Anonymní profil Začátečník – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Začátečník – Programujte.comAnonymní profil Začátečník – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 194.138.39.–

Tazatel
.NET › WPF
20. 2. 2013   #171729

Můj problém je v tom, že jsem se dostal ve firmě na IT oddělení a začal jsem programovat a v ASP.net a tedy i C# :-D nicméně mně vždy lákalo c++, proto tedy řeším, až jednou z této firmy budu odcházet (cca 2 roky), jestli pak pro mě bude užitečnější ten c#(a tedy věnovat se mu i ve volném čase), nebo se věnovat doma c++? 

Asi každý rozumně uvažující člověk by se učil a zdokonaloval v c# když je to jeho náplň, že? :-D

joudikkk
Číslicová technika › VHDL ročníkovka
19. 4. 2011   #141129

Nejake mensi mam....

joudak
.NET › Form property
21. 1. 2011   #138009

Uz to mam, mel jsem v tom jinou chybku

Anonym
JavaScript, AJAX, jQuery › Detekce JS
22. 7. 2008   #80484

Víš, mě jen dojímá takové to: "Ale to je práce navíc...". Možná by bylo lepší si prostě jen někde stáhnout funkční kódy, protože očividně nemáš zrovna chuť se zabývat bezpečností a funkčností kódu, či nějak vylepšovat své aplikace... neber to zle, ale takhle na mě ten Tvůj příspěvek působí. -> Za málo peněz(námahy) hodně muziky...

› Text za obrazkem vyhledavac…
17. 7. 2008   #79703

To Ruda : Vzáno čistě logicky... je blbost, aby vyhledavač neviděl text za tagem <img> ... už jen proto, že plno lidí má pomocí obrázků řešeno menu... což by v praxi znamenalo, že by vyhledavač došel po menu a dál by už nehledal... to bych už spíše pochopil, kdyby vyhledával klíčová slova jen v meta tagu keywords nebo description... :)

Offtopic › Zkoušení
17. 7. 2008   #79670

To selkir : Tak to teďka bude potřeba... bo máme velký nával pracovníků z Asie... :smile3:

Offtopic › Bezdrátová klávesnice
11. 7. 2008   #79227

To selkir : Kterou konkrétně myslíš? Ten Logitech? No, chtěl jsem vědět, jestli je někdo nezná, případně jestli nezná ještě další...

Offtopic › Bezdrátová klávesnice
9. 7. 2008   #79081

Zdrávím. Vím, že se to už zde řešilo, ale nemohu to nikde najít, tak se zeptám znova. Potřeboval bych doporučit klávesnici. Bezdrátovou tak, aby myš/TouchPad byla/byl její součástí. Našel jsem Logitech diNovo Edge a Genius LuxeMate 810 Media Cruiser.

Začátečník
C / C++ › Zjištěni času souboru
27. 6. 2008   #78220

Zdravím... je nějaká možnost, jak zjistit v C++ čas vytvoření a poslední modifikace souboru??

Anonymní uživatel
Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess › hosting
26. 6. 2008   #78080
PHP › Tvorba složitých projektů
13. 6. 2008   #76735

No, tak to já si je taky snažím psát krátce... ale někdy se to hold zvrtne :-)

PHP › Tvorba složitých projektů
13. 6. 2008   #76727

To CommanderZ : Poslyš, neber to zle, ale nedělej ze mě zas tak velkého blbce :smile3: V databázích se sice nevyznám, ale editor znám docela hodně dobře... a ano, znám funkci replace. Jinak ta funkce se jmenuje pg_query. Já používám pouze klasickou mysql knihovnu... neboli všechno zadávám ručně... Jsem ten typ člověka, co si všechno radši napíše sám... sice zdlouhavě, ale sám.

PHP › Tvorba složitých projektů
13. 6. 2008   #76725

To CommanderZ : Jak by to mělo vypadat? já nevím... nějaká statistická funkce... já vím, blbý nápad :smile12:

No, já se obecně snažím, aby to udělalo to, co potřebuju... takže připojení k databázi mám v jednom souboru, který vždycky jen naincluduju... akorát nevím, jak bych potom přepisoval všechny možné funkce uvnitř skriptu... to by bylo asi na dlouho.

PHP › Tvorba složitých projektů
13. 6. 2008   #76719

Tak právě stahuju ten firebird a vyzkouším ho na localu... i když osobně si myslím, že v tom rozdíl hned nepoznám... nebo nemohli byste mi poradit, jak nejlépe komplexně otestovat databázi?

Neexistuje nějaká funkce / nějaký příkaz, který by běžel na všech databázích bez ohledu na obsah databáze tak, aby bylo možno zjistit chování databáze?

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76646

To CommanderZ : a je nějaký rozdíl mezi tím fulltextovým vyhledáváním a tím, když použiju klasicky like? Myslím tím teďka rychlostně...

PHP › Platnost a působnost $_SESSION
12. 6. 2008   #76638

To CommanderZ : Super, díky moc.

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76637

To CommanderZ : Fultextové vyhledávání nepodporuje? Aha, tak proto mi to nešlo nastavit :smile1: No, já dělám vyhledávání tak, že procházím tabulky a jako hledanou hodnotu udávám WHERE neco LIKE %hledane% ... jde to třeba i nějak jednodušeji, než zadávat pro každý sloupec? Jak teda funguje ten fulltext?

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76629

To Osiris : tím chceš prostě jen říct, že ta databáze není blbuvzdorná?

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76625

No, našel jsem jednu možnost... jelikož se bude jednat o pěrně velký a složitý projekt, tak stejně budu muset nejspíše brát dedikovaný server... a tam je možnost individuálních úprav... tak bych se teoreticky mohl domluvit se správcem. Jinak ohledně návratových hodnot. Není to náhodou i z části na straně programátora? Nevím, jak druzí, ale já třeba nespolíhám plně na databázi, ale návratové hodnoty si hlídám sám pomocí funkce. Nevím, jestli myslíš konkretně tyto návratové hodnoty.

S tímto velkým projektem je spjato i to, že budu muset dbát maximálně na bezpečnost projektu, takže veškeré tyto podněty jsou cenné, i když v této chvíli nezmění nic na tom, že používám MySQL, ale do budoucna...

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76621

To Osiris : Teďka se dívám na ten Firebird. Dokonce je zde možnost komunikace přímo přes PHP. To je pro mě výhodou :-) Ale mám další otázku, která se týká Firebirdu... a co podpora na webhostingu? Neznáš nějaký českžý hosting s touto databází?

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76620

To Osiris : No... upřímně řečeno... teďka se na jeden takový velký projekt chystám a chtěl jsem to spravovat přes PHP a v MySQL :smile20:

Jo, Oracle je dobrá databáze, ale celkem dost drahá, teda aspoň dle cen dva roky zpátky :smile10:

- funkčnost? Mohl by si uvést třeba příklad? Protože, jak jsem už psal, mám databázi pouze v MySQL.
- bezpečnost? Nezavísí to třeba i na použití SSL? - jen se ptám, protože si nejsem jist.

Jinak mám k dispozici použít 2 databáze:
a) MySQL
b) PostgreSQL

nebo c) Jiný hosting

PHP › Platnost a působnost $_SESSION
12. 6. 2008   #76619

Zdravím. Když mám stránku vytvořenou v PHP a používám v ní $_SESSION. Z této stránky pomocí JS (window.open()) otevřu další okno - jak je to s platností a použitelností $_SESSION? Když si nadefinuji něco do $_SESSION, mohu to použít v druhém okně? Nebo to musím předat nějaký jiným způsobem (cookies, url, soubor...)?

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76617

To Osiris : Neber to tak, že bych tím úplně zavrhoval, už teďka se dívám na ofiko stránky PostgreSQL a zkoumám syntaxe... ale nevidím v tom rozdíl. Proč je MySQL nedostačující? Nebo v čem jsou ty druhé lepší?

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76616

To Osiris : Nevím, já v ní dělám i velké projekty a bez problémů... Stačí a dokonce i pomáhá. A nevím, ale že bych používal jinčí databázi? V podstatě mám na výběr ze dvou databází... MySQL a PostgreSQL databázi... jaký je v nich rozdíl? Nevím, ani nemám potřebu to zkoumat... dokud mi stačí MySQL a vyhovuje mi, tak proč si komplikovat život?

PHP › Tvorba složitých projektů
12. 6. 2008   #76613

To All:
Zdravím pánové. KAždého z Vás znám z několika debat a mohu říct, že rozhodně o PHP nevím všechno, co určitě víte vy... takže možná Vám bude přínosem pohled sice pokročilejšího, ale né tak pokročilého. Jsem zastáncem PHP, ale netvrdím, že je to nejlepší jazyk na světe.

1) Nevím, proč každý porovnává C#, C++, C, Javu oproti PHP. Jak můře někdo porovnávat programovací jazyk vytvořený pro OOP se skriptovacím jazykem?

2) S PHP jsem spokojený díky jednoduchosti a flexibilitě. Zkouším teďka přejít na C++, ale mohu říct, že je to těžký boj díky zvyklostem z PHP, kdy je PHP zcela jiného formátu a nemusím tam složitě zadávat plno dalších věcí, ale mohu pracovat jednoduše.

3) Nesouhlasím s tím, že je PHP zcela zastaralé. Je fakt, že například neumí komunikovat s perifériemi (COM port, USB, atd.), ale zato jsem tam našel plno užitečných funkcí - GD knihovna, práce se Zip, pdf, atd.

4) Uživateli petrl bych radil, ať se krotí, protože v každém fóru, kam přijde, tak vyvolává nekonečný flame PHP vs. celý svět, i když nechápu proč. :smile19: Myslím, že už každý, kdo se s ním setkal pochopil, že on je tvrdým zastánce ASP.NET, tak to nemusí pořád dávat najevo, ale spíše předložit pádné argumenty, jako například Tomcat, CommanderZ a bukaj.

5) Chápu, že pro tak zkušené programátory je PHP podřadný, ale já mohu říct, že jsem se ho naučil využívat na maximální možné hladině. Čato v něm řeším věci, které by bylo možná lepší řešit v C++, ale i přesto se obrátím na PHP, opět díky jednoduchosti. Ale zatím jsem nenašel nic, co bych v něm nedokázal vyřešit.

6) Například uvedu jednoduchou věc. Komunikace s databází. Prolezl jsem snad celý Internet (tohle je ironická poznámka), ale nikde jsem nenašel jednoduchý a jasný návod, jak se připojit k databázi a zaslat tam SQL dotaz. V PHP jsem to našel za 5minut, z čehož 2minuty se mi načítaly stránky :smile1: Možná Vám to přijde jako blbost, ale ať už je PHP jakékoliv, tak má nejrozsáhlejší podporu u uživatelů, má snadno dostupný návod a přehledný, je lehké v něm začít psát a snadné se v něm orientovat.

- podotýkám, že nejsem tak zkušený jako vy, ale takhle to cítím já... možná, že až dosáhnu stejné úrovně znalostí v C++, tak budu mluvit jinak, ale zatím jsem s PHP spokojený...

PHP › php gd knihovna - čeština
19. 5. 2008   #74337

To DragonBehemont : teda ne, blbost... to je způsobeno tou chybovou hláškou. Ta hláška, že nemůže otevřít font znamená, že buď neodpovídají názvy souborů (soubor má jinčí název, než je uveden ve skriptu), případně je soubor umístěn jinde, než je ve skriptu určeno. Další možností je to, že někdy skript potřebuje zadat cestu takto "./arial.ttf", nevím proč, ale někdy to pomůže. Můžeš zazipovat celou složku, kde máš uložený tento skript a hodit ji sem jako přílohu?

PHP › php gd knihovna - čeština
19. 5. 2008   #74335

To paja : a v tom souboru máš pouze tento kód? Nic více tam není? Protože tato chybová hláška znamená, že jsi ze skriptu již něco zaslal na výstup. Nemáš někdo před tím header ještě třeba echo?? A nebo zkus přesunout header("Contentp-type: image/png"); úplně na začátek skriptu.

PHP › php gd knihovna - čeština
19. 5. 2008   #74319

To paja : Ještě pro vysvětlení. Funkce imagestring nevyužívá s původním nastavení font s českými znaky. Leda by sis na stránce

http://www.devtrolls.com/gdf_fonts/fonts.html?p1
našel český font (zatím tam žádný není), a pak jej pomocí funkce imageloadfont() http://de.php.net/manual/en/function.imageloadfont.php nahrál do GD knihovny. Ukazatel na tento font by si potom použil ve funkci imagestring() na druhé pozici, viz. kód.



<?php
$font = imageloadfont('bmreceipt.gdf');
$fontWidth = imagefontwidth($font);
$fontHeight = imagefontheight($font);
$text = "ěščřžýáíé ĚŠČŘŽÝÁÍÉ";
$im = imagecreate(strlen($text) * $fontWidth, $fontHeight);
$bgColor = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
$fgColor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 255);
imagestring($im, $font, 0, 0, $text, $fgColor);
header('Content-Type: image/png');
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>


PHP › HTML mail
19. 5. 2008   #74317

To JMM : Já jsem normálně využíval CSS styly a fungovalo to, ale problém byl u webmailů (seznam, centrum, atd.). Pokud měl adresát Outlook, tak vše fungovalo normálně - včetně stylů.

PHP › php gd knihovna - čeština
19. 5. 2008   #74316

To paja : Nepoužívej imagestring(), ale imagettftext():



<?php
$width=250;
$height=400;
$im = imagecreate($height, $width);

$bg = imagecolorallocate($im, 240, 240, 240);
$textcolor = imagecolorallocate($im, 0, 0, 0);
$font = 'arial.ttf';

imagettftext($im, 20, 0, 10, 20, $textcolor, $font, "ěščřžýáíé ĚŠČŘŽÝÁÍÉ");

header("Content-type: image/png");
imagepng($im);
?>


více info na http://de3.php.net/manual/en/function.imagettftext.php

C / C++ › C++ a MS Access
14. 2. 2008   #65898

Zdravím,

prošel jsem pomalu celé fórum, ale nikde jsem tohle nenašel - tak snad jen neduplikuju některé vlákno, které tu už je. Mám konzolovou aplikaci v C++ (OS Windows) a potřebuji se z ní připojit do databáze MS Access. NEvíte někdo příkaz k připojení a zaslání požadavku do databáze?

Díky předem

C / C++ › Chyba SDL
14. 1. 2008   #62370

To Jonyzz : tu jsem si stáhl, ale pořád to hlásí.

PHP › Pridanie textu na začiatok s…
4. 1. 2008   #60947

To hrach : taky možnost... na to jsem úplně zapomněl. Zdá se mi to, nebo sis dal za úkol kontrolovat mé příspěvky? :smile3: Jinak se přiznám, že o té funkci rewind() moc neznám, jelikož jsem jí nikdy nepoužíval, většinou jsem zapisoval na konec souboru.

PHP › SMS
4. 1. 2008   #60946

To hrach : Ano, je to velmi problematické, to moc dobře vím, protože sám takovou jednu bránu vytvářím. A co se týká toho odkazu, je sice starý, ale je to jeden z mála, který znám. Jinak, tato problematika je velmi složitá díky vývoji, který všichni operátoři dělají a jakmile změní skript, tak vývojař se musí přizpůsobit. To moc dobře vím, proto mám raději newsletter přes e-maily, případně informace pomocí nástěnky, atd. :smile1:

C / C++ › Základní znalosti pro tvorbu…
12. 12. 2007   #58246

Zdravíčko, jsem začínajícíc programátor C++ a měl bych jednu otázku. Vím, že pro tvorbu grafiky potřebuju například OpenGL (nebo Direct). Ale rád bych si ucelil názor, co se týká programování v C++. Pokud potřebuji vytvořit program, který by byl schopen mi na obrazovku vytvořit nějaké GUI, kde by uživatel mohl myší ovládat tlačítka, nebo klávesnicí volit směr a na základě tohoto měnit tlačítka (zbarvení, odstín, velikost, ...) co k tomu všemu budu potřebovat znát?

Možná se Vám můj dotaz zdá být trochu "zbytečný", ale rád bych měl jasno v tom, na co se hlavně potřebuji zaměřit.

Děkuji předem za veškeré ohlasy.
DragonBehemont

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý