Anonymní profil Marek – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Marek – Programujte.comAnonymní profil Marek – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 176.102.96.–

Marek
Java › Java - algoritmus
11. 3. 2020   #385631

Zdravím,

potreboval by som pomôcť s vymyslením vhodného algoritmu k takejto úlohe:
V poli budem mať uložené celé čísla, ktoré budú utriedené vzostupne a môžu sa opakovať. Metóda vráti, či existujú v poli dve čísla také, že ich súčet bude presne hodnota, ktorá sa zadá do parametra. 
Viem, že to ide urobiť vo vnorenom cykle, ale potrebujem to v čase lepšom ako O(n^2).

Ďakujem za akékoľvek rady.

Marek
Java › Java - rekurzia
21. 2. 2020   #385530

Ďakujem vám za pomoc

Marek
Java › Java - rekurzia
19. 2. 2020   #385514

Zdravím, 

potrebujem poradiť s takýmto problémom. Mám vytvorenú metódu, ktorá overí, či sú všetky prvky v poli rovnaké, ak sú vráti true, ak nie vráti false. Využívam pri tom rekurziu. Problém je v tom, že pri poli s veľkým počtom prvkov sa vyhodí výnimka StackOverflowError. 

Kód vyzerá nejak takto:

public static boolean theSame(int[] p, int odIndex, int poIndex){

if(odIndex == poIndex)
  return true;

return p[odIndex] == p[odIndex+1] && theSame(p, odIndex+1, poIndex);

Existuje nejaký lepší spôsob, ktorý by sa vyhol vyhodeniu tejto výnimky, teda, aby sa tá metóda nevolala toľko veľa krát?

Ďakujem za rady

Marek
Java › Dvojrozmerné pole - špirála
24. 11. 2019   #384796

Ďakujem :)

Marek
Java › Dvojrozmerné pole - špirála
23. 11. 2019   #384793

Zdravím, 

potreboval by som zapísať čísla z jednorozmerného poľa do dvojrozmerného, ale tak, aby čísla v tejto matici boli v tvare špirály. Čiže ak by pole čísel bolo napríklad [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9], chcem, aby matica vyzerala takto: 

1 2 3

8 9 4

7 6 5

Neviem ako zapísať cyklus resp. vnorený cyklus, v ktorom by sa to dalo urobiť. 

Ďakujem za akékoľvek nápady.

Marek
Java › Problém s princípom riešenia…
18. 11. 2019   #384688

Už to funguje tak ako má. Tiež mi napadlo takéto riešenie, len som to nejak nevedel dotiahnuť do konca. 

Ďakujem za pomoc.

Marek
Java › Problém s princípom riešenia…
17. 11. 2019   #384680

Zdravím,

potreboval by som vyriešiť takúto úlohu. Potrebujem vytvoriť metódu, ktorá zo zadaného textového súboru načíta bielymi znakmi (medzery, konce riadkov, ...) oddelené čísla v rozsahu typu long a vráti, koľkými nulami bude končiť súčin týchto čísel. 

Pri riešení nemôžem využiť triedu BigInteger. Neviem ako mám postupovať pri riešení, keďže súčin čísel zo súboru nemôžem uložiť do premennej (čísla sú typu long) a následne zistiť koľkými nulami sa končí. 

Existuje nejaké iné rozumné a jednoduché riešenie? 

Ďakujem za akékoľvek rady a odpovede.

Marek
PHP › Má zmysel sa učiť PHP?
6. 7. 2019   #383980

Zdravím vás,

chcel by som sa opýtať, či má význam sa učiť PHP a databázu MySQL? Má tento jazyk ešte budúcnosť alebo je čím ďalej tým viac na ústupe? Bolo by lepšie niečo ako Java alebo Python? 

Za akékoľvek vaše názory Ďakujem.  

Marek
C / C++ › Cyklus while v C
9. 2. 2019   #383045

#2 jerry
ok, už to funguje, ďakujem za pomoc

Marek
C / C++ › Cyklus while v C
9. 2. 2019   #383043

Dobrý deň,

potrebujem s niečim poradiť. Mám jednoduchý program na zistenie či je zadané číslo párne alebo nepárne. A chcem, aby sa po zadaní nepárneho čísla program zopakoval a znova vyzval užívateľa na zadanie čísla.

Prikladám zdrojový kód:

Připojen obrázek.

V tomto kóde po zadaní párneho čísla na prvý pokus funguje všetko ako má - program vypíše, že zadané číslo je párne. Po zadaní nepárneho čísla sa vypíše, že číslo je nepárne, "zapne" sa cyklus a program znova pýta ďalšie číslo. Ak ale zadám v priebehu tohto cyklu už párne číslo, program aj tak vypíše, že číslo je nepárne. Čo všetko by malo byť obsiahnuté v cykle, aby to fungovalo správne? 

Ďakujem za vaše rady.  

Marek
PHP › Odkazy v MVC
4. 11. 2017   #218348

No možno pre teba to jednoduché je, ale pre mňa to je teraz "trápenie". To ako si to popísal, tak zdá sa to byť easy, ale keď nemáš šajnu čo robiť, tak proste nezrobíš nič. Sám neviem čo mám robiť teraz. A to som chcel ešte aj CMS také jednoduché, ale to tiež asi nebude len tak. Každopádne ďakujem za to, že ste odpisovali a čo to poradili. 

Marek
PHP › Odkazy v MVC
4. 11. 2017   #218345

No keďže s php som začal len nedávno, tak vôbec neviem, či to je dobre alebo nie. Robil som to podľa videa, ktoré bolo publikované v roku 2011, takže áno je to dosť staré, ale myslel som, že keď to funguje, tak to nebude nejako extra vadiť. Takže teraz nemá zmysel ďalej pracovať s týmto MVC? Nemáte nejaký návod na jednoduché MVC, ktoré je ľahko pochopiteľné? Alebo bez MVC by to nešlo?, ale s tým, aby tá url adresa vyzerala ako chcem. 

Ďakujem za prípadné stránky alebo návody. 

Marek
PHP › Odkazy v MVC
2. 11. 2017   #218328

Ďakujem veľmi pekne.

Takže posielam vám tu adresu na môj súbor. Skúste sa na to niekto pozrieť. Dúfam, že je jasné, čo chcem docieliť, písal som to na začiatku, ale keby niečo bolo nezrozumiteľné, tak rád to vysvetlím ešte raz, možno lepšie. Skúste pracovať len s odkazmi matematika a ciselne_obory. Na ostatných nie sú ešte urobené odkazy. Keď rozkliknete matematika, tak tam je tých odkazov veľa a ja potrebujem aspoň na jednom príklade vidieť ako dosiahnúť url localhost/mvc/matematika/ciselne_obory ďalej si to už urobím. Keď mi to popíšete trocha, že čo, ako ste urobili, tak budem rád.

Tu je odkaz na súbor: http://files.uloziste.com/93227cc434be0753/ 

Prosím nezneužiť.

Ďakujem za pomoc.

Marek
PHP › Odkazy v MVC
2. 11. 2017   #218325

#10 Kit
Ďakujem za radu toto vyzerá byť celkom fajn. Skúsim to dať sem. Viete sa potom dostať k tomu súboru a stiahnuť si ho ? Ak hej tak to uploadnem na uloziste.com  

Marek
PHP › Odkazy v MVC
2. 11. 2017   #218320

Takže aké je teraz riešenie? Ja by som ti to rád poslal, aby si sa na to pozrel, ale stále neviem ako. Na github.com som pozeral, ale príde mi to trocha zložité - aj tým, že to je po anglicky, v čom nie som až taký dobrý. Bola by tu ešte aj taká možnosť, žeby som ti poslal všetky kódy tu, aj s tým v ktorom priečinku sú. Takýmto nejakým spôsobom by sa to možno dalo tiež. Alebo ak máš nejakú jednoduchú stránku kam ten súbor môžem nahrať, tak to urobím tak.

Viem, že to trvá už dosť dlho a asi ťa už s tým otravujem, ale fakt budem rád, keď dospejeme k nejakému výsledku. 

Ďakujem. 

Marek
PHP › Odkazy v MVC
1. 11. 2017   #218291

Ako ti tu pošlem celý priečinok? Dá sa to tu? Môžem ti dať môj fb napríklad a tam by som ti to poslal s celým priečinkom, kde mám to MVCčko a by si sa na to pozrel tak. Môžeme to vyriešiť takto? 

Ďakujem za odpoveď.

Marek
PHP › Odkazy v MVC
30. 10. 2017   #218260

Ešte chcem dodať, že si stiahni kód z druhej časti, čiže toto: PHP: MVC Tutorial Part 2 na tej stránke, čo som poslal odkaz.

Ďakujem.

Marek
PHP › Odkazy v MVC
30. 10. 2017   #218259

#2 peter
Stačí, keby si bol taký dobrý a stiahol si ten kód z tejto stránky https://jream.com/lab - to je ten jeho kód z toho videa. Mám to tak isto - štruktúru, všetko. Ja už moju stránku mám podľa seba urobenú, ale o to nejde. Ja by som si to predstavoval asi takto: v tom kóde má už odkaz napríklad na help. Keby si v tom help dorobil ďalší odkaz - to je jedno načo a aby ta url adresa vyzerala takto: localhost/mvc/help/hocico/. a aby si mi to poslal naspäť alebo urobíš screen toho, čo si dopisoval alebo tak nejak. Proste lebo, keď mám menu a v tom submenu, tak sa mi to tam hodí mať takto. Poprípade by si mi mohol vysvetliť ako sa robia napríklad ešte viac nazvime to 'viacstupňové' url adresy, že tam je napr. aj 5 lomítok a názvov. 

Keby si náhodou potreboval, tak ti sem môžem poslať aj konkrétne môj kód.

Ďakujem za odpoveď a dúfam, že mi s tým nejakým spôsobom pomôžeš.

Marek
PHP › Odkazy v MVC
29. 10. 2017   #218237

Dobrý deň.

Prosím, aby ste mi pomohli vyriešiť tento problém: Robil som MVC podľa tohto videa: https://www.youtube.com/watch?v=bQxvYs9yO7Y Neviem si rady s odkazom v submenu. Mám to tak, že keď kliknem napr. v mojom prípade na matematika, tak dostanem url adresu: localhost/mvc/matematika Na stránke matematika mám ďalšie odkazy a chcem dosiahnúť to, že keď kliknem napr. na rovnice tak dostanem url adresu localhost/mvc/matematika/rovnice Dúfam, že je to napísané zrozumiteľne. Bol by som rád, keby ste si to video pozreli aspoň od polovice, kde robí tie odkazy a keby ste mi s tým pomohli, že kde, čo a ako zapísať. Skúšal som to už nejak jak som si myslel žeby to mohlo byť, ale nezobrazovalo mi v header obrázky...neviem prečo.

Prosím vás, pozrite sa na to niekto, pre vás je to možno hračka. 

Ďakujem za odpovede. 

Marek
PHP › Problém s MVC
16. 10. 2017   #218130

Čo mám robiť, keď mi v minúte 3:53 v prvom videu vyhodí chybu Undefined index: 

Mám to tak ako vo videu, čiže: $url = $_GET['url'];
                                                    echo $url;

Marek
PHP › Problém s MVC
16. 10. 2017   #218128

Prosím niekoho o pomoc, musím sa s tým pohnúť, dosť to súri.

Marek
PHP › Problém s MVC
15. 10. 2017   #218121
Marek
PHP › Problém s MVC
15. 10. 2017   #218117

   

Robím MVC podľa tohto videa , všetko mi funguje ako vo videu. V pokračovaní, vo videu číslo 2  som pokračoval presne podľa videa. V minúte 1:48 dostane url adresu *****/mvc/ - zobrazí sa mu Array ( [0] =>  ) inside the index ctrl. Keď má url adresu *****/mvc/index - zobrazí sa mu Array ( [0] =>index) inside the index ctrl.

V mojom prípade to je takto: mám url adresu *****/mvc/ - zobrazí sa mi Array ( [0] => ) inside the index ctrl. Keď mám url adresu *****/mvc/index - zobrazí sa mi Array ( [0] => ) inside the index ctrl. 

Čiže problém je v tom, že sa mi nezobrazuje index. Myslím si, že to môže byť v tom, že to video je dosť staré a v kóde môže byť niečo pozmenené. 

Tu je môj kód:  

<?php
  class Bootstrap
  {
    public function __construct()
    {
        $url = isset($_GET['url']) ? $_GET['url']  : null;     

        $url = rtrim($url, '/');
        $url = explode('/', $url);

        print_r ($url);

        if (empty($url[0]))
        {
          require 'controllers/index.php';
          $controller = new Index();
          return false;
        }

        $file = 'controllers/' . $url[0] . '.php';
        if (file_exists($file))
        {
          require $file;
        }
        else
        {
          require 'controllers/error.php';
          $controller = new Error();
          return false;
        }
        $controller = new $url[0];

        if (isset($url[2]))
        {
          $controller->{$url[1]}($url[2]);
        }

        else
        {
          if (isset($url[1]))
          {
            $controller->{$url[1]}();
          }
        }
    }
  }
 ?>

Ďakujem za akékoľvek rady.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý