Anonymní profil Jouda – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Jouda – Programujte.comAnonymní profil Jouda – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 160.217.217.–

Jouda
JavaScript, AJAX, jQuery › Jak zjistit obsah prvního na…
22. 1. 2008   #63692

To Petroff : Díky moc, rozchodil jsem to dle rady CommandraZ rady, pravda je že skript musí bejt v kžzdy podstránce uvnitř. Slyšel sem i něco o vyřazení iframu z budoucího xhtml. Což je skoda, pro určitý věci je to dost šikovná věc.

Netusil sem, ze existuje id_neco.location.replace - to mi značne ulehčuje práci. To jestli stranka má h2 nebo ne, je něco co sem chtě uvýst jako příkladl, dle čeho chci získat titulek, kdyz nemá, což muze bejt taky nutnej připad - nenačte se nic, ošetřím-li to vhodnou podminkou.

Stranky se však stejne dovršily do bodu, kdy je budu muset předelat. Comanderův zpusob má tu nevyhodu, ze se načítáni provadi vlastne dvakrát a blikne to. Způsob 2. má navíc tu výhodu, že můžu z hlavní stránky skrze odkaz poslat 2 odkazy a to ktere se má načíst jako hlavni i ktere do iframu/případ že budu mít odkaz na nějakou novinku v podsekci/. Druhým způsobem bych informaci asi musel uchovat v pod-html souborech, což by byla zbytečná práce.

Každopádně děkuju Vám oběma, moc jste mi pomohli..

Jouda
JavaScript, AJAX, jQuery › Jak zjistit obsah prvního na…
19. 1. 2008   #63118

To CommanderZ : Zkoušel sme to přes opener a tak podobně a nakonec jsem se mi to podarilo rozchodit přes ten parent.fce(); Moc díky za radu. Solution has been found..

CSS › Rozdilne zobrazeni v FF a op…
19. 1. 2008   #63105

To Manq : a tys byl od začátku borec?

Jouda
JavaScript, AJAX, jQuery › Jak zjistit obsah prvního na…
19. 1. 2008   #63099

To CommanderZ : Mam ještě dotaz, ten skript který chci umístit do onload udalosti toho iframu musí být umístěn v tom html zdroji toho iframu? Nebo kdekoli v nadřazeném dokumentu? Protože pakliže by byl v hlavním html, jak by potom mohl jednoduše přistoupit k tagům jiného html v iframe? A když do skriptu v html iframu umístím volání funkce nadřazeného dokumentu, bude ji znát? Sorry sem v tomhle nováček, v delfách bych si věděl rady..

Jouda
JavaScript, AJAX, jQuery › Jak zjistit obsah prvního na…
18. 1. 2008   #63094

To CommanderZ :

díkez, pravda ze indetifikatory sem si narychlo do tohohle fora vymyslel a uplne na to zapomel. Stranky mam zatim na disku, takze domenama to nebude, s tim nacitanim sem si to myslel. Dat to do onload iframu udalosti me napadlo, jen sem neveril ze skript z podstranky muze volat neco v nadrazene strance...

Jouda
JavaScript, AJAX, jQuery › Jak zjistit obsah prvního na…
18. 1. 2008   #63008

Zdravím všechny,
dělám webovou stránku, kde mám tabulku s odkazy a v ní vnořený iframe. Nahoře v tabulce mám skript, který mi podle id body generuje hráškovou navigaci. Tam nebyl problém. Problém nastal, když sem do hráškové navigace, chtěl doplnit text, který potřebuju získat z prvního nadpisu dokumentu načteného do iframu. Odkazy směruju pomocí vlastnosti target do iframu a při události onclick se snažím získat data pro přepis hráškové navigace. Nefunguje mi však zjišťování elementu dle id, protože použiju-li u iframe id - tak stránka nebude validní, použiju-li i atribut name - je sice validni, ale metoda getelementbyid nakonec neslysi ani na jedno. V době kdy se provádí skript pro vypsání hráškové navigace iframe nejspíš ještě není vykreslený - nevím. A teprve kdyby mi tohle fungovalo, jak docílit aby se mi text generovaný skriptem pro hráškovou navigaci přepsal po klinutí na jeden z odkazu. S tím už bych si ale poradil. Může mi prosím Vís někdo pomoci?

příklad:
<html>
<head>

<script type="text/javascript">

<!--

function Report-h2(WhichFrame)
{
var varFrame = document.getElementById(WhichFrame);
var text-h2 = varFrame.document.all.h2[0]; //všude píšou něco jiného nefachá však nic
//.... dal nevim
alert(text-h2);
}

//-->
</script>

</head>
<body>
<div id="navigace">/*zde je ten skript pro navigaci ve foru*/</div>
<iframe id="textframe" src="stary.html" ></iframe>
</body>

<a href="novy.html" target="textframe" onclick="Report-h2()"></a>
<a href="novejsi.html" target="textframe" onclick="Report-h2()"></a>
</html>

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý