Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:258:50c5:ea...–

peter
PHP › Internetový obchod v nette
1. 11. 2017   #218295

jAkErCZ - Klid. Nenech se nasimi otazkami rozhodit. Ptame se, protoze nam unikaji zasadni informace.
Napriklad, KIT se te pta, proc to chces predelat pres nette framework? Ten samotny import muze byt proste extra php kod, jako do ted. Jen to musis upravit pro jinou strukturu db, xml.

1000 kc za ten kod mi prijde v pohode, pokud jsi s nim byl do ted spokojeny a delal, co ma. Neni uplne snadne takovy modul udelat. Je treba prave prozkoumat shop a zjistit, co a jak tam dela, insert kategorie, produktu, ...

A co ja vim, co vsechno ten kousek dela. Jsou tam 2 slozky, jedna asi se soubory, obrazky produktu.  Kategorie tam cislujes nejak rucne misto db, misto, abys tu tabulku vytahl z db (zpracujXmlKategorie).
Je tam kod, pridej kategorii, lvl 1, 2, 3. Pridej novy produkt. To je tam nejak 2x a jeste asi pro kazdou kategorii jine. Asi spatne navrhnute db tabulky. Pak tam mas deleni na vyprodej / novinka. Pole asi 20 polozek kolem ceny. 20 polozek kolem obrazku. A na zaver kod pro odstraneni diakritiky, asi kvuli presunu obrazku na server, kde diakritika nedela dobrotu. Prijde mi to celkem promyslene a slozite do toho zasahovat.

peter
Funkcionální programování › Jaký programovací jazyk zvol…
1. 11. 2017   #218294

Tak, s JS to neni tak lehke se domluvit, ale vetsinou se da reseni vygooglovat. Ohledne obrazku je vyhodnejsi pracovat s canvas. Ale ten zas nemusi prohlizece uplne podporovat. Ale lze to i resit jinak. Fakt hodne zalezi na tom, co ten program ma presne delat, kdyz se hleda reseni pro js.

peter
Funkcionální programování › Jaký programovací jazyk zvol…
1. 11. 2017   #218290

Kdybych to delal ja, volim, co znam.

php/mysql -> stranka ze serveru -> javascript pro cast u uzivatele na kresleni / autorefresh -> posle na server -> php / mysql

A ted je jen treba zvolit nejake usporne reseni, aby se odesilalo jen, kdyz uzivatel klikne odeslat nebo treba v casovem intervalu, pokud uzivatel udela zmeny (cili neco jako chatovani).
Pro zacatek se daji pouzit navody na Guestbook / Knihu navstev, mozna Pocitadlo zobrazeni stranky. To pak vic a vic komplikovat az do konecne podoby.

Zalezi na tom, co chces, aby to delalo, k cemu to bylo. Jestli treba budou skupinky uzivatelu, treba 30 skupin a v kazde treba 5 lidi. Kazda skupina pracuje se stejnym obrazkem, jen zmeny uvidi lide ve skupine, tak je databaze dobra (mysql). Jinak by se to samozrejme dalo resit pres soubory, ale to casem zjistis, ze neni dobre reseni. Pokud teda primo nepotrebujes ukladat obrazkova data (tam uz by slo o soubory, asi), ale jedna se treba o pridavani bublinek do obrazku nebo treba hrani piskvorku a tak.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý