Anonymní profil Martin – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Martin – Programujte.comAnonymní profil Martin – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 195.28.154.–

Martin
Inzerce › Vykurovanie domu v3 cez inte…
31. 3. 2018   #220190

Webaplikácia inteligentného vykurovania domu. 


Systém ponúka prehľadné web rozhranie, kde je možné v reálnom čase prezerať stav vašej domácnosti (atuálne teploty, aktuálne stavy výstupov - čerpadlo a termostat kotla)

Systém je uspôsobený pre meranie 6 teplôt, z čoho sa jedna využíva pre termostat, ktorý spína pec. Systém pracuje s hysterézou 0.5°C. Pri nastavenej teplote 20°C začne pri 19.50°C kúriť a vo vykurovaní pokračuje do 20.50°C. 

Hysterézu je možné zmeniť. Druhá teplota je využitá pre vonkajšiu teplotu pre spínanie čerpadla vody (využitie najmä v chladných zimných mesiacoch). Všetko dokáže bežať autonómne - automaticky podľa logiky spomenutej vyššie. Na vyžiadanie je možné však stav zmeniť na ZAP/VYP, ako si žiada používateľ tejto webaplikácie. 

Grafy aktuálneho dňa samozrejmosťou s vývojom každej teploty. Teplotné čidlá je možné umiestniť na strategické miesta, napríklad na rúru teplej vody pre sledovanie teploty, na kotol, alebo do jednotlivých izieb.

Prehľadné web rozhranie je v šablóne ControlR, ktorá ponúka interaktívne prvky webu. Stránka je responzívna, prispôsobí sa aj mobilu (na širku), tabletu. Do web rozhrania sa používateľ prihlásuje loginom, ktorý si môže zmeniť priamo v systéme.

Celý systém ponúka:

Real-time dáta o stave domácnosti
Ukladanie dát do databázy (raz za 4 minuty s prepisom dát starších ako 2 týždne)
Nastavenie teploty pre termostat
Nastavenie teploty pre čerpadlo
Zmena vykresľovaných názvov v tabuľke (výstupy a vstupy)
Reset dosky na diaľku
Zmena prihlasovacích údajov
Grafy
V úlohe mikrokontroléra je doska NodeMCU v3 Lolin, teplotné čidlá DS18B20 na OneWire zbernici, 2 kanálové relé pre výstupy. Nutné uviesť adresu vášho webu pre správne nastavenie odtlačku certifikátu do kódu. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktujte.

Viac o projekte: https://arduino.php5.sk/inteligentne-vykurovanie.php

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Martin
Inzerce › Online meteostanica v2
31. 3. 2018   #220189

Ponúkam projekt meteostanice, ktorá funguje online na webe, kde je možné nahrávať dáta buď v reálnom čase, alebo v pravidelných intervaloch: 10-15min / zápis.

Dáta sa zapisujú do MySQL databázy, vďaka čomu je ich možné reprezentovať aj grafom, po určitom čase sa databáza premazáva (14 dní).
Prehľadné web rozhranie umožňuje prezerať posledné teploty v dynamickej tabuľke, prezerať grafy, maximá a minimá dňa/priemery teplôt, vlhkostí a tlakov, prognóza počasia na aktuálny deň podľa denného vývoja.

Prostredníctvom webu je možné meniť názvy miestností, kde sú senzory použité, meniť prihlasovacie meno a heslo k meteostanici, reštartovať danú dosku na diaľku.

Predávam kódy, súčiastky si treba obstarať samostatne.

Súpis súčiastok pre projekt:
DS18B20 1x
DHT12 (I2C zbernica), alebo DHT22 (digit pin)
BMP280 (I2C zbernica)
NodeMCU/Arduino + Ethernet shield

NodeMCU funguje i na HTTPS weby. Arduino a Ethernet shield iba na HTTP!
Info k projektu: https://arduino.php5.sk/…-arduino.php
Na vyskúšanie: https://arduino.php5.sk/meteostanicav2/

Martin
Inzerce › RFID stopky + Arduino - airs…
31. 3. 2018   #220188

Počas niekoľko hodinových eventov v extrémnych hrách typu Airsoft/Paintball/Nerf sa hrajú rôzne módy, napríklad King of The Hill, pre ktorý je tento projekt určený.

Každý tím získava body za dobu obsadenia daného bodu, resp za dobu jeho udržania. Využil som Arduino, RFID čítačku, LCD displej, hlásič a relé/samostatné ledky. 

Vytvoril som stopky s dvomi nezávislými časmi pre dva tímy, ktoré fungujú po priložení niektorej z kariet tímov práve pre štart času daného tímu. V praxi má každý člen tímu RFID kľúčenku, ktorú vie priložiť na čítačku a aktivovať čas. 


Čas sa pripočítava do momentu, kým nie je zastavený druhým tímom priložením ich karty, alebo organizátorom/rozhodcom, ktorý vie čas pauzovať, alebo špeciálnou kľúčenkou/kartou vynulovať. 

Hlásič signalizuje priloženie karty k čítačke a LED diódy/relé indikujú momentálny stav stopiek, signalizujú farbu tímu, ktorému sa čas pripočítava.

Projekt je určený pre neobmedzený počet kľúčeniek, teda sa dajú nahodiť celé tímy, organizátorov akcie.

Kľúčenky sú spravidla odlišené farbou pre daný tím. Relé sa využívajú v prípade, že sa používajú silnejšie svetlá/diódy pre signalizáciu aktívneho tímu, ktorému sa pripočítava čas.


Čas je vypísaný na displeji rozmeru 16x2 alebo 20x4. Systém je spoľahlivý a funguje v do max času: 999 hodín, 59 minút a 59 sekúnd. Je teda určený i na niekoľko dňové akcie tímov. 


K čítačke stačí ľahko priložiť kľúčenku, čas sa okamžite začne pripočítavať a druhému tímu sa zastaví. Organizátor zastavuje oba časy a začnú sa pripočítavať až po priložení niektorej z kľúčeniek hráča z niektorého tímu. 


Riešenie je univerzálne, raz sa kódy kľúčeniek do kódu doplnia a funguje to navždy. K projektu dodám aj schému zapojenia, potrebné knižnice a Arduino sketch v .ino formáte.


Predpoklad je mať:
Arduino Uno
LCD displej 16x2 alebo 20x4
Pasívny buzzer
2kanálové relé/Ledky
RFID čítačku MC522 (16.56MHz)
Kľúčenky/karty (kľúčenky reagujú okamžite, karty v určitej polohe)

Viac info k projektu: https://arduino.php5.sk/rfid-stopky.php

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý