Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Anonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.comAnonymní profil Anonymní uživatel – Programujte.com

 

Příspěvky odeslané z IP adresy 89.102.145.–

OS - GNU / Linux › Používáte linux????????
15. 3. 2009   #97342

To Andriel : HH Vista je rozhodně robustní (a Linux je taky vždyť Ubuntu ma v repositáři přes 25 tis. balíčků) :-D ale ne že by to Vista potřebovala, vždyť má v sobě integrovaný knihovny který nikdo nepoužívá už 7 let a už ani sami vyvojáři neví k čemu mají byt, ale radči to tam nechají, co kdyby je náhodou někdo používal nebo chtěl použít. Osobně se s Vistou setkávám jen u bratra na NB (a má výkonnější a profesionální železo než já) a sem rád, že ji nemusím používat jako on protože je to prostě pomalý. Doufal jsem že s tím ve Win 7 něco udělají, ale co říkají lidé, které znám a zkoušeli betu, tak to zase není žádná sláva tak snad v další generaci. Každopádně když ti windows vyhovuje více tak proč jej nepoužívat, že?

HH K argumentu, že Linux má 1-2 procenta uživatelé, tak to zase není tak jak se zdá, stavíš na neznalosti a omezenosti lidí. V jedný firmě děláme kvůli šetření postupný přechod na Linux a sami zaměstnanci když trošku poznali jak to funguje, a že to funguje minimálně stejně dobře, tak (a to jsou v it naprostý BFU) za námi chodí abychom jim udělali kurzy v používání tučňáka, aby jej mohli lépe využít a 90% z nich již doma mají dulaboot Linux vs Win což by normálně nikdy neměli, protože se s Linuxem nesetkali nebo neměli impulz se s ním učit. Prostě to nejhorší při přechodu je učit se s novou věcí. Ale to máš všude. K ježísku můj otec dostal nový mobilní telefon a dokonce února tahal furt ten straej protože se nechtěl učit s novou věcí,...

OS - GNU / Linux › find - soubory NEvlastnene u…
15. 3. 2009   #97339

tak nejjednoduší to bude vzít pospátku :-)

aby ses zbavil cesty použij tenhle příkaz

find /media/data -name data.txt -printf 'Name: %8f\n'


no a pokud chces vyhledat jen soubory patrici uzivateli root tak pridas
find /media/data -name data.txt -printf 'Name: %8f User: %10u\n' | grep root


a pokud chces vsechny jen ne ty co patri uzivateli root tak prikaz obohatis o
find /media/data -name data.txt -printf 'Name: %8f User: %10u\n' | grep -v root



nevyhodu to ma :-D soubor se nesmi jmenovat root :-D ale vetsinou by to melo stačit :-D urcite se to da resit i jinak a lip :-)

OS - GNU / Linux › ATI Radeon 4350
15. 3. 2009   #97329

Mě osobně taky více vyhovuje Gnome, ale to bude spíše zvyk protože KDE 3 sem zavrhl a na Gnome si zvykl a KDE 4 je něco jinýho :-D. Ono to co vypadá lépe tak v základu KDE 4 bych řekl vypada lépe než Gnome (zvášť to v Ubuntu), ale jde o to jak si to kdo předělá. Moje plocha vypada takhle:



Tak to reinstalování to se časem poddá až přijdeš nato co ti a tvýmu železu vyhovuje nejvíc :-)

OS - GNU / Linux › ATI Radeon 4350
14. 3. 2009   #97257

No a nepomohlo by pouzivat novejsi KDE? vzdyt KDE 4.2.1 je konečně považováno na natolik stabilni, že se je zrazeno i do Slackware. Obsahuje opravy chyb atd,... jinak muzes zkusit naopak stahnout starsi verzi ATi ovladacu, osobne sem s ATi 2400 XT nemel problem kdyz jsem zkousel KDE 4.2 s ovladacem ATi 8.9

PHP › Odstranenie tagu <big />
28. 2. 2009   #96207

HH k tomu kodu co jsi poslal :-D tak nez bezhlave začneš používat funkce tak si tu stránku aspon přečti :-D

Popis
string strip_tags ( string $str [, string $allowable_tags] ) # tot format prvni agrumet je ten retezec ten tam musís dát je to poviný, druhej argument je nepovinný a když neumís anglicky tak zkus použit slovník na allowable připadně čti dál,...

Volitelný druhý argument můžete použít k určení tagů, které se nemají odstranit.

viz první link co sem poslal takze kdyz do toho kodu napíšeš neco jako tam maš tohle
$odstranit_problemBIG_function = strip_tags($odstranit_problemBIG_form, '<big>');
tak se to snaží odstranit všechny tagy až na ten <big> + jak tam mas ten var_dump() tak to mi prijde taky dost divný pokud vím tak to je vytisknutí informace o proměný a ty chces jen uložit do dtb tak to tam být vubec nemusis.

takze by v melo stacit tohle k odstraneni toho tech znacek:



$_POST["comment_form"] = strip_tags($_POST["comment_form"]);
my_query("INSERT INTO tabulka VALUES (".$_POST["comment_form"].") );


btw dobrý jsou taky posty co posílaj lidičky k ty funkci vetsinou vidis jak to funguje v praxi :-)
viz:

$data = '<br>EachNewLine';
$new = strip_tags($data, '');
var_dump($new); // OUTPUTS string(16) "EachNewLine"

jinak muzes použit co navrhuje marioff vypada to zajimave akorat si to jeste nekde nastuduj co tam presne dela at vis jak se to tvori jinak zitra budes vedet prd a v tom druhym kodu
$_POST['comment_form'] = str_replace("<","<",$_POST['comment_form']);

$_POST['comment_form'] = str_replace(">",">",$_POST['comment_form']);

ma byt misto >,< & g t ; (bez mezer) (a ekvivalent) on to tam urcite ma jen se to prelozilo, jen aby ses nedivil :-)

PHP › Odstranenie tagu &lt;big /&gt;
28. 2. 2009   #96199
Anonymní uživatel
OS - GNU / Linux › Kdo mi poradí jakej Linux si…
8. 2. 2009   #94362

To silent : Pokud nemáš zkušenosti s GNU/Linux tak bych doporučil distribuci Ubuntu. Prostředí Gnome je přívětivé a uživatelům MS W relativně blízké. S wiki.ubuntu.cz získáš rychlou pomoc při řešení nejběžnějších problému a na forum.ubuntu.cz připadně doladíš co na wiki nenajdeš. Pokud se jedná o další distribuce co jsi nadhodil tak podle mého názoru Kubuntu s prostředím KDE 4 by byla dobrá volba, ale na práci v tomto prostředí si musíš chvíli zvyknout, ze začátku můžeš být trošku ztracen. Fedora i Madriva jsou taky fajn každopádně pro začátečníka si myslím, že Ubuntu je ta lepší volba. Každopádně si je můžeš vyzkoušet (nejjednodušší je asi pomocí virtuálboxu) a pak se rozhodneš která distribuce ti sedí více :-)

(osobně používám Ubuntu a často český Slax jako Live CD do kterého si jednoduše přidáš vlastní moduly a můžeš řešit různý problémy třeba od zjištění hesla ve woknech po opravování diskových oddílu případně dolování dat z něj.)

 

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý