Anonymní profil RomanZ – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil RomanZ – Programujte.comAnonymní profil RomanZ – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 82.142.121.–

RomanZ
Inzerce › Nabízím se jako 2D grafik pr…
13. 6. 2019   #383888

Hru je dobré nejdřív naprogramovat s využitím tzv. Programmer art (https://en.wikipedia.org/wiki/Programmer_art) a na takovém prototypu ověřit, že je to vůbec realizovatelné, funkční, a že je to sranda hrát. Teprve potom se vyplatí investovat do grafiky, zvuků a podobných pozlátek. Bohužel spousta nezkušených týmů začíná napřed s tím pozlátkem.

Doporučuju vstupovat jen do týmů, které už mohou něco ukázat. Svět je bohužel plný sebevědomých borců, kterí sice sami nic neumí, ale mají "skvělý nápad na hru" a potřebují "jenom" grafika a programátora :D Dát se dokupy s takovým člověkem je záruka, že Tvá práce poteče do kanálu.

RomanZ
Delphi › Více příkazu DELETE pro jede…
4. 12. 2018   #382513

Nastuduj si, co jsou to transakce.

START TRANSACTION, COMMIT a ROLLBACK

RomanZ
Návrhy na vylepšení › Obrázková Captcha je hrozná
8. 8. 2018   #381146

#4 Curo
Koukám že na jeden klik to je v Chrome. Ale jen někdy, někdy taky musím přes obrázky. V MSIE je to peklo vždy. Navíc i když tou Captchou projdu a píšu příspěvek, tak mne to po chvíli prudí znova.

Tohle už není jen ochrana proti spamu (za kterou jsem vděčný). To už je docela dobrá ochrana i proti neregistrovaným uživatelům. A předpokládám, že i kdybych se teď zaregistroval, budu se s tou srágorou muset trápit, než získám dobré hodnocení. Škoda.

RomanZ
Návrhy na vylepšení › Obrázková Captcha je hrozná
7. 8. 2018   #381128

Mám velký problémy dostat se přes tu obrázkovou capcha.

RomanZ
MS SQL › SQL příkazy
26. 6. 2018   #221489

Promiň, zadání jsem ani nedočetl, špatně je už ten samotný návrh tabulek. Název katedry v tabulce učitel? Rodná čísla jako primární a cizí klíče? Proboha dvacet let jsem ze školy venku a oni tuhle blbost s rodnými čísly pořád učí?!!! Primárním klíčem má být unikátní hodnota bez významu. Vinou bordelu na matrikách nejsou vždy rodná čísla unikátní a to nemluvím o cizincích, kteří RČ nemají vůbec, takže až budou na fakultě jazyků učit nějací rodilí mluvčí, chci vidět ty vazby s NULL hodnotou... Navrhni si ty tabulky nějak rozumně a pak sem ten příklad dej znovu, třeba poradíme.

RomanZ
MS SQL › SQL dotaz pro více tabulek
25. 5. 2018   #221132

Dotaz nad každou tabulkou seřadit podle ID (pokud ho máš autoinkrement) a nebo jiného vhodného sloupce (podle kterého poznáš pořadí vkládání). Z takového seřazeného dotazu vybrat první záznam (TOP 1).

Dotazy nad jednotlivými tabulkami k sobě lze slepit pomocí UNION. Nezapomeň, že jednotlivé dotazy musí vracet stejný počet, pořadí a typy sloupců.

Příklad, mám dvě tabulky - Test a TestSet:

SELECT * FROM (SELECT TOP 1 ID, Name FROM Test ORDER BY ID DESC) tbl1
UNION
SELECT * FROM (SELECT TOP 1 ID, Name FROM TestSet ORDER BY ID DESC) tbl2

RomanZ
Návrhy na vylepšení › Responsivní verze
26. 4. 2018   #220526

Ale jestli se slovem "responzivní" rozumí, že se stránka rozšíří/zúží podle velikosti okna prohlížeče, tak to samozřejmě ano. To nikdy nemělo být jinak a vůbec to nesouvisí s mobily.

RomanZ
Návrhy na vylepšení › Responsivní verze
26. 4. 2018   #220525

Občas se mi u některých mobilních webů stane, že se mi zdají méně přehledné nebo na nich chybí něco, co jsem ve stolní verzi používal. Pak je dobré, když má mobilní web jinou adresu než stolní, takže prostým zadáním jiné adresy si i na mobilu rozběhnu původní, stolní verzi webu. Na takových stránkách bývá odkaz "přejít na mobilní verzi" a to je fajn.

Co je hrozný opruz - když jdu na stolní web, on pozná že se na něj koukám přes mobil, a AUTOMATICKY mne přesměruje na mobilní verzi. To je na pěst. Nechápu, jak si nějaký javascript může myslet, že ví nejlíp, co já chci.

RomanZ
Vzdělání › Čo by mal zvládať tester?
19. 3. 2018   #220029

Jednoduchá práce prý :D

Tak pro začátek se podívej na

https://www.istqb.org/

jsou tam soubory ke stažení, podívej se aspoň na foundation level sylabus:

https://www.istqb.org/downloads/send/2-foundation-level-documents/3-foundation-level-syllabus-2011.html4

a budeš mít přehled, o čem to testování je. Neříkám že musíš mít certifikaci, prostě si jen přečti těch 70 stran a uděláš si představu.

RomanZ
.NET › Sériová linka v C#
19. 2. 2018   #219778

To omezení podle mne nesouvisí s komponentou z toolboxu, ale s fyzickým portem nebo jeho nastavením. Zkus se podívat, jestli nemáš možnost nějak nastavovat vlastnosti portu v BIOSu. A nebo ve Windows (Control panel, System,  Device Manager, Ports, tam by měl být ten port vidět a na záložce Port settings možná ta rychlost půjde nastavit). Nicméně, pokud rozcházíš nějakou komunikaci a pokud to umožní to zařízení, ke kterému se připojuješ, začínej na nízkých rychlostech. Teprve až Ti komunikace bude fungovat, zkus nastavit vyšší rychlost. Čím vyšší rychlost, tím bývá nižší spolehlivost. Vyplatí se začínat nízko. Jinak nevíš, jestli jsi to blbě naprogramoval, a nebo jestli je to jenom nespolehlivá linka.

RomanZ
Offtopic › Sluchatka s aktivnim potlace…
5. 10. 2017   #218012

Koukám že obyčejný mušle nebo špunty nezabraly?

http://programujte.com/forum/vlakno/32039-odhlusujici-sluchatka-v-praci/

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý