Chystáte se na Invex?
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chystáte se na Invex?Chystáte se na Invex?

 

Chystáte se na Invex?

Google       Google       24. 10. 2005       12 321×

Pokud se chystáte na Invex, snad se vám budou hodit nějaké informace, co na letošním veletrhu informačních technologií je zajímavého, na co se můžete těšit či co budete hledat marně...

Letošní Invex mě opravdu mile překvapil, a to téměř ve všech směrech. Čím se liší od minulých ročníků? Veškeré shrnutí Invexu najdete v kompletním článku příští týden, kdy vám podrobně popíšeme, co se vše dělo, jaké jsou novinky a co by vám nemělo chybět. Pojďme se ale nyní podívat, na co se můžete těšit, pokud se letos na Invex vydáte.

Invex se vydařil

Opravdu jsem byl mile překvapen a také jsem pochopil účel Invexu a jeho funkce. V minulých letech jsem prošel Invex, celý znuděný a narvaný letákama od různých firem - nebylo co k vidění a celkově mě Invex neobohatil. Letos to bylo právě naopak. Pokud se chcete něco dovědět, zeptejte se. Opravdu vám rádi poradí, zodpoví vaše dotazy, a to i tehdy, pokud se nezajímáte o koupi přímo jejich produktu. Osobně jsem mluvil s pracovníkem firmy ASUS, jednal s nakladatelstvím CP media, bavil se o bezpečnostním řešení či vyzvídal novinky jednotlivých firem.


Dozvěděl jsem se toho opravdu mnoho, takže jsem si odnesl opravdu hodně poznatků a informací. Když se mě jedna slečna ptala, zda-li vidím letošní Invex jako velkou show a zda-li je lepší než minulé ročníky, odpověděl jsem bez váhání: ANO.



Co vás překvapí...

Tady se musím pozastavit, protože jsem na letošním veletrhu postrádal nějakou podstatnou novinku, něco, co by mě udivilo a lidově "zvedlo ze židle". Bohužel nic takového jsem nenašel, tedy alespoň nic převratného. Nicméně věcí, u kterých jsem se pozastavil a obdivoval, bylo víc než dost. Například můžete vstoupit do virtuální reality - postavíte se na pódium a odrážite monstra, které vidíte na 4 televizích(monstra jsou pochopitelně jen na TV) ale vaše pohyby rukama jsou snímány a tak je celkem zábavné pozorovat lidi, jak se kroutijou v zápalu boje - dle toho, co jsem viděl a zkusil, je to hodně vyčerpávající.


videa :
zde
a zde Nebo si můžete zastřílet laserovou pistolí - něco jako Morhuhn.




Letos mi připadlo, že vzrostl počet vystavovatelů orientovaných na hardware - procesory, plotry, tisk, bezdrátová komunikace. Osobně jsem se zajímal nejvíce o VoIP - tedy telefonování přes internet, technologii WiFi či jsem navštívil Technické muzeum. Na to musím upozornit - v pavilonu E-1 naleznete technické muzeum počítačů - a k vidění je toho opravdu více než dost. Naleznete zde jedny z prvních osobních počítačů, historické pevné disky, procesory, způsob někdejšího uchovávání dat, tiskárny a mnoho dalšího - rozhodně si to nenechejte ujít!







Jen škoda, že nebyl k dispozici nikdo, kdo by vám něco k tomu řekl. Dále mě potěšilo příjemné prostředí, které se dle mého názoru podstatně zlepšilo oproti minulému ročníku.

Co nenajdete..

Osobně jsem nenašel stánek Microsoft (zřejmě se přede mnou skrýval :) ), ale co mi nejvíce chybělo, byly přednášky - tedy nějaké shlédnout můžete, ale jejich zaměření je buď pro laiky nebo pro podnikatele (ekonomický software).



Pokud plánujete navštívit Business Hall - kde je přednášek opravdu hodně, upozorňuji, že je nutná registrace (přímo na místě). Těšíte-li se na nějaké perličky, které vás ohromí, tak těch tam moc nenajdete, jak jsem již psal výše. Jinak se letošní veletrh orientoval hodně na komunikaci, takže pokud jste jejím milovníkem, či se zajímáte o mobilní technologie, budete jistě spokojeni.

Stálá náplň..

Samozřejmostí je možnost si zahrát několik desítek stolních her (z hovoru jsem zaslechl něco kolem 20-30 her),


připojení k internetu v rámci celého areálu či si můžete zahrát Counter Strike či další hry v jedné z mnoha "hal". Určitě se mnozí těšíte na letošní finále mistrovství ČR ve Warcraftu či podobných utkání. Pokud máte mobilní telefon s kartou (SD, MMC..) či váš mobil podporuje Bluetooth, neváhejte a nechte si vytisknout vaši oblíbenou fotku (například u Sony-Ericsson, kde dostanete k fotce i rámeček, nebo u Fujitsu). Výhodná je také koupě fotopapírů u InkJet - kde za cenu 160 Kč je možnost koupi balení 100 ks, což myslím potěší (+ dostanete propisku a samolepící etikety). Mimo to se můžete těšit na stánky PS2 či Nintenda, kde si můžete zahrát jejich horké novinky. Samozřejmostí je možnost obdržet několik časopisů zdarma (co jsem postřehl, tak Computer, Pevnost či Euro).



Pokud se na Invex chystáte, určitě nebudete zklamáni, pokud ještě nevíte - doporučuji, je toho k vidění hodně a hlavně informací na každém kroku. Pokud patříte mezi ostýchavější, stačí pár sekund stát u jejich produktu a rázem vás osloví jejich pracovník. A nebojte se zeptat. Můžete se tak dozvědět věci, o kterých jste doposud ani nepřemýšleli.

Něco k dopravě - na výstaviště jedou šaliny označené tabulkou Výstaviště :) - nejlépe je jet šalinou č.1




×Odeslání článku na tvůj Kindle

Zadej svůj Kindle e-mail a my ti pošleme článek na tvůj Kindle.
Musíš mít povolený příjem obsahu do svého Kindle z naší e-mailové adresy kindle@programujte.com.

E-mailová adresa (např. novak@kindle.com):

TIP: Pokud chceš dostávat naše články každé ráno do svého Kindle, koukni do sekce Články do Kindle.

2 názory  —  2 nové  
Hlasování bylo ukončeno    
0 hlasů
Google
(fotka) Lukáš ChurýLukáš je šéfredaktorem Programujte, vyvíjí webové aplikace, fascinuje ho umělá inteligence a je lektorem na FI MUNI, kde učí navrhovat studenty GUI. Poslední dobou se snaží posunout Laser Game o stupeň výše a vyvíjí pro něj nové herní aplikace a elektroniku.
Web     Twitter     Facebook     LinkedIn    

Nové články

Obrázek ke článku Hybridní inteligentní systémy 2

Hybridní inteligentní systémy 2

V technické praxi využíváme často kombinaci různých disciplín umělé inteligence a klasických výpočtů. Takovým systémům říkáme hybridní systémy. V tomto článku se zmíním o určitém typu hybridního systému, který je užitečný ve velmi složitých výrobních procesech.

Obrázek ke článku Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Jak vést kvalitně tým v IT oboru: Naprogramujte si ty správné manažerské kvality

Vedení týmu v oboru informačních technologií se nijak zvlášť neliší od jiných oborů. Přesto však IT manažeři čelí výzvě v podobě velmi rychlého rozvoje a tím i rostoucími nároky na své lidi. Udržet pozornost, motivaci a efektivitu týmu vyžaduje opravdu pevné manažerské základy a zároveň otevřenost a flexibilitu pro stále nové výzvy.

Obrázek ke článku Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Síla týmů se na home office může vytrácet. Odborníci radí, jak z pracovních omezení vytěžit maximum

Za poslední rok se podoba práce zaměstnanců změnila k nepoznání. Především plošné zavedení home office, které mělo být zpočátku jen dočasným opatřením, je pro mnohé už více než rok každodenní realitou. Co ale dělat, když se při práci z domova ztrácí motivace, zaměstnanci přestávají komunikovat a dříve fungující tým se rozpadá na skupinu solitérů? Odborníci na personalistiku dali dohromady několik rad, jak udržet tým v chodu, i když pracovní podmínky nejsou ideální.

Reklama autora

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý