Anonymní profil Stilgar – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Stilgar – Programujte.comAnonymní profil Stilgar – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.160.63.–

Stilgar
Python › Vyhledávání rekurzně ze stro…
31. 3. 2017   #215411

Ahoj,

Pouzivam pro vyhledavani/ porovnavani AVL strom ktery se prochazi rekurzivne.

Pri nalezeni schody vypisuju do konzole informaci o nalezeni. (to mi beha)

Ted se peru s tim ze bych chtel take vracet nejakou hodnotu pripadne menit promenou tridy AVL, kterou bych si pote volal. Pokud to nepude tak budu menit globalni promenou.

Potiz je ze pri kazdem volani si to dela co chce. Kdyz volam funkci pro porovnani nekolikrat zasebou (pokazde s jinou hodnotou pro hledani), tak poprve vraci implicitni hodnotu nastavenou na zacatku v __init__ respektive pri zmene promene a jejim vypisu (v bloku u if hotnota == klic) je hodnota takova jaka je pozadovana. Pote kdyz si volam tento parametr instance.promena (po dobehnuti metody v jine funkci) tak pri prvnim uziti funkce se mi do konzole vypise puvodni hodnota nastavena v __init__, tedy jako by nedoslo ke zmene parametru ikdyz by mel byt uz meneny. Kdyz ji pote volam jeste vicekrat tak uz pri volani instance.promena je hodnota jako pri vkladani a overovani v rekurzi.

Nemel by nekdo nejaky napad jak zajistit v rekurzivnim volani abych si mohl menit parametr, treba jednoduchy True | False nebo navratovaHodnota = "nalezeno" | "nenalezeno".

Dik za help

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý