Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:26c:f5f7:fd...–

peter
CSS › DIV presahuje floatovany ele…
16. 5. 2017   #216066

Div ma automaticky sirku auto. To prebira 100% nadrazeneho elementu strukturovane nahoru az po body/html, ktere ma pevne nastavenou sirku podle velikosti okna, pokud nema pres css jinak.
Kdyz floatujes, tak nastava nekolik problemu. Floatuji se vetsinou elementy s sirkou, treba fotky. Tam se to udela ok. Pak nekdo vymyslel, ze chce i obtekani textu a tam to zvorali a dodnes si s tim prohlizece neumi spravne poradit (krom tech starsich, tam uz se s tim autori poprali).
Text z toho divu ti to obteka. Z toho divu je ukrojeno z jeho vnitrniho pole, kam se pres css nedostanes. Ten text mas na vice radcich i pod tim menu. Jenze, kdyby i div obtekal, tak text bude cely i pod obrazkem vpravo. Takze div neobteka a tudiz jsou jeho okraje stale stejne.
No, a ted je otazka, co chces udelat. Chces aby i text pod obrazkem byl vpravo? Tak musis kolem divu vztycit margin nebo mu nastavit sirku + mozna ho tez i zfloatovat.

Myslim si, ze to funguje takto. Obal vnejsek div, obal vnitrek div, textove bloky slov floatovane. Cili, slovo je jako float a kdyz presahne konec radku, tak se spravne zalomi na dalsi radek. U vnejsu nastavujes marginy a border, u vnitrku paddingy. Ale pres css se na kazde zvlast neda dostat, jen jako celek. Coz je dost napikacu, protoze pak vznika ruzne nepredvidatelne chovani (protoze ne kazdy autor prohlizece spravne pochopil, jak to ma naprogramovat, aby se to chovalo predvidatelne).

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý