× Aktuálně z oboru

SHIELD Experience Upgrade 7 – méně hledání a více zábavy [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]
Celá zprávička [ clanek/2018052902-shield-experience-upgrade-7-mene-hledani-a-vice-zabavy/ ]

ANIFEST – mezinárodní festival animovaných filmů

[ http://programujte.com/profil/20356-michal-vinduska/ ]Google [ ?rel=author ]       [ http://programujte.com/profil/75-martin-zak/ ]Google [ :?rel=author ]       30. 4. 2006       9 829×

Anifest, 4–10. května 2006, Třeboň. Ano, je možné, že jste už o tomto festivalu slyšeli. Buď z bildboardů, nebo z televize. Je to jeden z největších festivalů animované tvorby u nás v ČR. K vidění zde bude spousta zajímavostí ohledně 2D a 3D grafiky, a proto bych vás rád pozval na tento ročník.

Jak jste se už z úvodu dočetli, Anifest se bude konat jako každý rok na jihu Čech v Třeboni. Těm, kterým je město cizý, tak tady naleznete Třeboň [ http://www.mapy.cz/?st=search&fr=t%C5%99ebo%C5%88&pw=682&ph=436&ocx=135549861&ocy=134989697&ozm=5&omp=base ].

Každým rokem popularita Anifestu roste a v letošním roce byla podána tisícovka přihlášek. Ale odborná porota stejně jako loni vybrala jen 254 snímků. Můžete se tedy těšit na vybrané špičky. Studenské firmy jsou výš než na úrovni televizních a komerčních snímků. Letos prišly snímky z 49 zemí a tady máte menší statistiky, odkud.

Francie
148
Velké Británie
129
Česko
114
USA
83
Belgie
53
Německo
52

V průběhu Anifestu se můžete těšit na pěkné animované filmy jako Příběh hraček, Roboti, Hledá se Nemo, Doba ledová, Fimfárum, Mrtvá nevěsta, Princ egyptský a další. Mezi nimi můžete shlédnout soutěžní projekce, které se budou promítat na různých stanovištích, ale především v kině Světozor. Kromě filmů můžete navštívit ProfiForum, kde budou semináře o jednotlivých problematikách. Projekt doprovází výstavy, jednou z nich je i 3D-Gali, která bude prezentovat stereoskopickou grafiku. Shlédnout můžete tudíž i stereoskopické filmy. Vedle všech těchto akcí poběží i Workshopy pro děti, kde budete moci shlédnout několik škol, které mají zaměření na animaci:

  • Vysoká škola umělecko-průmyslová Praha
  • Vyšší odborná škola filmová Zlín
  • Vyšší odborná škola grafická Jihlava
  • Střední škola aplikované kybernetiky Hradec Králové

Tyto školy vám nabídnou spoustu informací o práci na animaci. Dokonce si možná budete moci vyrobit svůj vlastní animovaný film.

Anifest bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 4. 5. a zase slavnostně ukončen v úterý 9. 5. Na slavnostním ukončení se dozvíte výsledky souteží. Poté nastoupí na scénu kapela Sto zvířat. V průběhu Anifestu budou vyhrávat Monkey Business.

Pokud se budete chtít zůčasnit, tak bych vás rád upozornil, že některé semináře a slavnostni zahájení/ukončení (a další věci) nebudou přístupné. Pokud byste se chtěli i těchto akcí zúčasnit, budete si muset zakoupit akreditaci, která vám zaručí volný vstup na všechny akce. Podrobnější informace o akreditaci naleznete na www.anifest.cz [ http://anifest.cz ].

A závěrem pár fotek:

Fotografie
Zdroj: www.anifest.cz

Článek stažen z webu Programujte.com [ http://programujte.com/clanek/2006042703-anifest-mezinarodni-festival-animovanych-filmu/ ].