× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

HTML II. - 0. lekce - Co a jak

[ http://programujte.com/profil/1743-radek-bouda/ ]Google [ :?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/118-zdenek-lehocky/ ]Google [ ?rel=author ]       22. 2. 2006       19 555×

Jak začít s HTML a co je k tomu potřeba..

HTML? Co to je?

Pojem HTML znamená hypertextový značkovací jazyk. Co se týče webových stránek, HTML je základem všeho. Někteří se budete divit, i syntaxe z PHP nebo JavaScriptu se začleňuje to HTML kódu. HTML je velmi jednoduché a brzy zjistíte, že ho zvládnete i vy, začátečníci, kteří si o webových stránkách do nedávna nechávali jen zdát.

Co budete potřebovat na psaní?

Na psaní zdrojového kódu webových stránek stačí obyčejný poznámkový blok, co je integrovaný ve Windows. Já ho ovšem nedoporučuji, když existují i jiné editory, v nichž je práce rychlejší a jednodušší, přičemž výsledek je stejný. Já doporučuji program PHP DESIGNER 2006, který, i když má ve svém názvu PHP, je schopen dělat normální HTML. Je dobrý, protože když napíšete jednu závorku, on udělá druhou a kurzor vloží mezi ně. Stejně tak to dělá i s uvozovkami, apostrofy a složenými závorkami. Jedinou jeho nevýhodou je licence. Ale určitě bych nepoužíval programy typu Microsoft FrontPage, v němž je práce sice jednoduchá, ale výsledný zdrojový kód je hotový patvar.

Knihy nebo Internet?

Já osobně bych doporučoval spíše Internet. Existují stránky, kde naleznete hotové zdrojové kódy, ale ještě lepší je číst zdrojové kódy jiných webů a postupně se něco doučit. Samozřejmě se budu snažit naučit vás tímto kurzem co nejvíce.


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006021707-html-ii-0-lekce-co-a-jak/ ].