× Aktuálně z oboru

Programátoři po celém světě dnes slaví Den programátorů [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018091300-programatori-po-celem-svete-dnes-slavi-den-programatoru/ ]

NetObject Fusion - WWW snadno a rychle

[ http://programujte.com/profil/20356-lukas-hnilicka/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       23. 1. 2006       14 402×

Pokud byste si chtěli vytvořit vlastní internetové stránky a neznáte žádný programovací jazyk, není nic snazšího, než použít NetObject Fusion. Tento program není v Čechách moc rozšířen a ani se nedá nalézt na serverech, které nabízejí programy, ať v demu či trial verzi ke stažení zdarma...

Tento program je naprosto založen na uživatelském rozhraní, z čehož vyplývá, že by s ním měl být schopen pracovat každý, kdo znát alespoň MS Word.

Uživatel nemusí být ani nijak graficky zdatný díky množství již vypracovaných stylů a tlačítek. Stačí si jen vybrat určitý styl a program vše vytvoří sám, poté stačí pouze do označených polí vložit text a případně obrázky a vše je hotovo. Díky čemu může úplně jednoduchá stránka zabrat pouze půl hodiny času.

Vše funguje na principu Drag and Drop (chyť a táhni); veškeré objekty na stránce lze posunout pouze uchopením a přetáhnutím. I úprava obrázků není nic složitého; při vložení obrázku program zobrazí menu, kde je možno upravit velikost obrázku, různě oříznout či vybrat kvalitu obrázku.

Pokud by chtěl tvůrce vytvořit více stránek, naskýtá se také otázka, jak vytvořit odkazy. Program tuto věc řeší naprosto samostatně. Při vytvoření každé nové stránky program automaticky vytvoří na všech stránkách odkaz v podobě tlačítka, které je pojmenováno dle názvu stránky.

Vzhledem k tomu, že se jedná o program spadající do kategorie WYSIWYG editorů, máte možnost podívat se na cokoliv co vytvoříte nebo okamžitě při jakékoliv změně.

Program však není určen pouze jen laikům. Nabízí mnoho možností i pro zdatné tvůrce. Dalo by se říci, že spíš působí jako urychlovač práce. Díky vizuálně upravené stromové struktuře máme stále přehled o počtu stránek, jejich nadřazenostech a kategoriích. Tvůrce má i možnost stránky přímo upravovat ve zdrojovém kódu nebo vkládat scripty.

Program podporuje vkládání databází, video souborů či flash nebo Java aplikací.

Pokud byste si chtěli program stáhnout, je možno předposlední trial verzi NetObject Fusion 8 [ http://www.netobjects.com/products/html/download.html ].

Věřím, že se vám program bude líbit a v případě zájmu není problém udělat seriál nebo kurz.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006011604-netobject-fusion-www-snadno-a-rychle/ ].