Anonymní profil LubikCZ – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil LubikCZ – Programujte.comAnonymní profil LubikCZ – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 81.200.57.–

LubikCZ
Inzerce › Prodám 8-bitové domácí počít…
26. 8. 2017   #217674

Nevěřícně s otevřenou pusou čtu vaše řádky, smekám před vámi, něčeho takové já nejsem a nikdy nebudu schopen. Připomíná mi to "výrobu" našeho MHB8080 od Tesly. Má ta vaše replika nějaký název nebo to nakonec zaniklo v propadlišti dějin? Jako třeba Kiššův 8bit PMD 85 inspirovaný HP-85. Koukal jsem také, že máte magnetooptickou mechaniku HP SureStore Optical 1300t, kterou mám také. To je asi jediné, co máme ve své sbírce společného spolu se zájmem o historický hardware.

LubikCZ
Inzerce › Prodám 8-bitové domácí počít…
20. 8. 2017   #217588

Takže třeba programovatelné kalkulačky od TI a podobně? Jinak já o hardwaru toho ještě spoustu nevím, ale stále si rozšiřuji vědomosti. K dispozici mám internet, ale i knihy a pak třeba vás. Mám třeba krásnou knihu Anatomie IBM PC od Jiřího Zápalky nebo třeba Velký průvodce hardwarem od Marka Minasiho. Máte spousty znalostí z doby, kdy jsem se teprve narodil, takže jste dříve narozený a tímto se tedy omlouvám za tykání. Neurazte se, ale myslel jsem si, že jste zhruba stejně starý jako já. Také vám děkuji za ty informace.

LubikCZ
Inzerce › Prodám 8-bitové domácí počít…
18. 8. 2017   #217542

Začnu hned s oldcomp.cz, jsem tam členem, stejně jsem členem ve skupině Old Computers na FB a i na high-voltage.cz a také na zx-spectrum.cz, takže mám poměrně široký záběr.

Co se týče cen na eBayi, to jsou evropské ceny a pokud nebudu mít evropskou mzdu, tak jdou tyhle ceny mimo mě. Až budu mít mzdu zhruba 40k, tak bude mít eBay smysl, do té doby je pro mě zapovězen (až na pár výjimek).

IBM mainframe budiž, i když je to zvláštní, že neměli něco od soudruhů ze sovětského svazu třeba v rámci RVHP. Ale díky za doplnění, člověk se furt učí.

Jinak moje začátky s počítači jsou právě u Didaktiku konkrétně typu M na začátku 90. let, takže je to de facto srdcová záležitost a mám tyhle typy tři, bohužel ne zcela v kondici a ten Kompakt se prostě nabízí, ale těch 7k bych fakt nedal. Ty HP-čka jsou krásné stroje a mít je ve své sbírce by bylo super, ale na ně nemám už tuplem, bych musel dělat celý měsíc přesčasy a protože už nejsem nejmladší, tak bych asi nedopadl moc dobře.

Ještě bych se zeptal, máš ve své sbírce něco, co u nás pravděpodobně nikdo nemá nebo to má jen hrstka sběratelů? U mě to vede třeba Olivetti ETS 2010, bohužel bez klávesnice nebo psacího stroje. Myslím, že tohle Olivetti u nás nikdo jiný nemá, ale třeba se mýlím, kdo ví? Ale o nikom jiném nevím.

LubikCZ
Inzerce › Prodám 8-bitové domácí počít…
16. 8. 2017   #217506

Jsou to krásné stroje. Od Atari jsem si nedávno pořídil XT-čko Atari PC3 8088. Bohužel bude vadný originální monitor, což mě sice štve, na druhou stranu se k němu dá připojit i jakýkoliv jiný. Zatím ale nemám patřičné místo na takové hrátky.

K tomu mainframu IBM, za dob socialismu by ho u nás měl kdokoliv těžko, spíš by ho ještě zavřeli za podporu kapitalistické Ameriky. Samozřejmě jsem myslel pořídit a mít ho v dnešní době. Jistě, je to absolutně nereálné, multimiliardář skutečně nejsem a ani místo, kam bych ho nainstaloval, nemám, ale sen je to krásný.

No a kolik by sis tak představoval za ty zbylé tři osmibity. Ne, že bych měl vyloženě zájem, ale kdo ví? Jinak dohady o ceně mě nijak nebaví, nejradši mám, když si prodejce napíše cenu sám. Teď mám v merku jednu zajímavost, pána jsem se také ptal na cenu a on, že neví, ať si nějakou určím. Když to je tak těžké. U nás je to vzácnost a od toho by se měla asi odvíjet cena, ale zase se to nemá přehánět. Třeba takový Didaktik Kompakt se běžně prodává za 7000, což je pro mě nemyslitelné, i když bych ho měl rád ve své sbírce, ale člověk si musí uvědomit, že jsou důležitější věci k zaplacení.

LubikCZ
Inzerce › Prodám 8-bitové domácí počít…
12. 8. 2017   #217436

#14 remmidemmi
SMEP (Systém Malých Elektronických Počítačů) PP06 je československý osobní počítač, který potřebuje obyčejných 220V ze zásuvky, žádná sálová záležitost, ale nějaký sálový mainframe od IBM by se mi taky líbil :)

LubikCZ
Inzerce › Prodám 8-bitové domácí počít…
9. 4. 2017   #215524

Šest let staré téma, ale neva, já jsem zrovna sběratel a nevěnuji se jen osmibitům, ale historickým počítačům vůbec. Ve své sbírce mám třeba ZX81 a jeho americkou verzi TS1000, dvě u nás velmi vzácné Olivetti a to ETS 2010 a Prodest PC1, dále mám Amstrad PPC512, PPC640 a NC100, pak třeba IBM PS/2 model 30 286 a model 55SX, dále mám několik československých počítačů SMEP, PMD85 nebo třeba Didaktik M a další. Mám dost široký záběr. Já nerozlišuji počítače na počet bitů. Pro mě to jsou počítače a buďto je do své sbírky chci nebo nechci, kritéria jsou různá, buďto je to vzácnost nebo mi chybí do nějaké série a nebo třeba jen z nostalgie. Ale za,ěřil jsem se hlavně na značky IBM a Olivetti, ale v poslední době mi k srdci přirostli počítače značky Amstrad. Je to vášeň a koníček, ale je to i poměrně drahé, ale většinou se peníze nějak najdou.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý