, ze fb neposkytuje nazev uctu ani heslo zadne dalsi osobe, jenom pro ten script a neda se to z toho vycucat. Zpetne by mohl vracet jen a pouze id uzivatele, to cislo 12345678.

Mno, a jak by se to dalo slohnout? kupodivu spoustu sw i nastroje prohlizece, umoznuji udelat screenshot obrazovky. Pak se da analyzovat, vyhledavat text. Pripadne php umoznuje file_get_content, ulozit si www stranku. Z ni pak vycucat xml tag je snadne, cili, jmeno uzivatele.


Martin
"Email je podľa mňa jasný identifikátor, respektíve číslo profilu, :) Napr máš facebook.com/meno.priezvisko, ale niektorí majú profil ako facebook.com/12841991916 (a takéto číslo má každý profil) Jasne ho identifikuje (teda aj facebook.com/meno.priezvisko má ukrytý ten zoznam čísel)"
Ja ti nechci kazit radost, ale spousta lidi do 30 let ma nekolik emailu. Casem nektere nepouziva. Bylo by tedy dobre, aby sel email ve tvem programu zmenit. Spousta lidi ma pro mail pouzitou prezdivku. Lidi, co maji jmeno.prijmeni je malo. Ano, je dobre, kdyz firemni mail je jmeno.prijmeni@... nebo prijmeni@... Ale u soukromeho mailu je lepsi nemit zadnou spojitost s realnym jmenem. (coz sice zavani piratskym jednanim, ale chranis sam sebe, protoze servery to za tebe nedelaji)

peter
PHP › Počítání kliknutí na reklamu
31. 10. 2016   #213287

A dal? V cem je problem?
Predpokladejme, ze ty fragmenty kodu mas ulozene v nejakem php kodu. Ktery jsi zatajil.
Podle mne by to mohlo fungovat.
Takze, co na tom nefunguje?

"'%$time%'"; - z tama ti db nejspis % odstrani. Pokud ne, pak je tu error. A nejspis hodnoty jeste nejak escapujes pres mysql_real_escape_string pro mysql
http://php.net/…e-string.php

$ip_uzivatel = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']
Nejspis vis, ze tady na konci ti schazi strednik.

$time=(date("Y-m-d",$t));
Nejspis vis, ze zavorka pred date a pak na konci je zbytecna

Nespis si umis vypsat sql dotaz na obrazovku, zda je ok.
Nejspis ho umis zkopirovat do phpmyadmina a poslat do db.
Takze, predpokladejme, ze mas dotaz vyzkouseny a ze funguje. Tak, pak je otazka, kde je problem?

No, a pokud nic z toho nemas v programu, tak pak nevim, co tu delas. Inzerce, prace a zakazky je tema, kde se kupuji hotova reseni.

peter
PHP › Prihlásenie PIN-om
31. 10. 2016   #213286

Takhle, chtel jsem napsat, ze kod, ktery jsi poslal, by mel delat, co chces. Jen za urcitych okolnosti se bude chovat jinak. Ale to byl treba tvuj zamer a neda se odhadnout, jestli je to chyba nebo ne.

peter
PHP › Prihlásenie PIN-om
31. 10. 2016   #213285

Nerozumim tvemu kodu, co ti na nem nefunguje, ci funguje. .htpasswd je mnohem lepsi reseni.

Mas tam post formular. Vyplnis kolonku. Odesles.
To by mel prijmout php kod a vyhodnotit.
Formular se odesila na stranku index.php. Php kod by to mel v pripade shody pinu presmerovat na main.php
- Pri prvnim nacteni stranky neni postem nic odesilano, php vypise undefined pro radek s kodem: if($_POST['pin'] == $pin)... . Takze ti tam schazi kontrola, zda bylo neco poslano, prikaz isset, viz priklady v online php.net/isset dokumentaci.
- Po presmerovani na stranku pres header() se uz neprovadi zadny dalsi kod, ani nic nevypisuje. On proste spusti jiny php soubor. kod $t = file_get... tam mas zcela zbytecne, viz dokumentace a priklady na php.net/header. Ten kod bys pak mohl napsat do mail.php
- https://www.jakpsatweb.cz/…rmulare.html#…
U buttonu je odesilani jako default hodnota a nemusi se psat.

 

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý