Anonymní profil Kainashi – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Kainashi – Programujte.comAnonymní profil Kainashi – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 90.177.236.–

Inzerce › Nabízím své služby webdesign…
18. 10. 2008   #87757

Tundra napsal:
To Maniik : Teda nevim co máš za představy o mým názoru na CSS. Já mám k CSS velmi kladný vztah, ale to tabulkové řešení mi připadá jednodužší a každopádně je krartší.
A navíc co já vím tak tabulky jsou starší než CSS. Z čehož vyvozuji, že tabulky byly původně určené k řešení layoutu (spolu s rámy).



Tvůj vztah k CSS jsem odhadl podle toho, jak přistupuješ k řešení problémů. Místo toho abys napsal o pár řádek navíc (v tom odkaze, který jsem ti dal k dispozici, jsou i řádky které použít vůbec nemusíš - výsledkem je kratší kód než pomocí tabulek) a udělal to elegantněji a sémantičtěji, tak se radši na nějakou eleganci a sématiku vykašleš a uděláš to postaru.

To že jsou tabulky starší než CSS dokládá pouze to, jak byl dříve internet omezený. CSS vzniklo právě proto, aby nahradilo ty příšernosti, které se dají vytvořit tabulkami. Zkrátka, aby se oddělila forma od obsahu.

Je sice jen na tobě, jestli to budeš respektovat nebo ne, ale v každém případě to vypovídá o tom, jak jsi přizpůsobivý době a novým trendům. Těžko si bude někdo najímat někoho, kdo dělá stránky tak, jak se to dělalo před deseti lety.

Inzerce › Nabízím své služby webdesign…
18. 10. 2008   #87751

to Tundra: Nevím kde jsi vzal to, že v CSS je problém udělat třísloupcový layout tak, aby ten prostřední neměl pevně zadanou šířku. Problém je skutečně v tvé neznalosti CSS a pravděpodobně neznáš ani Google. Ale abych ti pomohl, tak jsem za tebe našel skvělou knihovnu už předpřipravených a lehce upravitelných stylů [1] a dokonce jsem ti tam přímo našel, jak v CSS udělat i ten tvůj požadovaný layout [2]. Javascriptu v příkladech si nevšímej, slouží tam pouze k vyplňování sloupců textem.
Snad ti to pomůže změnit názor na CSS, protože používat tabulky na věci, ke kterým nejsou určeny je fakt prasárna. Možná by ti nevadilo přečíst si něco o sémantice [3].

[1]http://www.dynamicdrive.com/style/
[2]http://www.dynamicdrive.com/style/layouts/item/css-liquid-layout-31-fixed-fluid-fixed/
[3]http://www.semantika.name/

Kainashi
Offtopic › Nosíte brýle?
27. 9. 2008   #86084

Od sedmi let (v prosinci mi bude 19) jsem sedel u PC neco kolem 6-10 hodin denne (od te doby vlastnim jen CRT monitory) a porad vidim velice dobre a nemam pocit ze by se mi to zhorsovalo... Dokonce vidim lepe nez ti, kteri rikaji ze si tim akorat kazim oci a radsi kvuli tomu u PC nesedi a pritom musi nosit bryle...

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý