× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

Serverhosting v pevnosti

[ http://programujte.com/profil/1483-lukas-chury/ ]Google [ https://plus.google.com/101446994797551111026?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       9. 3. 2006       12 875×

Sám se prohlásil suverénním vládcem a sebe a celou svou rodinu povýšil do šlechtického stavu. V roce 1968 zaútočilo na pevnůstku britské námořnictvo, obyvatelé pevnůstky odpověděli několika varovnými výstřely zřejmě z protileteckého kulometu, který byl v původní výbavě pevnosti.



Roy of Sealand (alias Roy Bates) byl zajat a jako britský občan obviněný ze spáchání závažných zločinů, byl postaven v Chelmsfordu v hrabství Essex před soud. 25. listopadu 1968 však soud rozhodl, že případ nespadá do jakékoli jurisdikce, a tím de facto uznal nezávislost Sealandu. 25. září 1975 byla vyhlášena ústava Sealandu a později Sealand začal používat svůj znak, vlajku, hymnu a začal vydávat své vlastní poštovní známky, zlaté a stříbrné mince, sealandské dolary (v paritním kurzu 1:1 k dolarům americkým) a také cestovní pasy.

V roce 1999 byl na Sealand dotažen z Londýna optický kabel a vláda uzavřela smlouvu se společností HavenCo (www.havenco.com) se sídlem na Kypru, která má exkluzivní právo nabízet hostingové služby na území Sealandu. Umístění serverů na Sealandu je poměrně specifická záležitost. Není možné předat společnosti HavenCo svůj vlastní hardware, stejně jako není možné svůj server v hostingovém centru navštívit. Uzavřete-li smlouvu s HavenCo, pak pro vás HavenCo hardware zakoupí, nainstaluje operační systém dle vašeho výběru a zajistí vám vzdálený přístup k vašemu zařízení.

Veškeré zásahy, které není z nějakého důvodu možné udělat na dálku, vykonává operátor společnosti HavenCo. To je jedno omezení, druhým omezením je výnos vládců Sealandu o tom, jaké aktivity jsou zakázány. Jsou jen tři: rozesílání spamu, nabourávání se do cizích zařízení a rozšiřování dětské pornografie.

Jako zákazník HavenCo můžete být zcela anonymní a můžete si se svým serverem dělat, cokoli chcete (pochopitelně pouze na dálku). Můžete nabízet služby, které nejsou různým vládám či mezinárodním organizacím právě po chuti, zkrátka dělat věci, o nichž si myslíte, že na ně máte přirozené právo, ale vaše vláda a vaše trestní, správní či autorské právo je v daném případě poněkud jiného názoru. Kromě toho, vaše data jsou uložena na skutečně bezpečném místě s vysoce omezeným režimem přístupu osob, mimo ohrožení riziky, která jsou myslitelná u všech běžných zařízení tohoto typu.

Hostingové centrum HavenCo sídlí v levé věži Sealandu. Celková dostupná kapacita internetové konektivity na Sealandu není nikde zmíněna, avšak podle dostupných informací je k dispozici minimálně jedna linka STM-16 (2, 4 Gb/s), lokální rozvody pak mohou být realizovány i gigabitovým ethernetem. K dispozici je redundantní napájení, klimatizace i síťová infrastruktura. Round trip time mezi Londýnem a Sealandem činí méně než tři milisekundy. K dispozici je pochopitelně zákaznická podpora 24 hodin denně, sedm dní v týdnu (všechny údaje z roku 2001).


Poněkud drahé služby

Na druhou stranu, služby HavenCo nejsou právě z nejlevnějších – podle posledního vydaného ceníku z r. 2001 začínají na 500 dolarech měsíčně za pronájem serveru a 64 kb/s konektivity, balík několika serverů, více IP adres a 256 kb/s konektivity pak vychází na cca 1 500 dolarů měsíčně, čili nic pro malé garážové firmy, ale spíše pro ty, kdo potřebují bezpečný domov pro citlivá data a výnosné služby. HavenCo nyní své služby poskytuje pouze prostřednictvím společnosti Sealandweb – sealandweb.com [ http://sealandweb.com/ ] .

No a u nás v Česku je tolik opuštěných hradů, které chátrají a nikdo je nechce…


Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006030501-serverhosting-v-pevnosti/ ].