Anonymní profil Tomas_Dejmek – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Tomas_Dejmek – Programujte.comAnonymní profil Tomas_Dejmek – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 85.160.67.–

Tomas_Dejmek
C / C++ › Dobrá kniha o C/C++
2. 12. 2007   #56976

Asi nejlepší kniha která se zabívá podrobně jazykem C++ je Mistrovství v C++, je jak pro začátečníky tak pro ty co iž C++ znají. Je to pár měsíců co vyšlo její 3. vydání. http://www1.vltava.cz/store/GoodsDetail.asp?sCGoodsID=SE00839998 .

Dále jako velice povedená kniha mi osobně přišla publikace od Francise Glassborow, Naučtě se programovat! podrobný průvodce programování v C++. http://www.grada.cz/katalog/seznam/naucte-se-programovat/ Ta kniha se zabývá jazykem C++, ale k tomu aby se naučil čtenář kvalitně programovat, co už né každý kdo programovací jazyk zná umí. Po každém výkladu následuje úloha co člověku občas pořádně protáhne mozek a tak zlepší jeho schopnosti. A určité věci jsou vysvětlováný na grafické knihovně co sám autor vytvořil. Čili v tomto směru je také velice dobrá.

Dále ti můžu doporučit Myslíme v C++ jsou to 2 díli co na sebe navazují. Buďto můžeš koupit http://www.grada.cz/hledani/?def=p&hledej=mysl%EDme+v+C%2B%2B&hled_submit= a nebo si stáhnout originál Thinking in C++ které jsou jako volně šířitelný e-book v EN.

Pokud se ti nechce kupovat kniha, tak můžeš sáhnout po slušných tutorialech co vysí na internetu zdarma. Třeba jazyk C http://builder.cz/serial3.html a pak C++ pro ty co C už znají http://builder.cz/serial24.html čili to na sebe dokonale navazuje.
---------------------------
C++ je jazyk který stojí zato se naučit. Je OOP a s jazyky C# a Java si jsou velice podobné (C++ je asi z nich nejtěžší, ale když se ho naučíš, tak budeš moci skoro okamžitě začít psát v Javě či C# pouze po přečtení malé příručky, kde bude jenom seznam malých rozdílů, to vim z osobních zkušeností).

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý