Anonymní profil police – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil police – Programujte.comAnonymní profil police – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 91.127.135.–

police
C / C++ › sokety
26. 8. 2008   #83727

Ok dík
no ja používam istý c++ framework ktorý TCP/IP implementuje objektovo t.j. mam nejaku server triedu ta ma metodu accept ktora vytvori novy objekt typu connection (ktory predstavuje jedno spojenie). Akurat to prerabam tak aby sa kazde spojenie predalo novemu vlaknu ktoré bude mať na starosti komunikáciu s klientom a uzavretie spojenia (Doteraz som mal len jedno UI vlakno a jedno vlakno ktore v cykle bralo pripojenia po jednom). Len som chcel vediet ci tato implementacia je mozna t.j. ci je mozne na jednom porte mat otvorenych viac spojeni, kedze som si tym na zaklade mojich nie celkom idealnych vedomostiach o TCP/IP mal jasno, ale teraz uz viem ze ano (este raz dik).
Cielom mojho druheo prispevku teda nebolo, "ako na to", ale ako je to zhruba implementovane na urovni OS a samotneho TCP/IP, kedze pri mojom studiu som si nejaku takuto "fintu" nevsimol a rad by som to vedel (lepsie tomu rozumel, nerad totiz robim z vecami ktorím nerozumiem). Kazdopadne dik teraz tomu uz chapem

police
C / C++ › sokety
26. 8. 2008   #83713

hmm predpokladal som
ako to ale funguje? Spojenie TCP/IP identifikuje (podľa knihy ktorú som čítal) IP oboch účastníkov spojenia a port (klienta aj servera). Pokiaľ je ale možne mať v jednom čase na jednom porte viacero spojení musí OS tieto spojenia ešte podla niečoho rozoznávať (resp. samotné pakety musia niesť nejakým spôsobom informáciu o tom ktorému konkrétnemu spojeniu patria). Vie mi prosím Vás niekto ozrejmiť ako to funguje (čo som nepochopil/prehliadol??)

police
C / C++ › sokety
26. 8. 2008   #83710

Je možné na jednom serverovom sokete (jeden TCP/IP port) mať otvorených viacero spojení (každé v jednom threade), alebo je možné v danom čase len jedno (t.j. pre obslúženie 2. pripojenia je potrebné najskôr ukončiť 1.) ??

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý