Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.comAnonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 77.240.190.–

Petr
Právo a podnikání › Užití cizí grafiky (ikon) v…
24. 12. 2008   #92595

Tohle jsem psal já, zapomněl jsem vyplnit kolonku jméno.

Anonymní uživatel
Právo a podnikání › Užití cizí grafiky (ikon) v…
24. 12. 2008   #92594

Tak to je skvělé, no možná do budoucna bych mohl dodělat podporu pro volbu vzhledu aplikace, nebo prvně jen změnu ikonek. Aspoň bude na výběr. Takže 3 sady jsou vyřešeny, Oxygen vypustíme (alespoň dokud nebudu měnit licenci), ale ty CC a Tango je mi opravdu záhadou, dost projektů tuto sadu používá, tady je jejich Showroom: http://tango.freedesktop.org/Tango_Showroom a myslím že až na VMWare Workstation jsou to všechno open-source projekty. Nevim.

Petr
Právo a podnikání › Užití cizí grafiky (ikon) v…
23. 12. 2008   #92515

Zatím žádnou ze "svobodných" licencí užít nechci, možná až bude míň času, tak bych ten program hodil pod GPL, trochu komunitní práce. Ale první release programu a další, budou jako obyčejný freeware.
LGPL jsem pročítal, ale ten český překlad vypadá, jako kdyby to dělal stroj. Můj program bude ty ikonky používat jen jako "ozdobu", nebudu je nijak upravovat, program od nich nebude nijak odvozen. Tudíž uvažuji, že ten program buď uživá knihovnu nebo je na ní založen. Ta licence je prostě dost spletitá. Asi do Credits uvedu autory a bude hotovo.
Co se týče Oxygen ikon a GPL licence, tak tam mám asi smůlu, musel bych ji asi taky změnit. No a co se týče CC a Tango ikon, tady na fóru jsou použity a nevidím, že by tu byla změněna licence na CC.
Vista Icon Pack je v pohodě, tam žádný problém nebude.

Petr
Právo a podnikání › Užití cizí grafiky (ikon) v…
23. 12. 2008   #92501

Dobrý den, mám následující problém. Programuji freeware aplikaci a chci do ní použít nějaké ikony (do menu, apod.), aby vypadala lépe. Na internetu jsem si našel pár "dobrých" iconsetů, jenže se nemohu vyznat v jejich licencování. Většinou jsou to iconsety ve výchozím stavu pro Linux, ale lze je protovat i na Win, apod. Vybral jsem si tyto iconsety:
Crystal Project Icons - LGPL (http://www.everaldo.com/crystal/)
Oxygen Icons - GPLv2 (http://www.oxygen-icons.org/ a novější http://www.kde-look.org/content/show.php/Oxygen+Icons?content=74184)
Nuvola Icon Theme - GNU LGPL 2.1 (http://www.icon-king.com/projects/nuvola/)
Tango Desktop Project - Creative Commons Attribution Share-Alike license (http://tango.freedesktop.org/Tango_Desktop_Project)
Vista Icon Pack v3 - freeware (but notify author and add to credits) (http://kudesnick.blogspot.com/)

V aplikaci nechci použít všechny ikony, ale pouze vybrané (ty které potřebuji). Dále prozatím nechci měnit licenci programu, tj. prozatím nechci zveřejňovat její zdrojový kód a nechat ji jako freeware.
Oxygen Icons - nejspíše nemůžu použít, právě kvůli tomu, že nechci měnit licenci.
Vista Icon Pack v3 - použít můzu, akorát musím napsat autorovi, že hodlám použít jeho dílo a zmínit jej v Credits.
Crystal Project Icons a Nuvola Icon Theme - nemůžu se vyznat v LGPL, jaká část se na mne vztahuje, tedy jestli se jedná o dílo odvozené, dílo používající knihovnu, či dílo založené na knihovně, nebo úplně jinak.
Tango Desktop Project - nové CC licence nechápu, attribution znamená nejspíše zmínit autora v Credits, share-alike asi znamená distibuovat následné dílo se stejnou licencí. Na tomto webu se ale Tango ikony používají, ale licence není stejná...

Můžete mi prosím vysvětlit, co musím udělat, abych ten který iconset mohl používat. Děkuji,

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý