Anonymní profil soul_draco – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil soul_draco – Programujte.comAnonymní profil soul_draco – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 193.86.110.–

soul_draco
Pascal › pomoc pri pascale
30. 5. 2008   #75468

Uznávám, že jsou tu lepší systémy, ale z řady Windows jsou Visty beze sporu ty nejlepší. Vzpomínám si, jak všichni kritizovali XPčka a jeli na Win98. Po roce, když jsem tyto lidi navštívil, všichni jeli na XPčkách a chválili si je, protože to byl 1. stabilní systém od Microsoftu. Hold lidé jsou xenofóbní a to, co neznají, je pro ně špatné...

S Windows Vista je to to samé. Šíří se fámy, jak se sekají, jsou pomalé a dokonce i zde na programujte.com se setkávám s uživateli, kteří radí, aby je nikdo nepoužíval, že se pod nimi nedá programovat. To je samozřejmě hloupost, naopak oplývají navými možnostmi, které usnadňují vývoj aplikací a zpříjemňují programátorům práci.

Pascal mám taky rád, ale už mu prostě definitivně odzvonilo, může za to spíše než Visty příchod 64 bitové architektury a DOSBox (jak tu také hodně lidí radí) je NAPROSTO NEPOUŽITELNÉ ŘEŠENÍ, protože Pascal je sám o sobě dost pomalý (např. BGI grafika - vykreslení obrazovky může trvat i několi sekund).

To Laaca: Ano, i windowsový FreePascal nejede ve Fullscreenu. Nemůžou za to však visty, jak si všichni myslí, ale výrobci grafických karet, kteří přestávají vydávat ovladače, podporující fullscreen u DOSovských aplikací. Ale věřím, že tento problém se vyřeší a možná již nějaké řešení existuje.

Proto všichni, kteří máte tyto problémy s Turbo Pascalem, přejděte buď na FreePascal, který je hojně podporovaný a tyto problémy se budou řešit, nebo přejděte na Delphi, kde je vše naprosto bez problému a zas tak veliký rodíl mezi Pascalem tam není.

soul_draco
Pascal › pomoc pri pascale
29. 5. 2008   #75286

TO Laaca: Freepascal má pod Vistama problémy s fullscreenem taky... Jinak Visty JSOU nejnormálnějším bezpečným a kvalitním operačním systémem a že nepodporují 20 let starý program není chyba. Musíš brát v potaz taky to, že na 64 bitové architektuře (která začíná být standard) už Turbo Pascal nespustíš vůbec, protože to zkrátka není možné pod žádným systémem. DOSbox je k ničemu, je to tak pomalé, že ani BGI grafika není možná kvůli pomalému vykreslování a problémech s kompilací. Čili si přiznejme, že turbo Pascal již totálně skončil.

Doporučuji jít s dobou a přejít buď na Delphi, nebo čekat, až FreePascal vyřeší problém s Fullscreenem, pokud již neexistuje nějaké řešení, ale zatím o žádném nevím.

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý