Anonymní profil peter – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil peter – Programujte.comAnonymní profil peter – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 2001:718:2601:258:d579:db79:3462:1332...–

peter
PHP › Folmular PHP - skladove miesto
17. 6. 2022   #390202

mimochodem, zda se mi o neco lepsi forku itnetwork.cz/diskuzni-forum-o-programovani nebo na jakpsatweb.cz

peter
PHP › Folmular PHP - skladove miesto
17. 6. 2022   #390201

Mas to napsane jako jeden husty text a pouzivas slova, ktery neproskoleny clovek absolutne nemuze rozumnet. Cili, zkus treba podrobneji rozebrat problem, co uz mas, co ti chybi udelat?Na zacatku jsi se rozepsat, ze potrebujes mas tak 4 sloupce. Pozdeji pises, ze chces vypsat tak 10 sloupcu, o kterych nebyla nikde rec. Clvek, ktery nedela skladovani nema tucha, o co go.
Treba bys mohl vypsat struktury sqlo tabulek z db a sql dotaz, ktery pouzivas ted, co vyprodukuje za tabulku. A jakou bys chtel, aby ten dotaz delal.
Takhle to vzdalene pripomina skolni ukol. Nic nemam, udelejte vse za mne. Odmenou vam bude me podekovani a vase deti muzou klidne hladovet. To ma do podani pomocne ruky dost daleko, ze? :)
 

"Chcel som si spravit databazu s pouzitim mysql a PHP"
"vyskladnenie som robil manualne v phpmyadmin"
Cili, nejakou databazi uz mas.

Tabulka, kterou chces vyrobit ma mit sloupce:
- ID,
- skladove miesto,
- nazov tovaru,
- pocet prijatych jednotiek,
- pocet vyskladnenych poloziek,
- skladove miesto vyprazdnené

"Ked nastane situacia ze vsetok tovar z prijatej dodavky sa minul zakrtavacim tlacidlom (alebo vpisanim hodnoty napr 0) sa tym padom riadok stane neaktivnym a nebude sa dat dopisovat pocet vyskladnenych poloziek."
Schazi ti tam carky a tecky a celkove se to spatne cte. V predchozim odstavci jsme se bavili o tabulce, ktera se ma zobrazit na obrazovku. Jenom text. Najednou zminujes nejake ovladaci prvky. Zadny takovy html formular nikde ve tve zprave nevidim. A rikas, ze maji byt nejakym zpusobem propojeny s tou tabulkou, asi.
Jenze, co rikas zavani trochu mozna javascriptem. JS pracuje na strane uzivatele. Cili, pokud ma neco zmizet, kdyz uzivatel klika, musis to rict serveru. Jenze, kdyz uzivatel klika a neodesle zmenu serveru, tak by na serveru takova zmena asi nemela nastat. A az pri znovunacteni stranky by to melo zasednout.
Nebo to prave chces interaktivni, ze to primo odecte ze serveru?

Nevim, ja jsem z toho dost zmateny.
Zkus si to nakreslit na papiry, formulas, tabulky, nejaka data a promyslet si, jak presne to ma fungovat a nevymyslet to z hlavy az ted na forku. Hlavne, vsechny ty podklady potrebujeme taky. A nejlepe, abys prisel s co nejvetsi hotovou casti. At tady nemusime resit html kod formulare, ktery si umis napsat sam. Nebo, tadulku do sql db, kterou si tam umis take vytvorit sql prikazy. Atd.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý