× Aktuálně z oboru

Vychází Game Ready ovladače pro Far Cry 5 [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018040603-vychazi-game-ready-ovladace-pro-far-cry-5/ ]

DVD-RAM Driver

[ http://programujte.com/profil/27-jiri-chytil/ ]Google [ ?rel=author ]       zatím neprovedena       4. 6. 2005       24 629×

Jak pracovat s tímto programem a s formátem DVD-RAM ..

Formát DVD RAM je opravdu vychytávka - tento systém vám umožňuje používat disk RAM jako harddisk. To znamená že nemusíte chystat kompilace, ale stačí dát Ctrl+c a Ctrl+v nebo jen odeslat na disk. To je opravdu vynikající na zálohu dokumentů. I když rychlost zápisu není zrovna valná (3x) , musím tento formát hodnotit velmi kladně.

V jeho prospěch hovoří mimo jiné i možnost až 100000 přepisů.

Ale pozor - problém může nastat, pokud se disk budete snažit naformátovat obyčejně přes Windows. Tyto disky totiž potřebují zformátovat do souborového systému UDF (Universal Disc Format), ten je optimalizován pro disky velkých kapacit.

Jsou dva formáty:

UDF 1,5 ten je vytvořen pro přenos dat mezi jednotlivými operačními systémy třeba Windows a Macem.

A formát UDF 2,0 ten je vytvořen pro přehrávání v DVD rekordérech.


Abyste disk zformátovali na formát UDF, potřebujete prográmek DVD RAM Driver - ten není problém najít na internetu. Potom jej jednoduše nainstalujete. Vyžaduje restart PC. Potom si najdete zástupce s textem DVDForm v nabídce start, implicitně ve složce DVD-RAM >> DVD-RAM Driver. Kliknete a uvidíte následující Okno:


Pokud tedy máte v mechanice vloženo médium DVD-RAM. Jinak se vám v prvním řádku zobrazí no disk. V něm si nastavíte co a jak. První řádek je výběr mechaniky. Ve druhé řádku je výběr formátu. Pokud chcete pálit pro DVD rekordéry je vhodný UDF 2.0 a pro PC stačí UDF 1.5. Fat32 nedoporučují kvůli nutnosti používat další software. V posledním řádku si můžete DVD-RAM pojmenovat. Poslední nastavení je možnost buď naformátovat jen tabulku UDF nebo naformátovat fyzicky celý disk. Stačí formátovat jen tabulku UDF tato operace trvá jen pár vteřin. Pak už stačí jen stisknout Start a chvilku počkat. A už na DVD můžete ukládat kvanta dat.












Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2005060704-dvd-ram-driver/ ].